sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Raksaviikko 12: Katto valmis - harjakaiset!

Tämän viikon kohokohdat olivat kun saatiin pellit katolle ja tuulensuojat seinille, jee!



Näistä hommista Mika kirjoittelinkin jo aiemmin tällä viikolla (Meillä on katto päällä ja tuulensuojat seinissä!). Keskiviikkona timpurit olivat siis saaneet asennettua kattopellit isompaan lappeeseen ja torstaina myös autokatos sai kattopellit päälleen. Oli siis harjakaisten aika! Timpurimme olivat sitä mieltä, että eivät jaksa lähteä iltamenoille, joten Mika kävi Alkossa ostamassa heidän toiveidensa mukaiset viskipullot. Hyvästä, ei vaan loistavasta, työstä mielellään palkitsee tekijöitä pikku extroilla!

Timpureiden toiveet

Kotona vietimme harjakaisia oman perheen kesken. Mika tuli ajoissa kotiin kaupan kautta ja valmisti meille herkkuaterian jälkiruokineen. Pieni huili oman perheen kesken teki varmasti hyvää koko sakille! :)


Perjantaina päästiin aloittamaan myös varsinaiset sisähommat, kun Mika aloitti asentamaan sisäpuolen villoja. Asennus tehdään ylhäältä alaspäin, jotta alaosa rungosta ja alajuoksut ehtivät varmasti kuivua kunnolla, ennen kuin niiden päälle asennetaan eristeitä. Ei ole kuulema lempipuuhaa tämä työvaihe, mutta tehtävähän se on sekin!


Seinissä käytetään Paroc Extra kivivillaa.


Mika varasi myös runkokatselmuksen ensi viikolle. Jos ja kun kaikki ovat kunnossa, päästään sen jälkeen asentamaan myös kattoon eristyslevyjä ja sitten saadaankin jo lämpöjä päälle ja lattiaa kunnolla kuivumaan.

Viikonloppuna käytiin koko perheen voimin siivoilemassa raksalla. Pojat tekivät mielellään lumitöitä sillä välin kun me viikkailtiin pressuja ja siivoiltiin muuten. Töiden ohella ehdittiin myös hieman leikkimään. Lapset pääsivät kola-ajelulle ja se vasta mukavaa olikin!




Moni on kehunut Ylen Sadan vuoden talo- sarjaa. Aloitettiin katsomaan sitä Yle Areenasta perjantai-iltana ja jäätiin heti koukkuun. Jos sarja ei ole sinulle vielä tuttu käy ihmeessä tutustumassa siihen Ylen sivuilla tai Yle Areenassa! Katsottiin lasten nukkumaan mentyä heti viisi jaksoa putkeen, onneksi yksi jakso kestää vain puoli tuntia. Ohjelmaa katsoessa tunsimme suurta kiitollisuutta osaavia timpureitamme ja vastaavaa mestaria kohtaan! Edellinen taloprojektimme valmistui ilman suurempia säätämisiä. Myös tässä projektissa kaikki on mennyt tähän asti tosi hyvin (kop kop). Ohjelmaa katsoessa tuli taas mieleen, että miten voikaan moni asia mennä pieleen riippuen a) tekijöistä ja yhteistyökumppaneista, b) budjetoinnista) ja c) omasta tietämyksestä / asioiden selvittämisestä. Täytyy vaan pitää peukut pystyssä (ohjelmaa katsoneet ymmärtävät ironian ;) ), että kaikki menee hyvin loppuunkin saakka!


// Anni-Maaria


1 kommentti:

  1. Kivan näköiset nuo autotallin kattopellit. En olekaan ennen nähnyt tuon mallisia. Olen hieman katsellut vaihtoehtoja ulkovarastomme uutta kattoa varten, kun vanha alkaa olla jo aika huonossa kunnossa. Laitoitetteko pintaan jonkun pinnoituksen tai sähkösinkityksen?

    VastaaPoista

Olisi kiva kuulla kommenttisi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...