perjantai 28. syyskuuta 2018

Muuttotarkastus ensi viikolla!

Meille on sovittu muuttotarkastus ensi viikon tiistaille! Jokin aika sitten se tuntui vielä hyvin kaukaiselta, mutta nyt tätä kirjoittaessa siihen on enää 4 yötä! Tai oikeastaan kolme kun pitäisi olla jo nukkumassa. Tämähän on vähän kuin joulua odottaisi. :D

Meillä pitäisi olla sisällä kaikki aika lailla valmista muuttotarkastusta varten. Vähän on vielä pientä hienosäätöä, mutta kaikki ne hommat ehditään tekemään viikonlopun aikana. Ulkopuolella on vielä hieman puuhaa eli autokatoksen panelointi. Sekin on jo hyvässä vaiheessa ja valmistuu tässä viikonlopun aikana, joten sitten pitäisi olla kaikki reilassa. Talonumero meillä on ollut jo jonkin aikaa. Postilaatikkokin odottaa asennusta. Täytyy tehdä sille jokin väliaikainen teline, sillä tähän hätään ei kyllä ehditä nikkaroida mitään taideteosta. Takan hormin CE-merkintäplakaatikin on muistettu jo kiinnittää! :)

Iso vessa alkaa olla pikku hiljaa valmis

Paperihommat jäi yllättäen taas viime tippaan, mutta Verottajalle on tehty rakentajailmoitus ja saatu jo virallinen vahvistus ilmoituksesta. Ohje on, että ilmoitus pitäisi tehdä kaksi viikkoa aikaisemmin. Meillä oli jostain syystä käsitys, että viikko aikaisemmin riittää ja silloin se tehtiin. Hieman meinasi noista hikikarpalot otsalle, mutta onneksi posti toi tänään tuon vahvistuksen. Tein ilmoituksen maanantai iltana todella myöhään ja siitä meni 4 päivää, ei paha. Pari iltaa on mennyt mapittaessa papereita ja käyttöohjeita, mutta nyt alkaa olla nuo paperihommatkin valmiina.

Sähkäri teki taikojaan ja saatiin tänään olohuoneen seinävalaisimet toimintaan

Alunperin meillä oli ajatus, että tehdään talo rauhassa valmiiksi ja muutetaan sitten kun kaikki on valmista. Arvatkaapa miten kävi? Ei me malteta! :D Meillä on muuttotarkastus sovittu tiistaille ja kaverit ja sukulaiset haalittu muuttoavuksi ensi viikon lauantaille. Tavaroita on pakattu kaksi kassillista: yksi kassillinen lasten leluja ja toinen lasten kirjoja. Tästä menee kaikki kiitos mummulle, joka oli tänään taas poikia hoitamassa. Hieman riittää puuhaa siis ensi viikolle. Ajateltiin kyllä, että viedään muutossa kaikki isoimmat tavarat, jotka on helppo porukalla kantaa. Jos ja kun ehditään pakkailemaan laatikoita niin otetaan mukaan kaikki mikä helposti saadaan. Ikean kassit ovat myös aivan loistavia muutossa ja niitä onkin meille aika hyvin kertynyt. Loput tavarat käydään pakkaamassa sitten muuton jälkeen jos ei kaikkea saada ensi viikolla vietyä. Vuokrasopimusta ei olla edelleenkään irtisanottu, mutta mikäli muuttotarkastus menee tiistaina läpi niin käyn sen sitten samana päivänä irtisanomassa. Sen jälkeen meillä on kaksi viikkoa aikaa tyhjentää ja siivota tämä nykyinen vuokra-asunto.

Raksalla on pesty jo ikkunoitakin. Tämä Kärcherin ikkunapesuri on minun luottokaveri näissä puuhissa. Ennen inhosin ikkunoiden pesua, mutta pesurin myötä siitäkin on tullut ihan mieluisaa puuhaa.

