tiistai 11. syyskuuta 2018

Vuosi rakentamista takana

Tasan vuosi sitten iski kauha maahan meidän tontilla ja meidän rakennusprojektissamme alkoi konkreettisesti tapahtua. Aloituskokous pidettiin rakennusvalvonnassa 6.9.2017 ja 11.9.2017 käytiin tontille merkitsemässä maanmittauslaitoksen toimesta talon nurkat ja korot. Samalla alkoivat myös kaivuuhommat. Työkaveri vitsaili tuolloin, että ette parempaa päivää sitten valinneet. Totta, 11.9. oli ehkä hieman pahaenteinen, mutta hyvin onneksi kävi.

Vuoteen on mahtunut paljon. Niin hyviä kuin huonojakin hetkiä. Hyviä onneksi enemmän. Toisaalta vuosi tuntuu tooodella pitkältä ajalta, toisaalta aika on mennyt todella nopeasti. Välillä raksaväsymys on nostanut päätään ja huvitus raksalle lähtemiseen on ollut nollassa tai pakkasen puolella. Mika on todella sitkeästi jaksanut rakentaa meidän taloa töiden ohella. Tässä joku päivä pohdittiinkin, että kyllä, edelleen rakennettaisiin talo pitkästä tavarasta, mutta tällä kertaa ei töiden ohella vaan täysipainoisesti rakentamiseen keskittyen.

Viime viikkoina väsymys on alkanut hieman painaa, sillä ollaan vuoroin tehty raksalla pitkää tai todella pitkää päivää. Mummu on ollut viikonloppuisin todella isona apuna ja siten ollaan päästy molemmat tehokkaasti hommiin. Toisaalta, vaikka välillä meinaa väsyttää on meillä nyt todella hyvä fiilis ja into tekemiseen, sillä nyt jokainen homma on sitä näkyvää tekemistä. Konkreettista edistymistä, asioiden valmistumista. Vaikka raksalle mennessä olisi hieman nuutunut olo, lähtee sieltä aina voittajafiiliksellä ylpeänä siitä, miten hommat ovat taas edenneet ja valmistuminen on yhden askeleen (eli raksapäivän) lähempänä muuttoa.

Olin muuten irtisanomassa meidän väliaikaista vuokra-asuntoa kuun vaihteessa, kun laskeskeltiin, että kyllähän me kuukaudessa saadaan rutistettua talo siihen kuntoon, että sinne voi muuttaa. Huomasin kuitenkin, että meidän vuokra-asunnon ollessa työsuhdeasunto, on meillä 14 vuorokauden irtisanomisaika. Tämä oli aivan mahtava uutinen ja iso kivi vierähti sydämeltä (ja stressitasot putosi roimasti alaspäin)! Teimmekin siis päätöksen, että tähtäämme muuttoon kuun vaihteeseen, mutta tehdään taloa nyt mahdollisimman valmiiksi ja kun on muuttotarkastus pidetty niin irtisanotaan vuokrasopimus vasta sitten. Sittenpähän on aikaa vielä tehdä loppusiivoukset niin raksalla (vaikka yksi suursiivous täytyy tehdä ennen iv-koneiden päälle kytkemistä) kuin vuokra-asunnollakin. Ai niin, ja pitää varmaan jossain välissä pakata. Ja ennen muuttotarkastusta hoitaa nuo kaikki paperihommat kuntoon. Tekemistä riittää siis.

Täällä kovasti jo haaveillaan siitä, että päästään koko perhe saman katon alle. Siitä, että voi olla lähtemättä mihinkään. Tai lähteä sinne minne haluaa. Koko perhe. Tai yksin, jos siltä tuntuu. Yhdessä leikkiminen, ulkoileminen, ruokakaupassa käyminen, ruoan laitto rauhassa, kotoilu, ystävien tapaaminen. Näitä odotamme.

Vielä muutama viikko ja sitten päästään toivottavasti muuttamaan omaan, itse tehtyyn kotiin. Aika voittajafiilis siis. "Hyvä meidän perhe!", tuumasi myös herra 5vee.

Loppuun vielä muutama kuva toistaiseksi vielä hieman keskeneräisestä talosta.


Kylpyhuone alkaa olla valmis! Saunasta puuttuu lauteet, paneelit on käsittelemättä ja suihkut ym. odottavat vielä asennusta (joka on loppuviikosta).


