maanantai 23. lokakuuta 2017

Raksaviikko 6: Lattiavalun deadline piiskasi mehut irti!

Huh huh, hengissä selvittiin! Siinä päällimmäiset ajatukset viime viikolta! Kiireen, stressin ja järjettömän pitkät päivät aiheutti torstaille sovittu lattiavalu. Se siitä "rennosta" syyslomasta.

Viime viikolla viikonloppu meni eristeiden asentamista aloitellessa. Viimeksi Mika kirjoittelikin siitä (Raksaviikko 5 : maatäyttöjä ja eristeiden asennusta), kuinka hidasta eristeiden asentaminen oli, sillä jokainen sauma ja läpivienti vaahdotetaan kunnolla uretaanilla.


Maanantaina tontille saapui "runko" odottamaan valun valmistumista, vettä tuli kaatamalla!



Alkuviikosta eristehommat jatkuivat. Alun perin lattiavalu oli suunniteltu tiistaille, mutta valaja saatiin paikalle vasta torstaiksi. Ensin tuumasimme, että tässähän ehtisi vaikka tehdä pienen lomareissun, lomalla kun ollaan koko perhe. Vastaava mestarimme Seppo kuitenkin lupaili, että hommia tontilla riittäisi. Näin jälkeen päin ajateltuna hieman huvittaa, että mitään lomareissua edes ääneen väläyteltiin. 

Tiistain aikaansaannosta. Putkimieskin kävi paikalla vetämässä lämminvesiputket ja asentamassa lattiakaivot. Alkuepäilysten jälkeen, hyvin puri putkimiehen putkileikkuri myös kingspanin alumiinipintaiseen eristeeseen.

Mika teki pitkää päivää tontilla, siis todella pitkää, joka päivä. Mika meni yleensä seitsemäksi ja tuli illalla kotiin puoli kahdeksan huitteilla, tai myöhemmin. Alkuun ihmettelin, että miten siellä menee muka niin kauan, miksi ei muka ehdi ottaa kuvia tai edes syödä eväitä. Kunnes itsekin olin keskiviikkona hommissa 7 tuntia, yhden suklaapatukan voimin. Kun on paljon puuhaa niin ei sitä vaan malta pitää taukoja kun ajattelee, että teen vielä tuon yhden ja tuon yhden homman. Yleensä taukoja tulee pidettyä enemmänkin, mutta nyt tuntui olevan sen verran paljon hommaa ettei vaan malttanut. Eikä niitä kuviakaan muuten ole keskiviikolta kuin muutama, nekin pimeällä otettuja!


Alkuviikosta Mikalla meni päivät eristeitä asentaessa. Saatiin Mikalle onneksi kaveriksi myöskin lomalla ollut isäni, veljenikin lupautui iltahommiin. Eristeiden asentamisen hitaus yllätti meidät totaalisesti! Edelliseen taloon asenneltiin styroksit itse ja ne oli himpun verran nopeampi asentaa, eihän niitä myöskään vaahdotettu uretaanilla. Kirvesmies-Sepolla oli vastuullaan tehdä pilarimuotit, joiden teko myös oli melkoista askartelua. Meidän (eli Mikan) vastuulle jäi siis eristeiden asentaminen, raudoitus sekä lattialämmityskaapeleiden asentaminen (johon sähköasentajana työskentelevä veljeni lupautui kaveriksi ja sai houkuteltua työkaverinsakin mukaan). Koko alkuviikko spekuloitiin sitä a) ehditäänkö tehdä kaikki ennen torstain valua ja b) mikä on torstain sää, sillä viikolla torstaille luvattiin vuoroin sadetta ja vuoroin poutaa. 

Raudoitusverkkojen asettelua tiistai-iltana. Jälkeenpäin muurattu sokkeli slammataan keväällä, kelien lämmettyä.

Keskiviikkona aamupäivällä raudoitukset oli saatu viimein tehtyä. Mikalle jäi jäljelle vielä varaston eristäminen. Se ottikin oman aikansa, sillä putkia eli erilaisia läpivientejä oli jos jonkin näköisiä. Seppo soitti aamupäivällä apuun kaksi sähkömiestä asentamaan lattialämmityskaapaleita, jotka asensivat reilut puolet huoneista, lopun asennuksen hoiti illan aikana veljeni työkaverinsa kanssa. Saatiin onneksi muitakin apumiehiä ja hommaa riitti ihan jokaiselle! Osa laittoi lattialämmityskaapeleita nippusiteillä kiinni ja osa tuli perästä ja leikkasi nippusiteet lyhyeksi. Itsekin olin reilut 6 tuntia laittamassa niitä nippusiteitä. Alkuun tuntui ihan mukavalta hommalta ja tuumasinkin, että voisin tehdä vaikka kesätöinä loma-aikaan lattialämmityskaapeleiden kiinnitystä. 

