Me & projekti

Lyhyesti meistä ja projektin taustoista:

Olemme nelihenkinen perhe ja aloitimme talonrakennusprojektin Kuopion Hiltulanlahteen syksyllä 2017. Perheeseemme kuuluu Mika, Anni-Maaria, kaksi reipasta pikkupoikaa ja havannankoira Taavi.

Rakennamme yksikerroksisen n.170m2 passiivitalon autokatoksella. Pyrimme tekemään valinnat niin, että saamme minimoitua asumisen energiankulutuksen ilman kalliita lämmitysjärjestelmän investointeja ja ennenkaikkea tehdä tämä kaikki kustannustehokkaasti huomioiden 2018 ja 2020 energiamääräykset. Osallistumme itse lähes kaikkeen tekemiseen ainakin apumiehinä. Ajatuksena on, että urakoitsija suorittaa työt perustuksista, runkovaiheen kautta vesikaton asentamiseen ja itse jatkamme sitten siitä. Tämäkin ajatus toki saattaa vielä matkan varrella muuttua..

Olemme rakentaneet aikaisemmin jo yhden talon Jyväskylään 2010-2011. Tällöin meille tuli suurelementtitoimitus ulkoapäin lähes valmiina. Itse teimme siis sisäpuolet ja ulkopuolien viimeistelyt ja maalaukset. Tämän lisäksi olemme remontoineet yhden 100m2 asunnon lattiasta kattoon, joten kokemusta on jo mukaan tarttunut melko monipuolisesti.

Rakentamista on tukemassa myös Mikan työkokemus, jota on kertynyt remontti- ja kalustesuunnittelusta, työskentelystä rautakaupan sähkö-, valaistus-, piha-, puutarha-, sisustus-, kalustus- ja ammattiasiakasosastoilta. 

Tarkoituksemme on tässä blogissa kertoa projektista mahdollisimman monipuolisesti, niin itse tekemisestä, kuin myös materiaaleista. Koetamme kertoa mahdollisimman selkeästi asioista joiden kanssa pähkäilemme, jotta samojen asioiden kanssa painivilla olisi helpompi tehdä omia ratkaisujaan.

Ja toki jos jokin asia askarruttaa, kysythän rohkeasti, selvitetään ja pohditaan!

Tervetuloa mukaan seuraamaan puisen passiivitalon rakentamista!

// Mika


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi kiva kuulla kommenttisi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...