sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Ensimmäiset liukuväliovien rungot asennettu


Meille tulee kaiken kaikkiaan seitsemän Eclissen toimittamaa liukuväliovea. Päädyttiin tällaisiin oviin puhtaasti käytännöllisyyden vuoksi. Eclisseen päädyttiin hyvän laadun ja ovien äänieristävyyden vuoksi. Tällaisien ovien mekanismeja ei tuosta vaan vaihdellakaan, joten tässä(kin) tapauksessa laatuun panostaminen on enemmän kuin tärkeää! Valinnan kriteereistä voit lukea lisää tarkemmin täältä: Liukuvat väliovet valittu!

Liukuovirungot saapuivat tontille jo useampi viikko sitten ja tällä viikolla päästiin asentamaan kaksi ensimmäistä jo paikoilleen. Ovilehdet toimitetaan myöhemmin, turhaan pyörisivät tontilla tiellä. Ja aina on riski, että siirtelyssä vaurioituvat.

Rungot ja osat olivat hyvin pakattuina

Toimituksessa oli hyvät suomenkieliset asennus- ja mittakuvat

Ovien rungot toimitettiin meille siis valmiiksi kasattuina. Niihin piti vielä liittää yläkisko ja pystykisko sekä kaksi asennustukea paikoilleen. Sen jälkeen ne pystyikin nostamaan paikoilleen.

700 oven seinänsisään jäävä runko

Mitoitettiin väliseinään rungon vaatima aukko muutaman millin asennusvaroilla.

Väliseinät tehdään 66mm kertopuusta johon tämä Single malli käy suoraan.

Tärkein asia asennusaukkoa tehdessä on ottaa huomioon valmiin lattian pinnan korkeus. Eli liukuoven runko asennetaan lattiasta valmiin lattiapinnan tasoon. Meille tulee vinyylikorkki paksuudeltaan 10,8mm + ohut muovikalvo. Eli mitoitimme rungon 12mm irti lattiasta. Teimme korokepalat kehyksen alle jolloin oven korko on oikein. Kun runko kiinnitetään yläjuoksuun, joka on asennettu suoraan, tulee ovi myös suoraan vaikka lattiassa olisi pienen pientä heittoa. Meillä ei onneksi heittoa ollut :).

Tallat kiinnitetään lattiaan ja runko ruuvataan kiinni. Toinen vaihtoehto on viedä lattiamateriaali kehyksen alle. En kyllä tiedä miten kiinnityksen siihen pystyisi sitten tekemään kun kipsilevytkin on jo silloin paikoillaan.

Tulevan lattiakoron korkuiset asennuskiilat

Runko nostettiin aukkoon ja kiinnitettiin pystyjuoksusta, joka jää rungon sisään, sekä yläjuoksusta. Yläkiskossa on ruuvinreiät, mistä kiinnittäminen pitää tehdä. Vaakatuet pitävät kehyksen kasassa asennusvaiheessa.

Kuvassa näkyvän ulokkeen kohdalta ovi kiinnitetään. 700mm ovessa kiinnityskohtia oli kolme. Nuo muut ruuvit jotka näkyvät, ovat rungon kasausruuveja.

Asennustuet olivat mallia pikakiinnitteiset, helppo laittaa ja irroittaa.

Valmiit rungot paikoillaan. Yhden rungon asentamiseen paketista meni ehkä noin 10minuuttia, eli asennus on todella nopeaa.




Toimituksen mukana tuli myös ruuvit kipsilevyn kiinnittämiseen. Normaaleja kipsilevyruuveja ei voi käyttää, koska ne ovat liian pitkiä.


//Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi kiva kuulla kommenttisi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...