Pimeää jo oli, tässä vaiheessa vielä varasto tekemättä ja nippusiteitä "muutama" lyhentämättä..


Siinä vaiheessa kun sää oli muuttunut sateiseksi, hanskat olivat märät, reidet olivat hapolla jatkuvasta kyykkimisestä, oli pimeää ja isojen nippusiteiden loppuessa laitettiin sokkona pieniä nippusiteitä, ei ollut itku kyllä enää kaukana ja kesätyöt raksalla ei enää tuntunut kovinkaan hyvältä idealta! Pikku hiljaa illan aikana apujoukot lähtivät kotiin ja jäätiin Mikan kanssa vielä hetkeksi kaksistaan. Puoli yhdeksän aikaan oli kuitenkin lähdettävä vapauttamaan mummu lastenhoitopestistään. Mika lähti kotiin kymmenen maissa. Nippusiteitä asennettiin tuon päivän aikana n. 3500-4000kpl, sekä jokaisesta vielä katkaistiin pihdeillä "häntä" pois, ettei se tule näkyviin lattian pinnalle valaessa.

Vettä tulee, pimeää on! Talkoomiehet hommissa.

Pilarimuotit valmiina

Saatiin keskiviikko-iltana paikalle myös "työmaakoppi".

Varastokin valmistui ennen torstaiaamua! Jes!

Muutama kuva vielä torstaiaamulta hieman valoisampaan aikaan:

Raychem T2Green lattialämmityskaapelit 

Lattialämmityskaapelia n.1200m


Kuin ihmeen kaupalla, kiitos kaikkien apujoukkojen ja Mikan pitkien työpäivien, saatiin kaikki ajallaan tehtynä ja torstain sääkin oli suotuisa valun suorittamiseen! Oltiin koko perheen voimin ihmettelemässä valua. Kyllä oli pienet pojat ihmeissään ja innoissaan kun olivat monta päivää jo betoniautoa ja betonipumppua odottaneet näkevänsä! Ja kieltämättä, oli se meille aikuisillekin aika huikea fiilis nähdä, että niska limassa raadetut työtunnit kannattivat. :). Nyt on meillä siis lattia valettu, JEE! 

Pielisen betoni toimitti meille valumassat anturoihin ja lattiavaluun. Niin timpuri kuin valajatkin olivat tyytyväisiä betonin laatuun ja työstettävyyteen! Ja tilaaja oli tyytyväinen hintaan :)

Siitä se lähti, ensimmäiset betonit takanperustuksiin! Betonia meni n. 18m3.

Hyvin yletti etupihalta talon takaosaankin. Matkaa n. 35m 


Oli muuten rankannäköistä hommaa tuo betonin sliippaus. Täytyy olla polvet kunnossa kun tuota tekee työkseen. JSJ-lattioiden pojat hommissa! Suosittelen erityisesti, homma toimi hienosti, siistiä jälkeä ja hinta edullinen! Suositusten kautta minäkin heidät löysin! -Mika


Lopputulos oli oikein hyvä!

Sisäänkäynnin kuisti

SikaBoom Flexiä mennyt vaatimattomat 39 purkkia tähän mennessä :D



Unidrainin lattikaivoja varten tehtiin muotti, joka valetaan jälkeenpäin umpeen kunhan väliseinä on pystyssä ja kaivot oikealla paikalla. 

Lopputulos näyttää hienolta. Eräänlainen välietappi saavutettu kun lattia saatiin valettua!

Autokatoksen pilarit, astetta järeämmät ! Muotti 300mm iv-putkea.


Perjantaina Mika kävi siivoilemassa raksalla ja sunnuntaina käytiin tarkistamassa, että lattiakaivot ja vesiputket ovat oikeilla kohdillaan. Hyvä sinänsä tässä vaiheessa tarkistaa, mutta paikoillaan olivat! Viikonloppu menikin sitten juhliessa nuoremman herran 2-vuotissynttäreitä (ja omia 35-vuotissynttäreitä) asianmukaisen teeman mukaisesti!


Innokkaalle konemiehelle konekakku, teemaan sopivasti :)


Tällä viikolla alkoikin sitten rungon pystytys! Nyt ei pitäisi olla enää mitään hurjaa deadlinea tiedossa (vielä). Saatiin tänään raksalle myös toinen kirvesmies Sepon kaveriksi. Alunperin hommissa pitikin olla kaksi kirvesmiestä, mutta toinen ei olekaan päässyt muiden projektien vuoksi paikalle. Nyt pitäisi siis taas hommien edetä vauhdikkaasti, kun kaksi ammattitimpuria on hommissa!

Seuraavassa raksaviikko julkaisussa onkin maisema muuttunut melkoisesti :). Seurailkaahan instagramia, lisäillään sinne kuvia tuoreeltaan! 


// Anni-Maaria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi kiva kuulla kommenttisi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...