lauantai 2. helmikuuta 2019

Raksaviikko 42 : Ulko-ovien asennus, joka ei mennyt kerralla (eikä toisellakaan) nappiin

Raksa-aikaan sitä innostuu mitä ihmeellisimmistä asioista (ja toisaalta myös pettyy ja stressaantuu). Tällä viikolla onnentunteita herätti ulko-ovet. Saatiin nimittäin paikoilleen etu- ja varastonovi. Oltiin sovittu ikkunoiden asennuksen yhteydessä asentajien kanssa, että käyvät laittamassa ovet paikoilleen, kun meillä hommat on siinä vaiheessa, että ne paikoilleen kannattaa laittaa. Samalla laitettiin paikoilleen tietenkin ulko-oven viereinen sivuikkuna.

Tulin työpäivän jälkeen raksalle innoissani katsomaan asennettuja ovia. Oikestaan välittömästi huomasin että  molemmat ovet ja ikkuna oli asennettu väärään korkoon :/. Asennukset oli tehty alaohjauspuun päälle, jolloin ovi olisi ollut lattiasta 50mm+kynnyksen verran irti, eli aivan liian korkealla. Tarkoitus oli, että alaohjauspuu leikataan ennen asennusta pois. Ja näin olin myös asiasta ohjeistanut asentajia. No, ei oltu leikattu. Tästäpä samantien puhelin kouraan ja soittamaan asentajalle, että mitä hittoa.. Samantien asentajakin tajusi virheensä ja lupasi jo seuraavana (!!) päivänä tulla korjaamaan asennuksen. Tästä isot propsit edesmenneen Domluxin asennusporukalle.

Mutta joo, muutenhan nuo näyttivät hyvältä ja sopivat värimaailmaan (ja paremmalta varmaan näyttävät vielä, kunhan saadaan ulkoverhous myös sisäänkäynnin kuistille).



No asentajat kävivät korjaamassa ovien paikan ja kaikki näytti nyt olevan ok.. Kunnes tajusin, että varastonoven vaahdotus oli tehty normaalilla uretaanivaahdolla. Seinä jossa ovi on, on EI30-paloluokiteltu, samoin kuin ovi, joten vaahdotuksessa pitää käyttää palokatkoksi soveltuvaa vaahtoa. Ai mistä tiedän ettei sitä ole käytetty? No, palokatkoon soveltuva vaahto on nimittäin eriväristä kuin normaali uretaanivaahto, tarkoituksella juuri tällaisiin tilanteisiin, helpottamaan tarkastajien työtä. Tällaiset asiathan ovat normaalisti valvojan valvottavia, mutta itse kun sattuneesta syystä tämän tiesin niin pystyin jo heti asiaan reagoimaan.

Noh, eipä muutakuin mattoveitsi käteen ja rapsimaan vanhat vaahdot veks, ja vaahdottamaan uudet tilalle. Onhan tuo vaaleanpunainen vaahto paljon söpömpää kuin normaali keltainen vaahto :).

Ovi vaahdotettu palokatkovaahdolla. Tuote Sika Boom -F+.
Ennen vaahdotusta asentelin jo oveen paikoilleen myös lukkopesän ja kahvan. Meille tuli siis valkoiset Abloyn YaleDoorman V2:et molempiin oviin. Asennus oli kohtuu helppo vaikkakaan ihan suoraan Doormani ei tuohon oven mukana tulleeseen lukkorunkoon käynyt, vaan siihen piti asentaa erillinen karansiirrin, joka siirtää lukkoa hieman kauemmaksi oven reunasta. Tällöin Doormani mahtuu oveen paremmin. Valtaosaan lukkopesistä tuo uusi Doorman V2 käy suoraan.

Kirjoitan näiden asennuksesta oman postauksen tuonnempana.


Valkoinen Yale Doorman V2. Sopii hyvin harmaan oven kanssa!

Yale Doormanin sisäpuoli. Harmaan kotelon alla on patterikotelo ja paikka wifi-yksikölle.



Lukon käyttö onnistuu joko videon mukaisella lätkällä, pin-koodilla tai puhelimella. Lukkoon on saatavana myös kaukosäädin, jolla oven saa auki.


Myös sisäpuolella saatiin tällä viikolla aikaiseksi. 

Insacon maalari kävi maalamassa meidän olo-keittiön katon. Päädyttiin tässä ammattimaalariin, sillä valoa tulee niin monesta suunnasta ja tila on niin iso, että riski sille, että maalausjälki jäisi näkyviin on melkoinen.

Tein kattoon ennen maalausta kaikki tarvittavat reiät.

Valokiskojen paikka. Maalari maalasi ensin reikien ja läpivientien ympäristöt. 

Maalaus aloitettiin nurkasta jossa eniten ikkunoita ja maalattiin pois päin valosta. Kuvassa näkyvä valkoinen alue on Teknospro katto - maalilla maalattu ja on selkeästi puhtaamman valkoinen kuin muualla näkyvä pohjamaali.




Kaikki katot maalattiin kahteen kertaan, varmistuttiin siitä, että peitto ja lopputulos on kunnollinen.

Tämä viikko olikin lyhyt viikko, sillä perjantaina oli juhannus ja päätettiin viettää pyhinä raksavapaata ja olla ihan vaan perheen kesken.

Rauhalahden juhannuskokko. Muuten juhannusaattona satoi, mutta sattui juuri sopivasti sateeton hetki kun oltiin katsomassa kokkoa.

//Mika

5 kommenttia:

  1. Kuinka pitkään toimiva varavirtajärjestelmä vaaditaan sähkölukon kanssa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, tuo Doormanihan ei ole varsinainen sähkölukko, koska toimii paristoilla. Paristokäyttöiselle lukolle ei tietääkseni ole mitään määritelmiä. Jos Doormanista loppuu lukossa itsessään olevat patterit, saa lukon silti ulkopuolelta auki 9v paristo+koodi yhdistelmällä. Oikean sähkölukon määräyksistä en osaa valitettavasti sanoa. -Mika

      Poista
  2. Harmillista, että asennukset eivät menneet heti nappiin. Onneksi tulivat asentamaan uudelleen. Me rakennetaan varastoa, johon myös tulee palo-ovi. Onneksi väristä näkee onko se palokatkoksi soveltuvaa vaahtoa. https://www.vasmet.fi/tuotteet/teraspalo-ovet

    VastaaPoista
  3. Itselleni uutta tietoa, että tuo vaahto pitää olla erikseen palokatkoon soveltuvaa. Kätevää, että se on eri väristä niin helpottaa tunnistamista. Meilläkin on pian täällä Espoon suunnalla hieman samanlainen projekti edessä kun asennutamme uudet ovet autotalliin. Kivat muuten nuo lukot!

    VastaaPoista
  4. Tervehdys! Onko valkoinen Doorman pysynyt hyvännäköisenä? Pohdimme lukon väriä talomme valkoisiin oviin. Hintaeroa parille valkoiselle lukolle tulee niukka satanen harmaisiin verrattuna, joten pakko pohtia asiaa myös rahanmenon kannalta.

    VastaaPoista

Olisi kiva kuulla kommenttisi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...