sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Induktiotasojen kamppailu: Mielen uutuus TwoInOne vai Savon Bora Basic?

Miele lanseerasi lauantaina 18.11 ensiesittelyssä Vantaan Miele Experience Centerissä Suomen markkinoille uuden induktiotason, jossa on intergoituna liesituuletin. Muutamilla muilla toimittajilla tämmöisiähän on jo aikaisemmin ollut tarjolla ja yllättävää, että Mieleltä ei vielä moista ole löytynyt. Kenties tuotesuunnittelua on pitänyt hieroa sen verran kauan ennenkuin ovat saaneet mallin mieleisekseen. Miele ei nimittäin päästä markkinoille keskeneräisiä tuotteita. Oli miten oli, tuotteesta ei löydy vielä netistä juurikaan suomenkielistä tietoa, mutta Saksan markkinoilla tuote on ollut jo muutaman kuukauden ajan. Kyseessä on Mielen ensimmäinen induktiotaso, jossa on integroitu liesituuletin. Malli on Miele KMDA 7774 TwoInOne ja sitä saa  teräsreunuksella sekä ilman teräsreunaa, jonka pystyy myös huullosasentamaan.

Kuva lainattu Mielen saksankielisiltä sivuilta (KMDA 7444)

Löysin Youtubesta Miele Finlandin tiistaina julkaiseman videon, jossa tuotetta esitellään tarkemmin. Ominaisuudet vaikuttavat varsin näppäriltä. Esittelyvideon mukaan lieden allekin pitäisi jäädä ihan hyvin säilytystilaa. Yritin etsiä netistä mitoitus-/asennuskuvia, mutta tähän hätään en niitä olemattomilla saksankielentaidoillani löytänyt.Mielen uusi TwoInOne-malli miellyttää silmää ja on selkeän linjakas muotoilultaan. Tasossa on PowerFlex-alueet, joka mahdollistaa sen, että ruokaa voi tehdä missä kohtaa vain minkäkokoisella kattilalla tai pannulla tahansa. Liesituulettimen sanotaan olevan tehokas ja sen pitäisi imeä mahdolliset höyryt ja käryt hyvin.

Kuvat lainattu täältä.
Mielen tasossa on Con@ctivity 2.0-toiminto, joka käynnistää liesituulettimen automaattisesti päälle kun tasolla alkaa valmistamaan jotain ja kytkeytyy itsetään pois päältä kun ruoan valmistus loppuu. Tehon pitäisi säätyä automaattisesti sopivaksi valmistettavana olevan tuotoksen mukaan.

Suodattimen mainostetaan olevan helppo puhdistaa ja sen voi pestä halutessaan astianpesukoneessa. Alla myös ylivuotosuoja, joka on aina plussaa. :)


TwinBooster tehostaa vedenkiehumista

Meillä on juuri parasta aikaa keittiösuunnittelu käynnissä ja tuo induktiotason valinta vaikuttaa jonkin verran saarekkeen kaapistoihin ja mitoitukseen. Emme halua erillistä liesituuletinta, joten induktiotasoon integroitu liesituuletin aktiivihiilisuodattimella olisi tällä hetkellä se mieluisin, joskaan ei välttämättä edullisin vaihtoehto. Toinen vaihtoehto olisi laittaa tavallinen induktiotaso ja erillinen tasoon upotettava liesituuletin. Se ei kuitenkaan tällä hetkellä houkuttele yhtä paljon kuin Mielen ja Savon integroidut mallit. Ei edes sen vuoksi, että sitten olisin mahdollisesti saanut kaikki koneet valkoisena. Olen valmis tinkimään induktion osalta valkoisesta ominaisuudesta ennemmin kuin säilytystilasta.Alunperin meillä oli pitkään vaihtoehtona Savon Bora Basic, joka niin ikään vastaa kriteereitä (ingeroitu ja aktiivihiilisuodatin). Alla olevat kuvat lainattu Savon sivuilta.

Savo Bora Basic
Leikkauskuva, hyvin pitäisi jäädä tälläkin mallilla tilaa saarekkeeseen.

Kaksi hyvää vaihtoehtoa. Nyt täytyisi vaan alkaa selvittelemään hintoja, vertailemaan ominaisuuksia tarkemmin sekä miettiä onko jokin muu kriteeri joka ohjaa valintaa. Äkkiseltään katsottuna Bora Basicin ovh pyörii tällä hetkellä noin 3000€ kieppeillä, mutta erilaisilla kampanja-alennuksilla sen voi saada jopa hieman päälle 2000€:n. Mielen mallista ei olla vielä hintoja edes edustajalta kyselty. Saksassa näytti olevan 2999€, joten eiköhän Suomessa hintalappu tuosta vielä jonkin verran nousee.


//Anni-Maaria

P.S. Tiedot Mielen TwoInOne-mallista on omatoimisesti selvitelty internetin ihmeellisestä maailmasta. Käännöskukkaset ja ymmärrysvirheet mahdollisia, sillä suomenkielistä esitettä ei ollut vielä saatavilla. Kehoitan olemaan yhteydessä suoraan jälleenmyyjiin, mikäli kiinnostuitte mallista. Tai odottelemaan, että tuote tulee konkreettisesti myyntiin. :)
4 kommenttia:

 1. Miele on ehdottomasti kauniimpi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! :) Täytyy vain vielä selvittää miten iso hintalappu kauneudella on..

   Anni-Maaria

   Poista
 2. Olemme myös suunnittelemassa keittiöremonttia meidän keittiöön. Mikä meitä on juuri häirinnyt on liesituuletin, koska se vie niin paljon kaappitilaa meidän keittiöstä eikä ne oikein koskaan ole kivan näköisiä. Onpas kiva, että tuotesuunnittelu on päässyt jo näin pitkälle, että tuulettimen voi asentaa tasolle ja vielä kivan näköinen. Kätevää myös, että tuulettimen voi pestä pesukoneessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo integroidut liesituulettimet on kyllä loistava keksintö! Me päädyttiin Bora Basic Plussaan. Ollaan oltu kyllä todella tyytyväisiä! Borastakin on ilmeisesti tulossa uusi malli, ellei ole jo tullut. Tuo Plus malli on ollut meille todella käytännöllinen - siihen mahtuu useampikin iso kattila samaan aikaan, leveys on 80cm. Jos laitatte siis paljon ruokaa niin kehoitan harkitsemaan tuota Plus-mallia! :)

   Anni-Maaria

   Poista

Olisi kiva kuulla kommenttisi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...