lauantai 19. toukokuuta 2018

Sisäseinien maalisävyt valittu!

Tasoitemies on ahertanut tällä viikolla talolla (joko voi sanoa talolla, vai onko se vielä raksa niin kauan kunnes muutetaan?), joten ensi viikolla päästään vihdoin tekemään pikku hiljaa valmista pintaa! Edessä on siis valtava maalausurakka ensin katon maalaamisen parissa, sitten kaikkien maalattavien pintojen pohjamaalaus ja lopuksi pintojen maalaus lopullisilla sävyillä.

Maalisävyjen valinta ei ole ollut kaikilta osin helppoa. Aiemmat jutut aiheeseen liittyen löydät tästä:

Tällä hetkellä kokonaissuunnitelma alkaa olla aika hyvin selvillä (ja pitääkin ehkä jo olla :D ). Muutama pinta on vielä mietinnän alla, mutta niihinkin on jo alustava suunnitelma. Ne ovat kuitenkin sellaisia, että mikäli iskee joku hyvä visio on suunnitelmaa helppo muuttaa.

Maaleina meillä käytetään Teknoksen tuotteita, valitut sävyt löytyivät Tikkurilan värikartoista.Lastenhuoneet, aula, kodinhoitohuone ja vaatehuoneet

Kuvassa sinisellä (taidokkaasti) piirretyt seinäpinnat maalataan Tikkurilan valkoisella. Kyseistä sävyä tulee siis aulaan, molempiin lastenhuoneisiin (TYÖH ja MH1), kodinhoitohuoneeseen sekä vaatehuoneisiin. Noiden vaatehuoneiden sävyt ovat eniten olleet mietinnässä lähiaikoina. Kyseisissä tiloissa ei ole ikkunoita ja huoneet ovat malliltaan aika pitkulaisia. Alunperin ajattelin, että ne voisi maalata jollakin vaalealla sävyllä, mutta koska valkoista on meille tulossa muutenkin niin vähän niin valkoiset seinät kyseisissä tiloissa ovat varmaan ihan toimivat.

Aula on pitkulainen, joten sinne halusimme valoisuutta valkealla maalisävyllä. Aulaan on tulossa liukuovikaapistot peiliovilla, joten myös sitä kautta saadaan hieman lisää tilan tuntua. Aulan päätyseinälle tulee tehosteeksi Siparilan Vire-paneelia hiekan sävyisenä.


Myös kodinhoitohuone on aika pimeä ilman valaistusta. Tilassa on kyllä yksi ikkuna kalusteiden välissä, lisäksi aulan ja kodinhoitohuoneen välille tuleva liukuovi on satiinilasia. Päädyimme lopulta kuitenkin valkoisiin seiniin, jotta saadaan lisää tilan tuntua ja valoisuutta. Päädyssä oleva seinä on ns. villi kortti. Olen aivan hullaantunut Tikkurilan Serpentiini-sävyyn ja sitä on pakko saada johonkin! Niinpä sitä näillä näkymin tulee tuonne kodinhoitohuoneen päätyseinälle. 

Kuva: Tikkurila


Lastenhuoneisiin on tulossa tehosteseinät ja tällä hetkellä suunnitelmissa on käyttää Tikkurilan sävyjä Maininki, Aalto, Laasti, Mentoli ja Mosaiikki (tai Lido). Lastenhuoneiden tehosteseinien suunnittelua-jutusta voit käydä lukemassa tarkemmin millaisia tehosteseiniä olen huoneisiin suunnitellut. Täytyy käydä vielä mallailemassa sävyt uudelleen kun seinät ovat saaneet pohjamaalin. Gyproc-levyn ruskea pinta ei ole kovin valoa heijastava, joten sävyjen mallaaminen on ollut tähän asti hieman haasteellista. Kaikkia yllä mainittuja sävyjä ei suinkaan ole tarkoitus laittaa samaan huoneeseen vaan toiseen huoneeseen olisi tulossa Tikkurilan valkoisen kanssa tehosteeksi Maininki, Aalto ja Laasti ja toiseen Mentoli, Laasti ja Mosaiikki/Lido. En oikein ole vielä osannut päättää haluaisinko toiseen huoneeseen isompaa kontrastia, jolloin Mentoli ja Laasti saisivat kaverikseen Mosaiikin vai harmonisempaa tunnelmaa, jolloin Mentolin ja Laastin kaverina olisi Lido. Mitäpä olette blogin lukijat asiasta mieltä?

