tiistai 28. elokuuta 2018

Hommat etenee hurjaa vauhtia!

Nyt on meillä hommat päässeet taas hurjaan vauhtiin! Helteiden väistyttyä pääsin jatkamaan sisäseinien maalaamista. Mikakin pääsi tekemään sellaisia hommia, jotka eivät kuumalla kelillä oikein onnistunueet. Viimeiset kolme viikkoa meillä onkin ollut oikea tekemisen meininki!

Meillä on nyt raksalla kova tohina päällä ja tuntuu, että nyt on taas hyvä draivi tekemiseen! Kuten jo aiemmin kirjoittelin on minulla meidän projektissa vastuu sisäpuolen maalauksista. Aikamoinen homma on ollut kyllä maalata kaikki seinä- ja kattopinnat ensin pohjamaalilla ja sitten pintamaalilla yhteen tai kahteen kertaan. Hieman on projekti vielä kesken, mutta nyt jo kuitenkin ihan hyvällä mallilla. Viime viikkojen aikana olen heilunut raksalla telan kanssa harva se ilta ja viikonloppuisin olemme molmmat päässeet tekemään ns. pitkää päivää mummun vahtiessa lapsia jompana kumpana päivänä.

Tällä hetkellä meillä on muutama tila melko hyvällä mallilla. Koska raksapäivitykset ovat jääneet junnaamaan ajattelin kertoa tila kerrallaan mikä on ns. valmiusaste.


Aula

Aulan seinät on maalattu kertaalleen. Ikkunasmyygit ovat maalaamatta ja seinät on tarkoitus maalata toiseen kertaan. Tiloissa käytetyt maalisävyt voit lukea Sisäseinien maalisävyt valittu!-jutusta. Aulan päätyseinälle toteutettiin haave, joka iski viime kesän asuntomessuilla eli tehosteseinä, jossa on käytetty Siparilan Vire-paneelia. Tuosta paneelista ja sen asentamisesta on tarkoitus kirjoitella myöhemmin hieman tarkemmin.





Keittiö-olohuone

Keittiöön on asennettu jo kaappien rungot. Ovet laitetaan paikoilleen vasta loppuvaiheessa, jotta niihin ei tulisi naarmuja. Festivo on paikoillaan, toisin pitää siirtää pois lattian asennuksen ajaksi. Sähkäri tulee huomenna, joten saadaan pistorasiat keittiössäkin toimintaan. Lattia vielä puuttuu.




Olen maalannut meidän keittiö-olohuoneen seiniä vähän siinä järjestyksessä kun on ollut asennustöiden kannalta tarve. Kahteen pohjamaalilla olevaan seinään sain maalattua viikonloppuna ensimmäisen kerroksen pintamaalia. Toinen kerros olisikin sitten huomisen illan ohjelmanumero. Sitten pääseekin Mika loppuviikosta lattiaa asentamaan. Takka on vielä maalaamatta, mutta sen voi tehdä joskus myöhemmin, vaikka muuton jälkeen. 


Makuuhuoneet


Lastenhuoneet:

Lastenhuoneet olen maalannut kertaalleen pintamaalilla. Muutamaa kohtaa täytynee hieman korjailla tai maalata seinänpätkä uudelleen. Tarkoitus on tehdä lastenhuoneisiin tehosteseinät, mutta ne eivät ole tällä hetkellä ihan kärkipäässä to do-listalla. Lastenhuoneet ovat ensimmäiset tilat, joihin on asennettu jo lattiatkin, jee!

Meille tulee listattomat ikkunat ja muutamassa huoneessa, joissa on avattavat ikkunat on smyygien maalaaminen ollut hieman haasteellista. Lastenhuoneissa ratkaisimme ongelman niin, että otimme ikkunat pois paikoiltaan, jonka jälkeen Mika veti saumaan massat ja minä seuraavana päivänä maalasin ne.




