torstai 28. kesäkuuta 2018

Vessojen kalustesuunnitelmat ja materiaalivalinnat

Meillä meni isomman vessan materiaalivalinnat uusiksi hetki ennen tilausta. Valitsemaani tasoa ei ollutkaan enää saatavilla ja kriisihän siitä tuli.  Minulla oli kuitenkin vahva usko, että asioilla on tapana järjestyä ja vastoinkäymisten myötä tilalle löytyy jotain vielä parempaa. Ja niinhän siinä kävi! Uusi suunnitelma on huomattavasti aiempaa parempi ja on lisäksi paremmin linjassa muiden materiaalivalintojen kanssa. Hyvin kävi siis. :)



Isompaan vessaan meille on tulossa allaskaappi koko pitkälle seinälle. Seinät maalataan Tikkurilan Piazzalla paitsi takaseinä Tikkurilan Serpentiinillä (näkyy kuvassa vasemmalla). Lattiaan laataksi tulee Islan Eden Rock Stratus Rett 800x400 koossa. Kuvassa ovimalli näyttää tummalta, mutta on todellisuudessa aika vaalea, hieman harmahtava. Taso on sama tumma Ecolamin taso, jota tulee myös kodinhoitohuoneeseen sekä keittiöön.

Alhaalla lattialaatta, keskellä taso ja ylhäällä valittu kalusteovi.

Materiaalivalinnat sekä maalisävyt (Tikkurilan Serpentiini ja Piazza)

Altaat ovat 60cm leveät upotettavat Kandi XS-altaat. Valopeilit ovat Otsosonin uudet Via valopeilit koossa 60x70. 

Kuva: Helakeskus



Via valopeili Kuva: Otsoson

Lisäksi laitamme seinälle muutaman 30cmx30cm kaapin, jonne saa hammasharjat ym. piiloon. Kuvasta poiketen vasemmassa reunassa oleva valkoinen taso tulee olemaan samaa tummaa tasoa kuin yläpuolella. Mietimme ensin laatikostoa myös vasempaan reunaan, mutta päädyimme hyllyyn, jotta sen alle saa roskiksen piiloon. Näin ollen myös käsisuihkun voi sijoittaa hieman järkevämpään paikkaan lähemmäs kalustetta.




Pienempään vessaan meille tulee sama ovimalli. Alun perin olinkin valinnut oven juuri tähän tilaan. Pesuhuoneen pitkä seinä tulee olemaan lämpöhaapaa, joten sen kaveriksi tarvittiin jokin hillitty ovimalli. Pienempi vessa on samassa tilassa kylpyhuoneen kanssa, joten lattiassa on samaa laattaa kuin isommassakin vessassa, mutta pienemmässä 15x15 koossa. Koska yksi seinä on paneelia ja tila pitkulainen päädyimme maalaamaan kaikki seinät Tikkurilan Piazzalla. Maalina käytämme Teknoksen Timantti 20- maalia, joka on vesiohenteinen akrylaattimaali. Timantti 20 soveltuu erityisesti hyvää pesun- ja kulutukenkestävyyttä vaativiin tiloihin ja sitä voidaan käyttää sekä kosteissa että kuivissa tiloissa.


Vessa on kapea ja pitkä, joten kaluste ei voi olla kovin syvä. Altaaksi meille tulee Otsosonin Aalto 800 C ja sen alle vetolaatikot. Valopeili on sama Otsosonin Via valopeili kuin isommassakin vessassa. Pienempään vessaan se tulee koossa 80x70. Altaan vasemmalle puolelle on tarkoitus tehdä samanlaiset 30cmx30cm kaapit kuin isompaankin vessaan. Myös rungot tulevat samasta materiaalista kuin ovet. 


Aalto 800 C Kuva: Otsoson

Meidän on tarkoitus tehdä samasta kalustemateriaalista myös säilytyskaappi pyyhkeille ym. tarvikkeille. Sen alle tulee vielä avohylly, jonne voi laittaa suihkun ja saunomisen ajaksi silmälasit, kellot ja muut hipleet. Alapuolelle on tarkoitus laittaa kenties vielä jokin rekkitanko tai naulakot. Muuton Dotsit olisivat esimerkiksi aivan ihanat.


Muuto The Dots Kuva: Finnish design shop

// Anni-Maaria

P.S. Nyt löydät kaikki meidän kalustesuunnitelmat myös omalta Kalustesuunnitelmat-välilehdeltä :)

1 kommentti:

  1. Onneksi kävi sitten hyvin, että löytyi tilalle parempaa. Tarkoitus olisi meidän vessa rempata ja kalusteovet hankkia myös sinne. En kyllä tiedä vielä, milloin pystymme tämän projektin aloittamaan. https://ovitaikurit.fi/vantaa

    VastaaPoista

Olisi kiva kuulla kommenttisi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...