lauantai 29. joulukuuta 2018

Ensimmäinen joulu uudessa kodissa



Oletteko jo aivan kyllästyneitä jouluun? Minä alan jo hieman olla, sillä meillä aloitettiin jouluun valmistautuminen marraskuun lopussa. Viime vuonna jouluvalmistelut olivat todella minimaaliset, sillä silloin vietettiin suurin osa vapaa-ajasta raksalla ja jouluna lähdettiin evakkoon anopin luokse. 


Tänä vuonna otettiin kaikki ilo irti ja virittäydyimme joulutunnelmaan jo heti joulukuun alusta lähtien. Suurimmaksi osaksi koristelusta vastasivat lapset, jotka kipittelivät innoissaan ympäri kotia viemässä tonttuja eri paikkoihin. Sovittiin lasten kanssa, että antaa koristeiden olla vielä vuoden vaihteeseen asti. Uuden vuoden päivänä keräilemme koristeet pois laatikkoon seuraavaa joulua odottamaan.

Lasten koristelema joulukuusi



Meillä oli selvää jo hyvissä ajoin, että tämä joulu vietetään kotona. Kestitsimme perhettä ja sukulaisia kolmen päivän ajan vaihtelevilla kokoonpanoilla. Kolmantena päivänä meinasi jo vähän väsy iskeä, mutta ihana oli laittaa joulua omassa kodissa ja syödä hyvin isolla porukalla. 


Jouluvalmistelut sujuivat leppoisissa merkeissä. Oli mahtavaa, että jouluaatto osui maanantaille, joten meillä oli viikonloppu hyvää aikaa leipoa ja siivota. Jouluostoksetkin tehtiin ilman stressiä, tuskaa ja ahdistusta. Ollaan muutaman kerran käytetty Foodie.fi-appia, jolla saa tilattua S-ketjun tietyistä toimipisteistä ruokakassin valmiiksi kerättynä. Osasta paikoista voi tilata jopa kotiinkuljetuksen. Päivitettiin ostoskoria viikon mittaan ja perjantaina Mika haki töiden jälkeen 6 kassillista ruokaa valmiiksi kerättynä. Aikaa tähän meni 2 minuuttia. Ei paha, ja hermotkin säästyivät.



Lapsia jännitti tietysti joulupukin tulo, mutta yllättävän rauhallisissa merkeissä meillä meni jouluaatto. Syötiin lounaaksi riisipuuroa ja poikien mentyä unille kävimme joulusaunassa. Pojatkin pääsivät herättyään saunomaan ja pian sen jälkeen saimmekin odotetun vieraan. Lahjoja tuli maltillisesti ja kaikki olivat lapsille ilmeisen mieluisia. Lasten suosikeiksi nousivat erilaiset roolivaatteet, legot sekä sisäkäyttöön tarkoitettu minitramppa. Tramppa on kyllä mitä mainion tapa purkaa ylimääräistä energiaa. Lapset saivat myös kivoja uusia pelejä, joita onkin pelailtu koko perheen kesken useampaan otteeseen. 


Nämä välipäivät ollaan ulkoiltu ja höntsäilty oman perheen kesken. Pieni huili on ollut kyllä paikallaan. Maanantaina meille tulee kummipojan perhe uutta vuotta vastaanottamaan. Luvassa siis vauhdikasta menoa neljän pienen pojan kanssa. Onneksi on tilaa juosta ja leikkiä. Ja hyppiä sillä trampalla! :)


Ihanaa loppuvuotta!

// Anni-Maaria




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi kiva kuulla kommenttisi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...