Kuvat: Tikkurila

Yllä olevat sävyt raksalla kuvattuna

Kuvat: Tikkurila

Vaihtoehto 1 eli sävyt vasemmalta oikealle: Mosaiikki, Tikkurilan valkoinen, Mentoli ja Laasti

Vaihtoehto 2 eli sävyt vasemmalta oikealle: Mentoli, Tikkurilan valkoinen, Lido ja Laasti


Oleskelutilat

Meidän koko olo-keittiötilan seinät maalataan Tikkurilan Ajopuu-sävyllä. Tämä sävy ikään kuin kutsui minua monessakin eri paikassa. Selailin sitten Instagramia, Googlea, blogeja tai maalisävykarttoja paljastui ihastumani sävy asiaa aina tarkemmin tutkiessa Tikkurilan Ajopuuksi.

Kuva: Tikkurila

Meillä on olo-keittiössä monta suurta ikkunaa, joten toivon että valoa riittää ja kyseinen sävy ei näytä liian tummalta, pimeältä ja tunkkaiselta. Ruskean sävyn kaveriksi meillä on tulossa valkoista ja mustaa niin keittön kalusteisiin kuin myös sisustukseen. Edellisessä talossamme lähes kaikki oli valkoista ja harmaata, mutta kuten jo täälläkin monesti on todettu, olemme tähän taloon halunneet valita lämpimiä sävyjä.


Makuuhuone, takkahuone ja wc:t


Vaaleanruskealla merkityt seinät eli molemmat wc:t, meidän makuuhuone sekä takkahuone on tarkoitus maalata Tikkurilan Piazza-sävyllä. Tämä oli löytö, joka on jotain muuta kuin valkoista, ei liian harmaa eikä liian ruskea eli olisiko sitten greige oikea sana kuvaamaan sävyä. Piazzan valikoituminen eri tiloihin lähti pienestä ja levisi sitten vähän laajemmallekin. 

Kuva: Tikkurila

Emme halunneet laatoittaa kylpyhuoneen vieressä olevan wc:n seiniä, joten kylpyhuoneen laattojen ja yhden lämpöhaapapaneeliseinän kaveriksi löysin Piazzan. Meidän makuuhuoneeseen on tulossa ikkunaseinä osb-levystä, joka on tarkoitus käsitellä mustaksi. Mietin pitkään mikä sävy olisi sopivan lämmin, mutta neutraali ja kappas, päädyin sitten Piazzaan. Meidän isomman vessan pintamateriaalisuunnitelmat ovat eläneet todella villiä elämää ja vaihtuneet lennosta useampaankin kertaan. Halusimme sinnekin rauhallista maanläheistä tunnelmaa, joten mitäpä sitten muutakaan seinille kuin Piazzaa. Tässä vaiheessa myös aiemmin mainitsemani Serpentiini-pakkomielle nosti päätään, joten myös isompaan vessaan maalataan tehosteseinä päätyyn Serpentiinillä.

Takkahuoneen seinien maalisävyn valinta tuotti ehkä eniten vaivaa. Mietin todella pitkään vaihtoehtoja eri harmaiden sävyjen kautta vihreään ja siniseen, päätyen lopulta Piazzaan. Toivotaan, että valinta on onnistunut ja mikäli ei niin ainahan sitä voi maalata uudelleen.. ;)

// Anni-Maaria


3 kommenttia:

 1. Meille tuli pikkuhuoneen tehosteväriksi kahdelle seinälle Ajopuu Tikkurilan paperin kanssa. Ajopuu on ihana, vaaleampi sävy kuin pelkäsin. Lastenhuoneeseen yhdistin Serpentiinin ja Laastin. Laasti tuli myös vessaan. Vessan laasti näyttää enemmän "omalta itseltään", vaaleammalta ja savisemman värisemmältä kuin mitä serpentiinin vieressä pojan huoneessa, missä se on tummempi ja harmaampi. Pojan huoneessa luonnonvaloa, vessassa ei... maalari sanoi, että laasti ottaa serpentiinistä sinistä väriä itseensä.. Onneksi nämä ovat vain maaleja, mitkä tarvittaessa voi myöhemmin suht helposti vaihtaa jos ihan menee päin mäntyä :)

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla, että Ajopuu näyttää hyvältä! :) Toki valaistus ja ilmansuunnat vaikuttaa, mutta toivon, että se näyttää hyvältä myös meillä. Onneksi pinnat on helppo maalata uudelleen ennen kalustamista, jos meneekin valinta ihan mönkään.

  Anni-Maaria

  VastaaPoista
 3. Kauniit värit! Meillä on nuo sinisen sävyt aina olleet semmoisia, mistä on haaveiltu. Ehkäpä sitä rohkenee nyt, kun sisämaalaus alkaa. Vielä kuukausi aikaa miettiä. Muistan myös, että meillä aikoinaan nuo valinnat pintamateriaalien suhteen vaihtui todella useasti, joskus jopa viikottain. Valinta oli vaikea.

  VastaaPoista

Olisi kiva kuulla kommenttisi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...