Tangram?


Ei, vaan makkari lattiaa (ja listoja) vaille valmis!


Ensimmäiset tulet takassa! Oli muuten aika huikea päivä kun saatiin lampöä (takasta), valoa (olohuoneen ledeistä) ja ääntä (kattokaiuttimista) kaikkea ensimmäistä kertaa saman päivän aikana!


Yläkuvassa näkyvä pikkuapuri ehti järjestää äidille jo lisää paikattavaa ja maalattavaa ;)


Lapset ovat viihtyneet mainiosti "hommissa" Mikan bongaamaan kirppislöytösetin parissa


Pikkuapurit auttoivat isiä tekemään keittiöolohuoneen viimeistä lattianpätkää. On muuten aivan mahtavaa tuo vinyylikorkki! Todella lämmin (vaikka ei ole vielä lattialämmityksiä sisällä päällä) ja pehmeä jalalle <3


Lamellikaihtimet mallattu, mitat otettu ja tilaus tehty! Tilattiin samaan syssyyn makkareihin pimentävät rullaverhot suoraan omilla mitoilla. Eipähän tarvitse säätää markettimallien kanssa vaan tulee mitat just eikä melkein ja verhot heti kättelyssä oikean kokoisina. Toivon mukaan myös mekanismit ovat hieman laadukkaammat!
Nimim. Muutaman kerran hermonsa menettänyt

Olohuoneen seinävalaisimet paikoillaan. Valaisimet: Faro Oslo / LumenLux Strore


Kodinhoitohuoneen kalustus alkaa olla aika valmis. Ovet laitetaan paikoilleen lähempänä muuttoa, siivouksen jälkeen.


Viikonlopun maalausurakan saldona mm. isomman vessan seinät lopullisessa maalissa.



Loppuun vielä yksi lempinäkymistäni: aulan paneeliseinä (Siparilan Vire-paneeli, sävy hiekka)

Ihanaa syksyä ja kiitos kaikille meitä tämän vuoden aikana tsempanneille, auttaneille ja mukana eläneille! 

// Anni-Maaria

4 kommenttia:

  1. Kovasti tsemppiä loppurutistukseen, raskaita viikkoja on edessä mutta lopussa se kiitos kuitenkin seisoo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pia! Jotenkin tässä kaiken keskellä on niin pyörällä päästään. Koko ajan tapahtuu niin paljon ja silti muutto tuntuu vielä kaukaiselta ajatukselta. Pitäisi ehkä aloittaa se pakkaaminenkin, sillä muuttotarkastusta yritetään saada parin viikon päähän! :D

      Eilen tuntui raksalla ekaa kertaa siltä, että tämä on kohta meidän koti. <3

      Anni-Maaria

      Poista
  2. Tsemppiä loppurutistuksiin! Perässä tullaan...(ja samalla paikkakunnalla ollaan). Miltäs se tikkurilan valkoinen on näyttänyt seinissä? Mietin sitä meille valkoiseksi väriksi, mutta en ole nähnyt isona pintana missään.

    -P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tsemppiä totisesti tarvitaan, sillä nyt on meillä loppurutistus käynnissä ja puristetaan rakentajista kyllä viimeisetkin mehut irti! :) Kiva olla raksalla kun saa asioita valmiiksi, mutta kyllä tässä vielä hommaa on, joten väkisinkin tulee tehtyä vuorotellen pitkää päivää. Siihen päälle vielä kaikki se paperishow ja pakkaaminen (jota ei olla vielä aloitettu)..

      Tikkurilan valkoinen on mielestäni parhaimmillaan luonnonvalossa / lämpimässä valaistuksessa. Jos puhdasta valkoista haluaa niin kannattaa valita joku muu, mutta jos pitää murretusta lämpimämmästä valkoisesta niin Tikkurilan valkoinen on oikein hyvä vaihtoehto. Meillä on katot puhtaanvalkoiset ja listoja ei ole, joten siinä kontrasti on suurimmillaan. Muuten näyttää ihan vain valkoiselta. Jos haluat tulla katsomaan miltä livenä näyttää niin laita sähköpostia! :)

      Tsemppiä myös teidän omaan projektiin! Onko teillä mikä vaihe menossa?

      Anni-Maaria

      Poista

Olisi kiva kuulla kommenttisi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...