sunnuntai 29. lokakuuta 2017

Raksaviikko 7 : Runko pystyssä!

Tällä viikolla raksalla aloitti Sepon kaverina toinen timpuri, Kapa. Tämä kaksikko on tehnyt yhdessä lukuisia taloja ja sen kyllä huomasi, alkoi nimittäin tapahtumaan.

Maanantaina Seppo ja Kapa purkivat viime viikon valua varten tehtyjä muotteja ja asensivat alaohjauspuut sokkelin päälle sekä mitoittivat runkotolppien paikat. Tiistaina "pojat" pätkivät runkotolpat mittaan ja asettelivat ne kutakuinkin oikeille paikoilleen. 

Alaohjauspuut paikoillaan, runkotolpat pätkitty mittaan.

Ja kappas, keskiviikona kun runkoa alettiin tekemään, oli se päivän päätteeksi lähes kokonaan jo pystyssä. Huikeeta seurata kun ammattilaiset tekee. Ei mene aikaa miettimiseen ja pähkäilyyn ja turhat liikkeet on minimoitu. Eikä tule hukkaa :)! Aika vauhdilla tuli siis runko pystyyn. Huomiona vielä, että nämä rungon osat, eikä mitkään muutkaan puuosat, ole pre-cut tavaraa, vaan täyspitkää puuta, josta työstetään oikean mittainen osa, kalikka kerrallaan. 



Torstaina asennusvuorossa oli kertopuutolppien asennukset aukkojen ylityksiin ja kantaviin seiniin. Tämä oli hieman hitaampaa kun piti loveuksia tehdä ja tolpat olivat aika massiivisia.

Nätisti ne tolpat paikoilleen istuvat.

Päällisinpuolin aika yksinkertainen on tuo talon runko. On kuitenkin paljon huomioitavaa, että rakenne on oikein tehty ja että se kestää.

Torstaina oli runko pystyssä!

En ole ihan pieleen näitä menekkejä laskenut, runkopuutavaraa oli juuri riittävästi :)

Torstaina saapui kattotuolit. Mittaa isoimmilla yli 18m.

Kattotuolit saatiin nätisti tontin reunoille, josta ne on asennusvaiheessa hyvä nostaa suoraan paikoilleen.



Meinasi olla vähän ahdasta tontilla, mutta hyvin kuski sai pitkän auton asemoitua oikeaan paikkaan.
Ensi keskiviikkona onkin sitten kattotuolien asennus ja kun ne on paikoillaan, saadaan kattopellit tilaukseen! Myös tuulensuojat ja seinävillat saa laittaa tilaukseen.

Autokatoksen pilarit tulee teräspalkeista. Nämä pohjamaalissa, ei tule tämän värisiksi :). Toimittajana Kontino


Tontille oli saapunut myös hyvissä ajoin Unidrainin* modul 1100 mittatilauskaivon osat! Tutustutaan näihin paremmin kun saadaan paketit auki :) *juttua blogiyhteistyön tiimoilta tulossa

//Mika

1 kommentti:

  1. Talohan rupeaa jo pikkuhiljaa muodostumaan, varmaan kiva nähdä vähän jo miten mittasuhteet menevät! Meilläkin on juuri talon pystytys käynnissä täällä Pirkanmaan suunnilla ja kävi juuri hitsarit laittamassa teräsrunkoja ja palkkeja pystyyn. Jännittäviä aikoja! Kivan näköinen tontti teillä myös. Paljon tsemppiä rakennusprojektiin!

    VastaaPoista

Olisi kiva kuulla kommenttisi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...