Aikuisten makuuhuone:
Meidän makuuhuoneen seinät on maalattu kahteen kertaan. Katon kanssa on ollut vähän ongelmaa, sillä en ole ollut tyytyväinen maalausjälkeen. Se täytyy maalata vielä kertaalleen, sillä korjausyritys ei tuottanut toivottua tulosta.. Päätyseinän osb-levyt on Mikan työpaikalla sahattavana/sahattuna, joten niitäkin päästään pian asentamaan ja maalaamaan. Sitten Mika pääseekin lattian kimppuun

Takkahuone:
Tälle täytyy keksiä kyllä joku muu nimi. On vähän hölmöä, että on takkahuone, jossa ei edes ole takkaa. Ehdotuksia? :)

Takkahuoneessa on katto maalattu, seinät edelleen pintamaallilla. Toimii tällä hetkellä myös meidän "varastona" eli jahka saunaan saadaan tehtyä lauteet käyn tämän tilan kimppuun. Tällä ei nyt niin kovin kiire ole, joten yritän saada muut tilat ensin maalausten osalta valmiiksi.


Vaatehuoneet

Molemmat vaatehuoneet on maalattu ja sinne voisi siis asentaa jo lattiat. Vaatehuoneisiin on tilattu säilytysjärjestelmät, joten niitäkin pääsee pian asentelemaan.


Kodinhoitohuone

Kodinhoitohuone on maalattu ikkunasmyygejä vaille valmiiksi. Viikonloppuna sain maalattua tehosteseinänkin kahteen kertaan. Tehosteseinä oli minun "pakko saada jotain vihreää"-fiksaationi lopputulema. Olen kyllä erittäin tyytyväinen sävyyn, Mikakin kehui, että hyvältä näyttää. Joko oli oikeasti sitä mieltä tai sitten ei halunnut lannistaa väsynyttä vaimoa. :D Kodinhoitohuoneen lattiakin on jo laatoitettu. Pesuallas kaipaa vielä laattoja, mutta nekin tehdään varmaan lähipäivinä. Lattioiden saumauksen jälkeen päästäänkin sitten asentamaan kalusteita!





Vessa

Isompaan vessaan asennettiin toissa viikolla seinäwc-mekanismi ja putkimies kävi sen viime viikolla kytkemässä. Tänään päätyseinä levytettiin umpeen ja tasoitettiin. Olisi siis vielä sen seinän pohjamaalaus edessä. Sitten pääseekin jo pintamaalien kimppuun! Lattia laatoitetaan tällä viikolla.


Kylpyhuone ja sauna

Isoin huokaus on päästetty ilmoille meidän pienemmän, kylpyhuoneen yhteydessä olevan vessan maalaamisen tiimoilta. Tilaan on asennettu jo kattopaneelit sekä samaisesta paneelista tehty tehosteseinä. Kelien ollessa kelvottomat maalaamiseen meillä hommat muuten kuitenkin eteni, joten silloin valmistui tuo kylpyhuoneen panelointi. Pelon sekaisin tuntein maalasin vessan kahteen kertaan. Kerrankin oli tuuria matkassa ja tela osui suunnitellusti seinään eikä paneeleihin. Kattoon tulee onneksi kattolistat, jotka peittävät (toivottavasti) myös muutaman hieman ei niin siistin kohdan. Halusin saada vessan maalatuksi ennen laatoituksia, joita alettiin tekemään seuraavana päivänä. Täpärälle meni, mutta ehdin kuitenkin.


Seinä-wc:n kotelo on vielä tekemättä.
Tämän kuvan jälkeen tuohon on asennettu ja kytketty seinä-wc -mekanismi.


Seinät ja lattiat on kylpyhuoneessa ja saunassa laatoitettu. Nyt ne voisi siis saumata. Saunaan on tilattu lasit, toimitus lienee viikon-parin sisään. Saunan lauteiden nikkarointi olisikin sitten seuraava homma tässä tilassa.




Nyt tuntuu, että tässä on käynnissä eräänlainen loppukiri! Loppuviikosta pitäisikin päättää, että joko sitä uskaltaisi irtisanoa vuokrasopimuksen nykyisestä asunnosta.. Iiks! Jännää!!

// Anni-Maaria








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi kiva kuulla kommenttisi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...