maanantai 5. maaliskuuta 2018

Raksaviikko 25 : loput koolaukset ja lisää väliseiniä

Viime viikolla kyllä kelit suosivat rakentajaa. Ainakin, jos auringon paiste on mittari. Oli mukava touhuilla kun aurinko paistoi vaikka ulkona olikin vähän alle -20 astetta pakkasta. Meillä on lämmittimenä 3kW puhallin, joka pitää talon 11-12 asteisena lähes -30 asteen pakkasellakin, vaikka ulkoa tulee tällä hetkellä suoraan kylmää korvausilmaa, aika jees. 

Ulkoseinille tulevien koolausten teko jatkui. Saunaa koolatessa mukava asia oli tajuta, että seinille asennettu eristelevy toimii suoraan valmiina pintana. Eli koolaus päälle ja lauteiden tuet paikoilleen niin sitten pystyy jo asentamaan paneelit. Ei tarvitse erillisten runkojen, villoitusten ja alumiinipapereiden kanssa kikkailla. Toki ensin pitää kuitenkin tehdä alaslaskut ja lattian vesieristys sekä laatoitus, ennen kuin seiniä aletaan paneloimaan. Eli ei ole panelointi vielä to-do-listalla.

Sain kuin sainkin viime viikon aikana tehtyä loppuun seinien koolausurakan. Seuraavaksi vuorossa katon ristiinkoolaus, alaslaskut sekä lisää väliseiniä!

Saunan koolaukset


Jatkoimme myös väliseinien rakentamista ja saimme tehtyä poikien huoneiden ja väliin jäävän vaatehuoneen väliset seinät. Saimme asennettua myös ensimmäiset liukuväliovien rungot. Niiden asentamisesta kirjoittelinkin juttua erikseen ja sen pääset lukemaan täältä: Ensimmäiset liukuväliovien rungot asennettu.



Olohuoneesta, takan kohdalta, näkymä poikien huoneeseen päin. 



Mukava ylläri oli huomata myös tilojen koko, joka vaikutti isommalta kuin mitä oli paperilla niiden ajatellut olevan. Mm. poikien vaatehuone onkin tosi hyvänkokoinen, eikä yhtään liian pieni!

Viikonloppuna pähkäilimme jälleen värivalintoja. Anni haki myös muutaman laattamallin kotiin lainaan, jotta pääsisimme katsomaan värejä eri vuorokauden aikoina ja erilaisissa valaistuksissa. Suosittelen suuresti jokaista hankkimaan mallit kotiin ja/tai raksalle lainaan, koska värit muuttuvat usein hyvin paljon kun mallit kantaa kaupasta ulos. Entisenä pintamateriaali- ja maalimyyjänä voin kertoa, että ei ole yksi eikä kaksi kertaa kun asiakas on palannut ja reklamoinut tuotteesta koska on väärän värinen. Ja yleensä aina syynä on ollut se, että väri on näyttänyt ulko- tai kotivalossa aivan muulta kuin kaupan "teollisessa" valaistuksessa.

Näistä taisi löytyä meille tehoste- ja yleissävyt!


// Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi kiva kuulla kommenttisi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...