tiistai 17. lokakuuta 2017

Takka valittu!


Blogiyhteistyö Nordpeisin kanssa                                   

Olemme kovasti pähkäilleet minkä takan valitsisimme ja nyt on valinta tehty! Eri takkavaihtoehdoista kirjoittelinkin jo aiemmin, jutun voit lukea täältä.

Olemme päätyneet Nordpeisin takkaan ja tarkemmin malliin Salzburg XL yhdellä korotusosalla. Syitä valintaan oli loppujen lopuksi aika monta.


Nordpeisin Salzburg XL + 1


Ulkomuoto

Ensinnäkin takan ulkomuoto oli silmää miellyttävä. Paljon on nähtävillä teräväkulmaisia malleja tai kokonaan pyöreitä takkoja. Salzburg XL-malliston pyöristetyt kulmat näyttivät mielestämme pehmälinjaisilta (ja turvallisilta kahden touhukkaan pojan kanssa ;D ).


Muunneltavuus

Takan muunneltavuus on myös yksi valintaan vaikuttavista tekijöistä. Takan pinnanhan voi käsitellä haluamallaan tavalla. Nordpeisin sivuilla kerrotaan takoista näin:

"Modernit varaavat takkamme ovat muotoilultaan ajattomia ja tyylikkäitä, ja voit tuunata takkasi juuri sellaiseksi kuin haluat. Voit valita lisävarusteeksi erilaisia keraamisia edustoja tai lasiedustoja, joilla takkaan saa uutta ilmettä. Koska Nordpeisin varaavat takat ovat tehty betonista, ne voidaan maalata haluamallasi värillä uudelleen ja uudelleen. Lisäksi kuori on myös mahdollista esimerkiksi laatoittaa tai rapata. Saat varaavasta takastasi erinomaisen lämmityslähteen lisäksi kulloiseenkin sisustukseen sopivan pitkäaikaisen ja upean sisustuselementin."


Ulkonäön suhteen vain mielikuvitus on rajana!


Tällä hetkellä meillä on ajatus, että maalaisimme takan valkoiseksi. Voi tosin olla mahdollista, että päädymmekin rappaamaan tai laatoittamaan takan. Nähtäväksi jää myös pysytäänkö tuossa pyöristetyssä ulkomuodossa vai rapataanko tai laatoitetaanko takka kuitenkin kulmikkaaksi. Aika näyttää mihin lopulta päädymme ja kuinka monta kertaa takka kokee muodonmuutoksen. :)


Asennuksen helppous

Kuopion Uunin ja Kaakelin Esko Tikkanen vakuutteli meille, että takan asennus onnistuu myös ihan tavan talliaiselta, mikäli osaa ohjeita lukea. Asennuksen helppous houkutteli myös valitsemaan takan kyseisestä mallistosta. Nordpeisin varaavia takkoja ei tarvitse ollenkaan muurata, vaan ne ovat ns. valmistakkoja. 


Nordpeisin varaavan takan asennus


Ne siis kootaan valmiista paloista paikan päällä. Palasia ei myöskään tarvitse asentaessa liimata tai muurata toisiinsa. Takan sisäelementit ovat lämpöä hyvin varaavaa oliviinikivimassaa, joihin on liimattu tiiviste. Elementtien kerroksittain kasaaminen pitäisi siis onnistua rakennustaitoiselta helposti (näin ainakin esitteessä luvataan). Ulkoelementit on valmistettu kevyemmästä erikoisbetonista ja niidenkin asentaminen sujunee yhtä helposti. Nähtäväksi jää sujuuko asennus yhtä helposti kuin luvataan, vai täytyykö soittaa ammattilainen apuun. Kokemuksia asentamisesta varmastikin kirjoitellaan sitten kun sen aika on!


Tekniset ominaisuudet

Vaikka lähipiirissä ei ollutkaan kokemusta Nordpeisin takoista, vaikuttivat Nordpeisin tekniset ominaisuudet erittäin hyviltä. Salzburg-takat täyttävät eurooppalaiset tulisijanormit ja on myös CE-merkitty. Käytettävän palotekniikan avulla pitäisi saada erinomainen hyötysyhde. Takan luvataan antavan enemmän lämpöä vähemmällä puumäärällä ja pienemmillä päästöillä. Alla vielä lisätietoja valmistajan sivuilta:





Linkki sähköiseen esitteeseen



Hinta

Nordpeisin varaavien takkojen lähtöhinta on mielestämme edullinen verrattuna muiden valmistajien malleihin. Nordpeisillä on käynnissä syyskampanja lokakuun loppuun saakka, jolloin takkamallista riippuen hinnasta saa pois vielä 200-550€.


// Anni-Maaria

P.S. Mikäli lukijoilla on kokemusta Nordpeisin takoista niin mielellämme kuulisimme käyttökokemuksianne! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi kiva kuulla kommenttisi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...