maanantai 25. kesäkuuta 2018

Esittelyssä tuleva kodinhoitohuone

Meillä tehtiin viime viikolla armotonta viilausta kalustesuunnitelmiin, sillä suurin osa kalusteista piti saada tilattua ennen juhannusta. Heinäkuu on kalustealalla aikaa, jolloin tehtaat ja toimittajat yleensä lomailevat ja tällöin ei toimituksia juurikaan ole. Siksi oli siis tiukka deadline, että saadaan toimitukset perille ennen heinäkuun puoltaväliä ennen kuin lomat isommin alkavat pyörimään.

Miksi meidän kalustesuunnittelu on sitten ollut vähän vaiheessa ja jäi viime tippaan? Syystä siitä, että tehdään myös nämä suunnitelmat itse. Mika vaihtoi työpaikkaa Forema-keittiölle tämän meidän rakennusprojektin aikana, joten luonnollisesti otamme nyt kalusteet Foreman kautta. Mikalla on siis töiden puolesta kaikki piirto-ohjelmat, joten piirrämme myös kalusteet itse. Tai siis Mika piirtää. Aikaa tämä tosin vie ehkä hiukan enemmän, sillä kaikki koneen ääressä käytetty aika on pois raksa-ajasta ja  raksalla on ollut aika paljon ns. akuuttia puuhaa, joten siksi jäi tämä kalusteiden viimeistely ja tilaus aika lailla viime tippaan. No mutta, hyvin ehdittiin! :)

Keittiö laitettiin tilaukseen torstaina ja siitä kirjoitinkin  jo oman esittelyn. Jos et ole vielä lukenut, löydät sen tästä: Keittiö tilaukseen! Myös muut kalusteet ovat menossa tilaukseen nyt heti alkuviikosta. Tasot on jo tilattu, sillä niiden tilaus piti saada sisään ennen juhannusta. Nämä kalustemateriaalivalinnat ovatkin olleet kuta kuinkin viimeisiä pintamateriaaleja, jotka on pitänyt päättää. Vaikka kyllähän sitä päätettävää taitaa vielä pitkäksi aikaa riittää..

Mutta nyt siis itse asiaan, tässäpä tämä meidän tuleva kodinhoitohuoneemme:




Materiaalivalinnat on täällä blogissa jo esiteltykin. Tässä vielä kuitenkin yksi kuva siitä, millaista värimaailmaa meille on tulossa. Havainnekuvissa ovimalli näyttää aika tummalta, mutta todellisuudessa se on todella vaalea, lähes valkoinen valkosaarni. Taso on Ecolamin 4915U Siniteräs ja vedin Hahlen titaanivedin V51.





Seiniin tulee yleissävyksi Tikkurilan Piazza. Alun perin suunnittelin Tikkurilan valkoista, mutta vaihdoin sen viime metreillä tuohon Piazzaan, sillä se sopii mielestäni paremmin ovimalliin tuoden hieman lämpimämpää tunnelmaa. Päätyseinä maalataan Tikkurilan Serpentiinillä.


Tason vasemmalle puolelle sijoitamme liinavaatekaapin. Sinne on tarkoitus laittaa ritilähyllyjä ja -koreja, jotta ilma pääsee kiertämään paremmin. Lisäksi teemme aukot kaapiston pohja- ja kattolevyihin. Pyykkikone ja kuivausrumpu tulevat meille korotettuina. Koneiden alle tulee vetolaatikot, joissa on pyykkikorit. Siivouskomeron sijoitamme pesukoneen vasemmalle puolelle, jotta siitä on nopsa ottaa imuri sekä muut siivoustarvikkeet. Siivouskomeron vasemmalla puolella on tyhjää seinätilaa, johon laitamme kaksi kuivaustelinettä päällekäin. Tällaiset telineet on olleet meillä jo kahdessa edellisessä kodissa ja todettu erittäin käytännöllisiksi!

Ruck-Zuck 80cm Kuva: K-rauta.fi

Hanaksi valitsimme jo aiemmin esitellyn Oraksen Safiran. Pesualtaan oikealle puolelle tulee pieni seinämä, jonka vieressä on kura-allas. Siinä on tarkoitus pestä pieni kurainen koira sekä lasten kuravaatteet. Emme laita altaalle erillistä hanaa, vaan tuolla pesuallashanan käsisuihkulla olisi tarkoitus hoitaa tarvittavat suihkuttelut.

Oras Safira 1033 Kuva: Oras.fi



Kodinhoitohuoneen takaseinälle tulee liukuovikaapisto, jonne on tarkoitus säilöä sesonkivaatetta ja muuta roipetta. Sisustan suunnittelu on vielä viimeistelemättä, mutta ajatus on, että sinne saataisiin rekkitilaa, ulosvedettäviä hyllyjä kengille, mahdollisesti lankakoreja sekä ihan perinteisiä hyllyjä. Eli vähän sitä sun tätä. :)



// Anni-Maaria

P.S. Raksaviikkopäivityksiä on tulossa taas jossain vaiheessa. Väliaikatietona voisin kertoa, että tasoitemies sai eilen hiottua loput seinät. Olin illalla raksalla tekemässä "yövuoroa" eli maalasin meidän makkarin kattoon ja seiniin pohjamaalin. Kotiin pääsin lähtemään yhdeltä.. Nyt on meillä seinissä ja katossa pohjamaali aulaa ja keittiö/olohuonetta lukuunottamatta. Pian päästäänkin sitten maalaamaan lopullisia pintoja! Keittiö/olohuoneen katto on tasoitemiehen toimesta maalattu jo pintamaalilla eli valmista pintaakin meillä jo on! Tällä viikolla alkaa myös kylpyhuoneen laatoitus! Huippua!!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi kiva kuulla kommenttisi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...