maanantai 18. joulukuuta 2017

Raksaviikot 13&14: Eritystystä ja panelointia

Kahdella edellisellä raksaviikolla pääpaino on ollut edelleen eristämisessä. Nyt on villoituksista päästy hetkeksi aikaa eroon ja aloin asentamaan sisäkattoon pir-levyä, joka meillä on therma TP10, 50mm alumiinipintainen levy. Se toimii niin eristeenä, kuin myös höyrynsulkuna ja sen päälle puhalletaan sitten joskus puhallusvilla. Täytyy sanoa, että tuon levyn asennus on moninverroin villoittamista nopeampaa ja mukavampaa. Valmista pintaa tulee nopeasti 1200x1800 levystä. Asennus on myös tosi helppoa. Ensimmäisen rivin kun asentaa suoraan, tulee seuraavat rivit väkisinkin suoraan linjaan, koska levyt on hyvin mittatarkkoja. Asennuksessa uretaanit vaahdotetaan naarasponttiin ja asennettavan levyn urospontit asetetaan paikoilleen ja painetaan kiinni. Lopuksi vielä muutama aluslevy+naula kiinni ja levy pysyy paikoillaan. Lopullinen kiinnitys tapahtuu sitten koolauslaudoilla kattotuoleihin.

Ensimmäiset levyt asensin levyhissin kanssa, jotta sain levyt suoraan linjaan. Myöhemmin levyt pystyy asentamaan ilman hissiä, koska ne ovat tosi kevyitä.


Naulauslevyillä levyt kiinni kattoon.




n. 100m2 ja aikaa mennyt asennuksiin alle päivä, nopeaa hommaa!

Kahden edellisen viikon aikana asennettiin myös ikkunat ja ovet, joista on jo kirjoiteltukin useampia juttuja ja ne löydät täältä ja täältä.

Viime viikolla alettiin asentamaan myös ulkoverhousta. Täytyy myöntää, että hiukan jännitti nähdä, miltä paneeli paikoillaan näyttää. Ja hyvältähän se näyttää, vai mitä?





UYW 28x195 välimaalattuna 619X




Ensitöikseen Seppo ja Kapa koolasivat tuulensuojan päälle lautakoolauksen ja niissä kohdissa missä tuulensuoja ei jatku ylösasti, tuli lisäksi 48x48 lisäkoolaus lautakoolauksen alle. Hienoa nähdä tässäkin työvaiheessa, miten timpurit osaa tehdä tarkkaa ja siistiä työtä!
Kävin muuten hakemassa ulkoverhouksen naulaamista varten 7500 rullakampanaulaa, saa nähdä miten pitkälle ne riittää :).

Ulkoverhouspaneeli on profiililtaan UYW 28x195. Otettiin kertaalleen pintamaalattuna, eli välimaalattuna sävyyn 619X. Katsotaan nyt, onko tuo lopullinen sävy vai vieläkö sitä tarvitsee muuttaa. Nyt kyllä näyttää ihan hyvältä!

Timpureilta tuli palautetta paneeleja asentaessa, että harvinaisen mittatarkkaa ja hyvälaatuista paneelia. Sanoivat, että monet pienemmät ja ohuemmat profiilit ovat hankalampia asentaa ja niissä on lyhysilläkin matkoilla ja mittaheittoja, tässä niitä ei kuulema ole. Hyvä niin! Meidän paneelit valmisti Veljekset Vaara.

Jouluviikon aikana pitäisi saada asennettua vielä tuulenohjaimet ja muutama puuttuva katon eristelevy ja sittenpä saadaankin sisälle lämpöjä puhaltamaan! Välipäivinä varmaan aloittelen jo asentamaan seinien alaosien villojakin, näyttäisivät nimittäin runkopuut olevan jo nyt kuivia. Mutta pidetään vielä lämpöjen kanssa hetken aikaa runko auki. 

Tällä viikolla pitää vielä tehdä suursiivous (joulusiivous), jotta saa ylimääräiset villanpalat ja muut kalikat pois jaloista pyörimästä.


// Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi kiva kuulla kommenttisi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...