torstai 21. kesäkuuta 2018

Keittiö tilaukseen!

Monilla on kalustesuunnitelmat jo varhaisessa vaiheessa valmiina, parhaimmillaan ennen rakennuslupaa. Meillä ei ole ollut. Keittiötä on suunniteltu pitkän aikaa ja visiotkin ovat matkan varrella hieman muuttuneet, kertaalleen vielä aivan viime metreillä. Alun perin haaveilin kokovalkoisesta keittiöstä ja puu- tai puujäljitelmätasosta. Aiemmat keittiösuunnitteluun liittyvät jutut löydät täältä:

Edelleen tuo harmoninen värimaailma miellyttää silmää, mutta valitessamme materiaaleja kodinhoitohuoneeseen ihastuin tuohon tummaan Ecolamin tasoon niin paljon, että halusin sitä myös keittiöön. Ja siitä se ajatus sitten lähti. Jospa tummaa tasoa laittaisi myös välitilaan? Ja tadaa, tässä se on. Kaiken pähkäilyn, vatvomisen ja venkslailun jälkeen, saanko esitellä: meidän keittiö! <3


Meillä oli vaihtoehtona myös tummat välitilan kaapit, mutta tähän teimme viime hetkellä muutoksen. Valitsemamme taso on aika eläväinen, joten sen kanssa ei oikein sovi kuvioitu ovimalli. Sen lisäksi taso ei ole musta, vaikka onkin todella tumma. Musta kalusteovi näytti tason rinnalla aika kovalta, joten päädyttiin laittamaan välitilaan valkoiset ovet. Toisaalta, keittiön ilme on nyt raikkaampi ja kevyempi noilla valkoisilla kaapeilla. Keittiö (kuten muutkin meidän kalusteet) tulee meille Kuopion Foremalta, jossa Mika on töissä. Kalusteet olemme suunnitelleet itse ja Mika on ne itse piirtänyt.

Kaikki keittiön kaapit tulevat vedikkeettöminä. Ovimalli on Mellanon Päätyripa ja kiiltoaste himmeä. Toteutamme pitkäaikaisen haaveemme ja tilasimme valkoisen Festivon kylmiöpakastimen 120cm leveänä.

Kuva: Festivo.fi

Meille tulee Siemensiltä valkoinen uuni ja mikro. Meillä oli ovien sävyksi vaihtoehtoina kylmä valkoinen sekä puhdas valkoinen. Päädyimme lopulta kylmään valkoiseen, sillä kodinkoneet ovat lähempänä tuota kylmää valkoista kuin puhdasta valkoista. Näin ollen ne eivät riitele niin paljoa kun ovat kaikki vierekkäin.

Vertailussa kylmä valkoinen ja puhdas valkoinen


Taso Ecolam 4915U, keittiö-olohuoneen yleismaalisävy Tikkurilan Ajopuu



Meidän ovimalli. Kuva: Mellano.fi

Mietimme todella pitkään laitammeko tiskikoneen korotettuna vai emme. Ns. peruskoneen olisimme ehdottomasti korottaneet, mutta meille viime kesänä hankittu Mielen tiskikone on sellainen, että siinä on erillinen aterintaso tiskikoneen yläosassa. Näin ollen, jos tiskikonetta korottaa on lasten mahdotonta ottaa aterimia koneesta eikä se helppoa olisi itsellenikään tällä 166cm varrella. Saati mummujen, jotka ovat vielä minua lyhyempiä. Päädyimme siis siihen, että tiskikone pysyy lattiatasossa, jotta sitä on koko perheen helppo käyttää.

Kuva: Miele.fi



Liesi meillä tulee saarekkeeseen. Halusimme ehdottomasti integroidun induktiolieden, joten meille tulee Savon Bora Basic Plus kiertoilmaversiolla. Bora Basic Plus on hieman suurempi kuin Bora Plus. Liedelle mahtuu siis esimerkiksi kaksi suurta kattilaa tai pannua peräkkäin. Bora Plussassa on myös täysin muuttuvat keittotasot, sekä muita kivoja ominaisuuksia. Näistä kirjoitellaan sitten tarkemmin kun saadaan liesi käyttöön.

Kuva: Savo.fi


Keittiön välitilaan on tarkoitus laittaa led-nauhaa. Samaa nauhaa tulee myös kaappien päälle. Välitilan ja saarekkeen pistorasiat on tilattu mustina, joten eivät sieltä juurikaan erotu. Saarekkeelle on jätetty istumasyvennys, johon on tarkoitus hankkia pari baarijakkaraa. Niistäkin enemmän sitten toisella kertaa. :)




// Anni-Maaria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi kiva kuulla kommenttisi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...