sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Tästä se lähtee..

Ensimmäinen blogi-päivityksemme näkee päivänvalon, JEEE!

Jokin tovi on blogia jo laiteltu kuntoon ja nyt alkaa pikkuhiljaa olemaan siinä mallissa, että tänne pystyy ja uskaltaa jo jotain kirjoitella. Asiaa on älyttömästi mistä voisi kirjoittaa, mutta pitäisi nyt alkaa pikkuhiljaa jäsentelemään, että miten lähtisi sanaista arkkua avaamaan.

Kerrotaanpa vielä hieman taustaa tälle meidän projektille. Eli olemme tosiaan rakentaneet Jyväskylään yhden omakotitalon 2010-2011. Siellä ennätimme asua n.3 vuotta, ennen kuin muutimme Siilinjärvelle, Kuopion kupeeseen. Asuttuamme reilun vuoden rivitalossa, alkoi mieli halajamaan takaisin omakotitaloon. Katsellessamme talotarjontaa Kuopiosta, tulimme siihen tulokseen, että ehdottomasti järkevintä on rakentaa talo itse. Mieluista ja sopivan hintaista pakettia ei vain löytynyt sellaiselta alueelta johon olisimme olleet valmiita muuttamaan.

Kuopiosta olemme kahden vuoden aikana hakeneet kolme kertaa tonttia samalta Hiltulanlahden alueelta. Joka kerta olemme tontin saaneet, mutta kaksi ensimmäistä olivat ns. jämätontteja, jotka eivät olleet meidän tarpeille sopivia. Nyt tammikuussa 2017 kolmas kerta toden sanoi ja saimme hakemamme 1000m2 tontin.

Näiden kahden vuoden aikana jona olemme projektia suunnitelleet, olemme ehtineet suunnitella taloa ja miettiä toiveitamme usealtakin eri kantilta, voisi sanoa että välillä vähän liiankin monelta. Nyt kuitenkin on alkanut löytymään selvät sävelet, visiot ja tarpeet ovat alkaneet kohtaamaan. Paljon on ollut apua siitä, kun on voinut miettiä kuinka tehtiin asioita ensimmäisellä kerralla. Helppo pallotella ideoita, että toimivatko vai eivät kun on jo joitain koittanut ja todennut toimiviksi tai vähemmän toimiviksi.

Seuraavassa kirjoituksessa voitaisiin avata jo vähän suunnitelmia ja visioitamme sekä sitä miksi passiivitalo puusta.

Tervetuloa seuraamaan blogiamme! Tästä se lähtee! :)

// Mika & Anni-Maaria

2 kommenttia:

  1. Pitää seurata mikä buugi teillä on rakentamisen osalla :D
    Tulee aina mietittyä miksi ihmiset ottavat talopaketit tuulen- ja sateensuojaan. Runkotyöt kun on omasta mielestä yksi mukavin omakotitalon työvaiheista, kaikki muu on "hidasta" ja tietyllä tavalla "monimutkaista". Itse rakastan työssäni sitä kun päivän päätteeksi voin katsoa mitä olen saanut aikaiseksi. Tosin tämä on vain ammattilaisen silmin ajateltu :) Ymmärrän kyllä, että harvalla on rohkeutta lähteä itse kokeilemaan rungon pystytystä.

    Teillää on sekin etumukana että rakennatte toista taloa, joten tuskin teette samoja virheitä mitä ekan talon osalta. Tai ainakin osaatte paremmin katoittaa tilaratkaisut, mitä käytätte ja mitä ette. Siitä täytyy myöntää olevani siitä hiukan kateellinen, toimimattomat neljöt on rahan tuhlausta... Tosin pyrin niin pitkälle suunnittelemaan talon, mitä vain mahdollista, se jää nähtäväksi miten se loppuen lopuksi meillä toimii.

    Tuo passiivitalo projekti on sinäänsä todella mielenkiinoinen. Auringonlämmön "talteenotto", iv-tekniikka ja kaikki lämmitysratkaisut ovat todella merkittävässä roolissa. Onko teillä tulossa paljon aurinkopanelia katolle?

    Ennen kaikkea onnea projektiin :)

    -Mikko

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa seuraamaan :)!
    Ensimmäinen talo oli oikeastaan hyvinkin onnistunut, lähes kaikin puolin ja montaakaan asiaa ei tehtäisi toisin. Toki silloin rakentaessa oli erilainen elämäntilanne kuin nyt, mutta nykyiselläkin perhekoolla oltaisiin sinne hyvin mahduttu kuin makkareita oli se 4.
    Nyt onkin tarkoitus tehdä hieman niitä "turhia" neliöitä, koska edellinen 124m2 oli senverran kompakti, että hukkaneliöitä ei ollut ja niitä puuttuvia lipaston paikkoja nyt sitten lisäillään :).
    Kirjoittelen varmastikkin tarkemmin tuosta edellisestä talosta ja autotalli/katoksesta jossain julkaisussa.

    Me tässä vaiheessa tullaan todennäköisesti tekemään niin, että emme suoraan laita aurinkopaneeleja eikä keräimiä, vaan teemme talon niin, että on varaukset olemassa ja kun olemme asuneet tovin ja näemme todelliset tarpeet, laskemme sitten mikä on kannattavaa ja mikä ei. Eipähän tule tehtyä turhia hankintoja tai ali/ylimitoitettua mitään. Passiivitalossa kun tahtoo nuo investoinnit noissa järjestelmissä olla melko pitkän takaisinmaksuajan takana..

    Kiitos ja samoin teille!

    VastaaPoista

Olisi kiva kuulla kommenttisi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...