sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Maalisävyt mietinnässä

Jo alusta lähtien meillä oli ajatus, että haluamme seiniin lämpöä ja väriä maalin muodossa. Kävin muutama viikko sitten hakemassa K-Raudasta nipun omaa silmää miellyttäviä sävymalleja. Sävymalleja on nyt pyöritelty kotona eri valaistuksissa jo valittujen pintamateriaalien kanssa. Sävyjä on teippailtu seiniin ja pingoitettu ovilistojen väliin. Niitä on sitten Mikan kanssa yhdessä tiirailtu ja pähkäilty ja napsittu pois niitä, jotka eivät miellytä silmää.


Iltavalaistus olohuoneessa

Meidän keittiö-ruokailutila-olohuone on tilana aika suuri, mutta siinä ei ole paljoa yhtenäistä seinäpintaa. Syksyllä käytiin tapaamassa Carlsonin sisustussuunnittelija-Maria (Sisustussuunnitelma vol.1), joka ehdotti, että maalattaisiin kaikki ko. tilan seinät samalla sävyllä. Pinterestiä, googlea ja instagramia selaillessani tuli vastaan Tikkurilan Ajopuu (V484) sävy, joka näytti kuvissa todella kivalta lämpimältä ruskealta. Mallattiin sitä kotona muiden kivalta näyttävien sävyjen kanssa ja kuinka ollakaan, suosikki pysyi edelleen suosikkina! Toinen netistä bongaamani vaihtoehto oli Tikkurilan Mulperi (H484), mutta ainakin meidän vuokra-asunnon lämpimässä valaistuksessa se taittoi liikaa punaiseen. Näin ollen, meidän keittö-ruokailutila-olohuone tullaan hyvin suurella todennäköisyydellä maalaamaan Tikkurilan Ajopuulla. Tilassa on viisi isoa ikkunaa, joista tulee luonnonvaloa. Lisäksi valoisuutta tulee valkoisesta takasta sekä valkoisista keittiönkaapeista. Tehosteena tullaan käyttämään jonkin verran mustaa.

Tässä kuvassa meille tulevat lattiamateriaalit sekä alla Tikkurilan Ajopuu.

Meidän aulaan tulee tuota lattialaattaa 40x80 koossa. Aula ei ole kovin leveä ja sen varrelta on käynti isompaan vessaan ja kodinhoitohuoneeseen. Aulan sisääntulon vastaiselle seinälle on suunniteltu Siparilan hiekan väristä Vire-paneeli tai jotain samantyyppistä puupanelia. Näin ollen aulan muut seinät saisivat olla sävyltään suht vaaleita. Tuo ylemmässä kuvassa näkyvä Tikkurilan Piazza on suht vaalea, mutta selvästi rusehtavaan taittava sävy. Se voisi olla yksi vaihto ehto. Tai sitten laitamme siihen saman yleissävyn kuin muihinkin tiloihin.

Valkoisen valitseminen on yllättävän haasteellista, sillä sävyjä on monia ja moni valkoinen käyttäytyy hieman eri tavoin riippuen tilaan tulevasta valaistuksesta. Viime aikoina on muutamissa FB:n rakentaja- ja sisustajaryhmissä käyty paljon keskustelua juuri näistä valkoisen sävyistä. Suosiossa tällä hetkellä tuntuu olevan Tikkurilan Paperi-sävy. Joidenkin mielestä se on niin puhdas valkoinen, että sen rinnalla listavalkoinen näyttää hieman likaiselta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että mahdolliset ikkunalistat sekä valkoiset ovet saattavat näyttää tietyssä valossa ja etenkin vuosien kuluessa selkeästi eri sävyisiltä. Tikkurilan Jasmiinin on koettu olevan hyvä raikas sävy juuri noiden peruslistojen ja ovien kaveriksi. Toisaalta Tikkurilan oma sävy Tikkurilan valkoinen on kehuttu hyväksi, puhtaaksi valkoiseksi. Perus maalarinvalkoiseen (jota on tämän hetkisessä vuokra-asunnossamme) Tikkurilan valkoinen on selvästi lämpimämpi. Se voisi olla hyvä vaihtoehto meille.
Isomman vessan suunnitelmat ovat seilanneet ees taaas. Tuntuu, että tässä matkan varrella varmoista valinnoista alkaakin tulla epävarmoja kun asioiden antaa hautua, niitä miettii ja keksii uusia ideoita. Alunperin visiona oli, että isoon vessaan tulee vaaleat seinät ja seinä-wc:n tausta tehtäisiin puusta tai puukuosisesta kalustelevystä. Noita maalisävyjä pyöritellessäni ihastuin Tikkurilan Nefriittiin ja sainkin vision, että entäs jos sitä laittaisi vessaan yleissävyksi. Siinä tapauksessa kalusteiden ja pöntön takaseinän pitäisi olla vaaleat eli valkoiset. Täytyy tätä vielä hieman tuumailla, vaikka sainkin vahvistusta idealle sisustussuunnittelijaystävältäni. :)

Vessan lattialaatta ja mahdollinen seinien maalisävy

Takkahuoneeseen on mietitty myös jotain muuta kuin valkoista maalisävyä. Alun perin sinne oli ajatus laittaa talon ainoa tapetti, mutta nyt taitaa käydä kuitenkin niin, että meille ei näillä näkymin tule yhtään tapettiseinää. Tarkoitus on kirjoittaa tuosta takkahuoneesta ja lastenhuoneiden maalausvisioista sitten erikseen.

Meillä on raksalla tullut huimaa edistystä nyt parin viime viikon aikana. Mika kirjoitteleekin raksaviikkopäivitystä tässä lähipäivinä!

// Anni-Maaria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi kiva kuulla kommenttisi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...