tiistai 1. toukokuuta 2018

Rakentajan vappu - ei mennyt niin kuin Stömsössä

Viikonloppuna vietettiin vanhemman poikamme 5-vuotissyntymäpäiviä. Oli mukavaa vaihtelua viettää ihanat kaksi päivää sukulaisten ja ystävien kanssa juhlien ja kuulumisia vaihtaen. Aika vähillä on ollut välillä yhteydenpito ja kiireettömät hetket tässä rakennusprojektin aikana.


Tällä teemalla vietettiin 5-vuotissyntymäpäiväjuhlia

Vappuaatto oli minulla ja pojilla vapaapäivä. Ohjelmassa oli neuvolaa sekä vanhemman pojan harrastuksen viimeinen kerta tällä keväällä. Illaksi olimme sopineet Mikan kanssa tärskyt raksalle - suunnitelmissa oli kaatopaikkakeikkaa ja rautakaupassa käyntiä. Hurjat vappusuunnitelmat, eikö?! ;)


Meillä meni heti alussa senssit sekaisin, sillä ei oltu hoksattu etukäteen tarkistaa vaikuttaako vappu myös kaatopaikan aukioloihin. Onneksi tuli kuitenkin matkalla mieleen tarkistaa. Google ystävällisesti tiesi kertoa, että kyllä, vappu vaikuttaa myös kaatopaikan aukioloon. Ei oltu kuin kaksi tuntia myöhässä. :D Ei ehditty onneksi ajella peräkärry perässä kauas, joten kävimme vähän matkan päässä tekemässä kunniakierroksen liikenneympyrässä ja palasimme täpötäyden kärryn kanssa takaisin raksalle. 

Jäi sitten se rautakauppareissukin tekemättä, sillä ei viitsitty purkaa täyttä roskakuormaa sen takia, että oltaisiin haettu hieman lisää puutavaraa. Nyt molemmat hommat odottavat keskiviikkoa. Onneksi hommia riitti muutenkin.



Käytimme siis tämän "ylimääräisen" ajan pihan siivoamiseen. Ja sitähän riitti. Talvella lumi autuaasti hautasi alleen kaiken roskan, ja kaikella tarkoitan aika isoa määrää roskia. Maasta löytyi valtavat määrät nauloja ja ruuveja, puukalikoita, villaa, uretaania ja vaikka mitä muuta roskaa. Löydettiin myös kaksi hukassa ollutta kynää. Lapset olivat innokkaita apureita ja keräilivät kalikoita ämpäriin. Saivat aikaan myös hyvät hiekkaleikit, sillä piha on tällä hetkellä aika iso hiekkalaatikko.





Jotta vappu ei olisi ollut turhan pliisu päätti toinen autoistamme hajota kotimatkalla. Autoon tuli yllättäen jokin moottorivika, joten ei muuta kuin auto tiensivuun. Onni onnettomuudessa olimme kahdella autolla liikenteessä ja ajelin Mikan perässä, joten kun sain auton parkkiin soitin Mikan ja pojat paikalle. Siinä sitten hetki ihmeteltiin asiaa. Tai Mika ihmetteli, minä en ymmärrä autoista mitään. Ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin soittaa hinausauto paikalle. Auto oli hieman kauempana hommissa, joten lupasi hakea meidän auton hieman myöhemmin ja kuljettaa sen autokorjaamon pihaan. Siellä se nyt odottaa arkea ja toivottavasti ei kovin kallista moottoriremonttia. Onneksi loppuviikolle ei ole sovittu mitään kovin kummoisia menoja tai työjuttuja, joten pärjätään yhdellä autolla. Mummukin jo ystävällisesti lupaili omaa autoaan lainaan mikäli tinkapaikka tulee.

Siihen se sitten jäi, melkein pääsin kotiin asti.

Tänään käytiin taas koko perheen voimin raksalla siivoilemassa. Jotenkin kummasti sitä siivottavaa vaan tuntuu pihalla riittävän. Hieman on jo mietitty mahdollisia piha-alueitakin. Meidän tontilta löytyi muutamia isoja kiviä, joita on tarkoitus hyödyntää etupihalla jonkinlaiseen asetelmaan. Pitäisikin yrittää nyt saada vielä kiinni joku pihasuunnittelija, jolta saisi vähän vinkkiä muutamaan asiaan.

Näistä pitäisi kehitellä joku kiva asetelema etupihalle. Lisääkin löytyy tarvittaessa naapurin puolelta. :)

Tänne takanurkkaan on ajatus istuttaa muutama marjapensas. Jonkin verran tätyy tehdä pientä pengerrystä, tähän kaivattaisiin hieman pihasuunnittelijan apuja. Tällä hetkellä meillä on siellä kiva pieni puro. :)































Mika jäi vielä raksalle levyttämään kattoa. Tultiin poikien kanssa kotiin syömään ja päikkäreille. Pian lähdemme mekin taas hommiin. Mukavaa kun nyt on valoisaa ja raksalla on sellaisia hommia, että koko perhe voi osallistua. Jotenkin kummasti tässä rakentaessa kaikissa juhlapyhissä paras hyöty on se, että saa ylimääräisiä vapaapäiviä tehdä raksahommia. Ehkä ensi vuonna mekin sitten keskitymme juhlimiseen! Tai sitten kuopsutamme pihaa tai maalaamme taloa tai.. ;)

Iloista vappua kaikille!

//Anni-Maaria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi kiva kuulla kommenttisi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...