sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Ikkunoiden ja ovien talviasennus

Blogiyhteistyö Domluxin kanssa


Tiistaina meille asennettiin ikkunat ja terassinovet Domluxin toimesta. Asennustyö alkoi jo viime perjantaina, jolloin asentajat kävivät asentamassa isot, kiinteät ikkunat. Isojen ikkunoiden sisään kantaminen oli työlästä, sillä yksi ikkuna painoi melkein 400kg. Kuuden henkilön voimin kaikki viisi isoa ikkunaa saatiin kannettua sisälle muutaman tunnin sisään. Normaalisti tuollaiset isot ikkunat asennetaan nosturi+imukuppiyhdistelmällä, mutta meillä ei takapihalle saanut mitenkään nosturia, joten oli tyytyminen käsipeliin.

Ikkunat ja ovet olivat tosi hyvin pakattuina lavoille.


Ikkunat kannettiin porukalla aukkojen lähelle, josta asentajat sitten kahdestaan saivat ikkunat paikoilleen.


Yhden ison ikkunan asentamiseen meni asentajilla puolisen tuntia. Ikkunat asennettiin sisäpuolelta suoraan paikoilleen. Asennusapuna asentajat käyttivät asennuspaloja, joita yleensä käytetään alumiini-ikkunoiden asennuksessa. Perinteinen kiila tai ruuviasennus ei toimi noin isoilla ikkunoilla jotka meille tulivat. Palojen avulla ikkunat menivät kerralla oikeaan korkoon, eikä tarvinnut miettiä, että pysyvätkö ne paikoillaan tai muuttuuko korko.

Asennuspaloja oli kolmea eri paksuutta, joita laitettiin tarpeen mukaan päällekkäin. Palapakka ammuttiin viimeistelynauloilla kiinni karmiin ja paloissa olevat reiät täytettiin uretaanilla, näppärää!

Perjantaina asentajat asensivat kolme isoa ikkunaa ja maanantaina kaksi isoa, ja kolme pientä ikkunaa. Mainittakoon, että perjantai ja maanantai olivat ylimääräisiä asennuspäiviä asentajille, jotka he käyttivät näiden meidän ikkunoiden asentamiseen, kun heillä oli kalenterissa tyhjää. Varsinainen asennuspäivä oli sitten tiistai, jolloin oli myös asennusnäytös. Silloin asennettiin loput ikkunat ja molemmat terassinovet. Kaikenkaikkiaan näiden kaikkien asentamiseen menisi aikalailla yksi kokonainen, tehokas, asennuspäivä.

Olohuoneen kiinteät ikkunat, nämä asennettiin perjantaina.
Ikkunat ja ovet asennettuina! Näkymä olohuoneeseen.

Vasemmalla kylpyhuoneen ja wc:n ikkunat, keskellä makuuhuoneen ikkuna ja oikealla kodinhoitohuoneen ikkuna.

Pääovi ja pääoven viereinen sivuikkuna jätettiin vielä tässä vaiheessa asentamatta, sillä otimme käyttöön väliaikasen raksaoven. Ei tarvitse tavaroita kuljettaessa varoa ikkunaa ja uutta ovea. Myös varaston ovi asennetaan myöhemmin. Molemmat ovet ja ikkuna käydään vielä Domluxin toimesta asentamassa paikoilleen raksan loppumetreillä.

Raksaovi paikoillaan!
Ulko-ovi odottelee kevääseen saakka asennusta.


Yhteensä meille tuli 15 ikkunaa ja 4 ulko-ovea. Asennus sujui todella näppärästi ja jälki oli tosi siistiä. Domlux tarjosi meille ikkuna-asennusta todella järkevään hintaan, joten ei tarvinnut kauaa miettiä alkaisiko asentamaan ikkunoita itse vai maksaisiko kohtuullisen summan ammattilaisille siitä, että he ammattitaitoisesti asentavat ikkunat. 
Ikkunoissa ja ovissa karmisyvyys on 210mm. Kiinteiden ikkunoiden lasit ovat ulkopinnassa, joten sisäpuolelle jää kiva ikkunapenkki

Olohuoneen ISOT ikkunat :D

Poikien huoneisiin tuli 100x230 avattavat ikkunat sälekaihtimilla


Valitsimme Domluxin Passiivi-ikkunat. Isot viisi ikkunaa ovat kiinteitä, loput avattavia ikkunoita sälekaihtimilla. Kiinteisiin ikkunoihin olemme ajatelleet laittaa lamelliverhot, mutta muitakin vaihtoehtoja vielä seulotaan. Alla vielä lisätietoa ikkunoiden ominaisuuksista. Tarkempaa lisätietoa saatavilla myös Domluxin sivuilta



Ikkunoista ei ole vielä käyttökokemuksia, mutta ainakin Domluxin Jouni osasi kertoa asiantuntevasti ja kattavasti tuotteistaan sekä antaa vertailukelpoista tietoa heidän eri ikkunamalleistaan. Jounilla riitti hermoja ja ymmärrystä myös siihen, kun pienten poikien kanssa käytiin ikkunoita yhdessä ihmettelemässä aukioloajan ulkopuolella. Myös asennus sujui oikein mallikkaasti ja sovitun aikataulun mukaisesti! Itse asiassa Domlux jousti myös asennusaikataulun suhteen, sillä meidän toiveestamme etukäteen sovittua asennusta siirrettiin noin viidellä viikolla.


// Mika

2 kommenttia:

  1. Tuo talvella asentaminen tuo varmasti omat haasteensa hommaan. Siskonikin perheineen rakentaa omaa taloaan tällä hetkellä ja onneksi säät ovat olleet suhteellisen lauhat. Heillä pitäisi tulla palo-ovet ja tavalliset ikkunat ilmeisesti valmiiksi ensi viikolla. Toivottavasti pääsevät jo joulua viettämään uuteen kotiin, mutta vähän taitaa mennä turhan tiukalle.

    VastaaPoista
  2. Minä en tiennyt, että näitä voi talvellakin asentaa. Kuitenkin rakenteet hieman muuttuvat tiiviimmiksi kylmällä. Hyvä kuitenkin tietää, että on mahdollista. Meillä onkin omakotitalon ikkunat hakusessa parhaillaan. https://www.kajlaaja.fi/ikkunat-ja-ovet

    VastaaPoista

Olisi kiva kuulla kommenttisi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...