Ja kuten äsken ohimennen viittasin niin ei meillä ihan valmista vielä sisällä(kään) ole. Lastenhuoneet on edelleen maalaamatta toiseen kertaan ja sen jälkeen vielä tehosteseinät. Kiinteiden ikkunoiden karmeja aloin tänään maalailemaan, homma jatkunee huomenna. Sen jälkeen päästäänkin asentelemaan lamellikaihtimet paikoilleen. Meidän vaatehuoneessa on kiskot ja muutama kori paikoillaan, mutta lasten vaatehuoneesta ne vielä puuttuvat. Listat meiltä puuttuu vielä kaikkalta. Liukuväliovet ovat myös asentamatta. Tehdään näitä ensi viikolla miten ehditään ja loput jatketaan sitten kun ollaan muutettu. Meidän uuden kodin olohuone on yhtä suuri kuin tämä nykyinen asunto, joten voidaan tarvittaessa kasata kaikki meidän tämänhetkinen omaisuus siihen ja tilaa jää hyvin muiden tilojen viimeistelyyn.


Muutamia pientä hienosäätöä tai paikkausta vaativia kohtia löytyy. Rakentaessa näyttää aina väkisinkin tulemaan pientä kolhua sinne ja tänne kun käy kaiken maailman asentajia ja itsekin välillä toheloi. Ei ole onneksi mitään isompaa paikattavaa, mutta silti ärsyttää kun täytyy tehdä asioita moneen kertaan. Ja korjailla valmista pintaa. Mitenköhän neuroottinen olen kun muutetaan ja lapset elävät normaalia lasten elämää?! Kolhuilta tuskin tällä sakilla vältytään :D

Tässä vielä kuvaterveiset raksalta:

Tervetuloa meille! Näkymä ulko-ovelta. Kuva otettu ennen liukuovikaapin asennusta.


Eteisen liukuovikaappi paikoillaan. Ovet vielä puuttuu.


Lamellikaihtimien kiskot asennettuna. Nämä meille toimitti Apollo Kaihdin ja Markiisi Oy
Otettiin asennus sekä rullaverhoille että noille lamellikaihtimien kiskoille. Itse sitten näprätään lamellit ikkunaan.

Tässä sitä puuhaa sitten riittääkin. Yhteen ikkunaan tein jo koeasennuksen eli ripustin lamellit ja tajusin sen jälkeen, että otan ne kuitenkin pois smyygien maalauksen ajaksi.  Tee työtä, jolla on tarkoitus. Ihme juttu kun valmistuu kaikki niin hitaasti.. ;)

Muistatko sisustushaaveeni? Tässä toteutettuna yksi niistä <3


Tämä Stala Wood Rack oli pakko saada. Se on kaunis ja toivon mukaan myös käytännöllinen puiden kantamiseen ja säilyttämiseen.


Saunan lasit asennettu. Taitaa olla vielä pesua vailla..


Ostin meille jo jääkaappiin muuttoshampanjan valmiiksi! Toivottavasti päästään korkkaamaan tämä ensi viikolla. Kuoharilasien sijainti täysi mysteeri, mutta hätä keinot keksii :)



Ihanaa viikonloppua just sulle! Pidä meille peukkuja tiistaiaamuna :)


// Anni-Maaria

4 kommenttia:

  1. Hyvin se menee! Jos kerta takankin CE-pränikkä on paikoillaan 😁 Tsemppiä loppurutistukseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tänään oli LVIS-katselmus, joten nyt pitäisi olla kaikki valmiina huomista varten! Superjännittävää!!

      Anni-Maaria

      Poista
  2. Oi kun teillä on jo hyvällä mallilla hommat! Meillähän puolet papereistakin toimitettiin rakennusvalvontaan vasta muuttotarkastuksen jälkeen... Onneksi täällä on aika rennot byrokraatit. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä muiden projekteja sivusta seuranneena on tosiaan huomannut, että osa käytännöistä vaihtelee suurestikin eri kuntien välillä.. Vielä riittää hommaa, muutaa nyt on kuitenkin muuttolupa saatu ja helpottaa suuresti, kun ei tarvitse enää ajella kahden asunnon väliä! Ja voi pitää välillä huilipäivän, jos malttaa. ;)

      Anni-Maaria

      Poista

Olisi kiva kuulla kommenttisi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...