keskiviikko 8. marraskuuta 2017

Raksaviikko 8: Kattohommia ja kalustesuunnittelua

Tässäpä viimein viime viikon raksaviikkopäivitys, hieman viiveellä.

Viime viikolla talon ilme muuttui jälleen huomattavasti! Mika kirjoittelikin jo aiemmin viime keskiviikkona tapahtuneesta kattotuolien asennuksesta ja siihen liittyvistä jännitysmomenteista (Kattotuolit asennettu - 18 metriset tuolit toivat omat haasteensa). Loppuviikosta Seppo ja Kapa asentelivat jäykisteet ja tuennat kattotuoleihin. Kattotuolien pituuden takia niitä piti tukea melkoisesti. Viikonloppuna myös Mika kävi molempina päivinä pyörähtämässä raksalla. Molempien päivien ohjelmassa oli siivoilua ja kattotuolien kiinnikerautojen asennusta runkoon.



Lauantaina saatiin myös kalustesuunnittelu konkreettisesti eteenpäin. Tähän asti ollaan keskenämme mietitty ja pyöritelty eri vaihtoehtoja niin mitoitusten ja mekanismien kuin myös materiaalivalintojen suhteen. Lauantainen visiitti RT-kalusteella (Kalustesuunnittelu aloitettu - Keittiö) polkaisi suunnittelun vauhdilla eteenpäin. Heikillä oli paljon hyviä ideoita erilaisten meillä mietinnässä olleiden asioiden suhteen. Lisäksi myymälässä oli esillä useita eri mallikeittiöitä, joista pystyi hyvin konkreettisesti näkemään eri mitoituksia, mekanismeja ja toimintoja. Itseäni helpottaa aina suuresti, että näen vaihtoehdot konkreettisesti. Paperilla joku idea voi tuntua hyvältä, mutta käytännössä huomaakin, että kaikki hyvät ideat eivät välttämättä aina toimikaan "oikeassa elämässä".


Meidän saareke tulee olemaan tätä kokoluokkaa. Materiaalinakin todennäköisesti tammi, tosin öljyttynä eri sävyyn. Kuva vääristää tammen sävyä pahasti keltaisen suuntaan.


Nyt kun odotellaan Heikiltä keittiön kalustekuvia on tarkoitus pikku hiljaa alkaa miettimään myös muita kalusteita. Näistä asioista kirjoitellaan tällä tai ensi viikolla lisää.


Tällä viikolla on jo saatu asennettua lähes kaikki räystään aluset, sekä aluskate valtaosaan katosta. Tarkoitus olisi tämän viikon aikana pressuttaa seinät, jotta saadaan pysymään sisäpuolet kuivina, ennen kun saadaan asennettua ulkopuolelle tuulensuojat ja ulkoverhous.


Aluskatteen asennusta


// Anni-Maaria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi kiva kuulla kommenttisi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...