lauantai 16. kesäkuuta 2018

Hana- ja suihkuvalinnat

Ihastuimme alkuvuodesta järjestetyillä Kuopion Rakenna Ja Asu-messuilla Oraksen esittelypisteellä oleviin Signa-hanoihin. Tästä ihastumisesta kirjoitinkin jo heti messujen jälkeen jutun Voiko hanoihin rakastua? Kyseessä oli rakkautta ensi silmäyksellä, joten sen jälkeen en ole osannut muita hanoja meille edes ajatella.

Heti ensimmäiseksi valinta oli selvä vessojen osalta: molempiin vessoihin meille tulee hanoiksi Signa pesuallashanat. Signa pesuallashanoja on kahta eri mallia. Toisessa ns. perusmallissa mallissa on kääntyvä juoksuputki ja se toimii viputoimisesti. Toinen on puolestaan ns. hybridimalli eli se toimii sekä kosketusvapaasti että viputoimisena. Lisäksi tässä mallissa on ulosvedettävä juoksuputki. Meidän pienempmään vessaan on tulossa tuo perusmalli, mutta isompaan vessaan ajattelimme laittaa toiseksi hanaksi tuon hybridiversion. Isossa vessassa tullaan pesemään ahkerasti käsiä, sillä vessa on sisääntuloaulassa ja sitä tullaan muutenkin käyttämään arjessa luultavasti enemmän kuin pienempää kylpyhuoneen vieressä olevaa vessaa.

Oras Signa 2213F



Molempiin vessoihin on tarkoitus laittaa myös käsisuihku. Myös käsisuihkuista löytyy samaan tapaan kaksi mallia eli ns. perusmalli ja hybridimalli. Hybridimallissa hanan kanssa tulee Smart Bidetta-käsisuihku, joka on etäkäytettävä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kun käsisuihku otetaan pois seinäkiinnikkeestä alkaa vesi virrata hanasta. Ei muuta kuin suoraan suihkuttelemaan ilman hanalle kurottelua. Hybridimalli oli kieltämättä aika houkutteleva, mutta pitkän pähkäilyn jälkeen päädyimme ns. perusmalliin, joita tulee yksi kumpaankin vessaan.

Oras Signa 2208F

Kodinhoitohuoneeseen olin alunperin ajatellut saman sarjan keittiöhanaa, mutta Mika ehdotti, että ei laitettaisikaan erillistä hanaa pesualtaalle vaan vedettäisiin vieressä olevalta altaalta käsisuihku pesualtaan puolelle. Signa-sarjasta ei löytynyt kyseiseen tarkoitukseen sopivaa, joten googlea ja Oraksen nettisivuja selaillessa vastaan tuli Safira-sarjan pesuallashana, jossa on mukana käsisuihku. Halusimme kodinhoitohuoneeseen hieman korkeamman hanan, joten Safira-sarjan hana soveltuu tarkoitukseen oikein passelisti. 

Oras Safira 1033

Keittiön hana on ollut mietinnässä todella kauan. Keittiösuunnitelmat elivät hieman alkuperäisestä, joten hanavisiotkin ovat matkalla hieman muuttuneet. Alun perin haaveilin mustasta hanasta ja sellaiseen olinkin kallistumassa, kunnes aloin pohtia käytännöllisyyttä. Instagramissa tuli vastaan alla oleva video Oraksen Signa-keittiöhanan hybridiversiosta.




Aloin pohtimaan, että kosketusvapaa hana keittiössä voisi tosiaan olla näppärä ja käytännöllinen. Todella usein kädet likaantuvat ruokaa valmistaessa tai huuhdeltavaa riittää esimerkiksi salaattia tehdessä. Niinpä tässäkin asiassa päätin, että mennään käytännöllisyys edellä ja tingin hieman omasta esteettisestä visiostani (musta hana mustan altaan kanssa). Onneksi tuo hana on sellainen, että sitä mielellään katselee, joten ainut esteettisen luopumisen osa-alue on siis tuo mätsäävä sävy altaan kanssa. Oraksella on myös muita hybridikeittiöhanoja, mutta tuo Signa on niistä se, joka minuun eniten kolahti. Omasta mielestäni yksi ehdoton plussa Oraksen hybridihanoille on se, että niitä voi käyttää sekä kosketusvapaasti että viputoimisena.

Oras Signa 2227F


Keittiöhanan mukana tulee älykäs pesukoneventtiilin painonappi, jolla pesukoneventtiilin saa auki 4 tai 12 tunnin ajaksi. Painonappi on langaton, joten se voidaan sijoittaa haluttuun paikkaan pesukoneen läheisyyteen. Tällainen tulee myös meidän kodinhoitohuoneeseen. Älykkäitä pesukoneventtiilin painonappeja saa sekä paristokäyttöisenä että pistotulppamuuntajalla. Meidän molemmat pesukoneventtiilit tulevat pistotulppamuuntajalla. Tämä on huomioitu jo sähköjen vetovaiheessa niin, että tiskikoneen ja pyykinpesukoneen yhteyteen on tehty muuntajille omat sähkövedot pistorasioita varten.

Meille tulevat suihkut löytyivät myös Oraksen mallistosta. Jo aiemmin mainituilla Rakenna ja Asu-messuilla oli esitteillä Oraksen Optima sadesuihkut, joiden muotoilu miellytti kovasti omaa silmää. Pähkäilimme pitkään laitammeko tavalliset vai sadesuihkut ja lopulta päädyimme sadesuihkuihin. Toinen suihku tulee juoksuputkella ja toinen ilman juoksuputkea. Tällä yritämme välttää turhaa veden kulutusta.
Oras Optima 7193


// Anni-Maaria

P.S. Tiesittekö muuten, että Oraksen nettisivuilla pääsee katsomaan tuotteita myös 3D-malleina? Oli itselle aivan uusi juttu ja sattumalta kyseisen ominaisuuden huomasin.  Helpottaa valintaa kun pääsee katsomaan tuotteita vähän eri näkövinkkelistä, etenkin jos ei pääse rautakaupoissa kaikkia malleja hypistelemään.

3 kommenttia:

  1. Tuttuja valintoja! :) Me valittiin sama hana kodinhoitohuoneeseen ja samat suihkut löytyvät myös. Toinen suihku tuli juoksuputkella ja toinen ilman juoksuputkea, kuten teilläkin.

    Hanat ja suihkut asennettiin pari viikkoa sitten ja hyvältä näyttää!

    Mukavaa kesän jatkoa teille ja tsemppiä projektiin!

    -Susanna / Unelmista toteutukseen blogi

    VastaaPoista
  2. Hih, hyvä maku teillä! ;) Hauska yhteensattuma kyllä nuo suihkutkin. :)

    Kiitos tsempistä, sitä tarvitaan! Kesä menee rattoisasti raksatessa, mutta mikäpäs tässä kun kelit on olleet kohdillaan niin lapsetkin viihtyvät ulkona. :)

    Ihanaa kesää myös teille! Ensi kesänä nautitaan elämästä sitten uusissa kodeissa :)

    Anni-Maaria

    VastaaPoista
  3. Mielenkiintoista, että nykyisin on tuollaista mallia ettei tarvitse avata hanaa erikseen. Meillä ihan tavallinen malli, mutta jos tarvitsee joskus se vaihtaa niin täytyy pitää tuo malli mielessä. Meilläkin on sadesuihkut, tykkään todella paljon. https://www.viudetta.fi/tuotteet/bio-bidet

    VastaaPoista

Olisi kiva kuulla kommenttisi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...