lauantai 9. kesäkuuta 2018

KRIISI! Mitä sitten kun valittua tasoa ei enää saakaan?!

Kyllä, näin pääsi käymään. Olin valinnut omasta mielestäni aivan täydellisen combon meidän vessaan. Olin aivan varma, että tämä on se meidän tulevan ison vessan kalustus ja niin iloinen tehdystä onnistuneesta valinnasta.


Vessan lattiaan on tulossa Islan Eden Rock Stratus Rett- laattaa, joka näkyy kuvassa vasemmassa alakulmassa. Kalusteoveksi olitiin valittu tuo ylhäällä näkyvä ruskea ovimalli. Ja tuo surullisen kuuluisa taso, jota ei siis enää saa valmistajalta ollenkaan (tarkistettu on) on kuvassa keskellä maalimallien alla. Ihastuin tuohon Ecolamin 3208U Ruskea Stucco-tasoon. Mielestäni värimaailma olisi ollut ihanan seesteinen ja harmoninen. Mutta kun ei saa niin ei. Yritin lohduttaa itseäni sillä, että ehkä suunnitelma ei ollutkaan kovin hyvä ja luvassa on kenties vielä jotain parempaa. Rakentaessa tulee aina jotain takapakkeja ja me on selvitty tähän asti aika vähällä. 

Miten tähän päädyttiin? Sillä, että löysin Kuopion Forema-keittiöiltä remontin keskeltä mallipalan ja otin sen mukaan kotiin mallattavaksi ennen kuin siellä oli saatu päivitettyä mallit uusiin. Täysin oma moka siis. Remontti on nyt lähes valmis, mutta sillon kun minä kävin malleja katsomassa oli kaikki vielä kesken. 

Sinänsä tämä kriisitilanne ei ollut vielä ihan täysin katastrofaalinen, sillä kalusteet on tarkoitus piirtää loppuun viikonloppuna ja tilaus laittaa eteenpäin lähiaikoina. Olin kirjoittamassa juttua kalusteista ja viimeisistä materiaalivalinnoista (tulossa lähiaikoina), kun taustoja selvitellessä kävi ilmi, että tuota tasoa ei enää saa. Toki parempi tietysti, että tämä ongelma tuli tässä vaiheessa esiin eikä tilausta tehdessä. Aikamoinen ahdistus ehti silti kyllä iskeä päälle, hyvä että ei itku tullut. Rakentaessa joutuu tekemään lukuisia päätöksiä ja valintoja. Aina kun on saanut jonkun päätöksen tehtyä on niitä edessä yksi vähemmän. Ajatus siitä, että jonkun valmiiksi mietityn ja toimivan ratkaisun joutuukin miettimään taas alusta voi tuntua kaiken kiireen ja väsymyksen keskellä lohduttomalta.

Minulla oli muutama ovimalli autossa, sillä en ole ehtinyt/muistanut palauttaa niitä vielä Mikan työpaikalle Forema-keittiöille. Kleptomaanivaimolle oli unohtunut autoon myös Ecolamin ja Carlo Casagranden tasomalliviuhkat, joten ei auttanut muu kuin ryhtyä tuumasta toimeen ja pistää uudet suunnittelut kehiin. Oli siis aika ryhtyä pohtimaan Plan B:tä.

Suunnitteluapulainen

Mallasin tuon kalusteoven kanssa kaikki viuhkojen tasomallit ja mikään ei näyttänyt miellyttävän silmää. Alla muutama potentiaalisin vaihtoehto.

Liian samansävyinen ovimallin kanssa. Lisäksi tason pinnassa näkyy valoa vasten "rypelöpintaa", josta en pidä.

Liian harmaa verrattuna seinien lämpimiin sävyihin.

Tason sävy liian kalsea sekä kuviointi omaan makuun liian voimakas.

Illalla viimein lasten nukkumaan mentyä kasasin kaikki mallit yhteen ja kokeilin piruuttani meidän keittiön&kodarin tasomallia yhteen muutaman meillä olleen mallioven kanssa. Ja tadaa! Paras combo syntyi pienempään vessaan valitusta kalusteovesta sekä tuosta sydämeni vieneestä mustasta tasosta, jota tulee näköjään meillä nyt sitten joka paikkaan. 

Vessan lopulliset materiaalivalinnat

Vessasta tulee hieman särmikkäämpi, kuin mitä olin aiemmin visioinut, mutta tuskinpa se on huono juttu. Tummilla tehosteilla siitä tulee varmasti oikein kiva ja toisaalta, onhan se edelleen sävyiltään aika harmoninen. Itse asiassa tällä hetkellä on jopa sellainen fiilis, että loppuseltaan Plan B.stä tuli parempi kuin Plan A. :)

Mielestäni tilaan sopisi mainiosti Grohen Essential-sarjan brushed hard graphite-sävyiset kylpyhuonetarvikkeet. 


Tai vastaavasti jotain mustaa, kuten vaikka Omashopista saatava Oksa-naulakko.


Yksi kriisi taas selätetty. Vaikka tilanne ratkesi lopulta aika mutkattomasti yhden päivän aikana ehdin käydä kyllä aikamoisessa tunteiden vuoristoradassa. Sen olen kuitenkin elämässä oppinut, että asioita on turha jäädä vatvomaan (kyllä, siihen on taipumusta aika vahvasti). Parempi tarttua härkää sarvista kiinni ja selvittää asiat kuntoon mahdollisimman pian. Jotain oppia tarttunut mieheltäkin matkaan yhteisten 12  vuoden aikana. On varmasti ylpeä kun handlasin tämänkin kriisin näin hyvin. <3

Millaisia kriisejä on muilla rakentajilla tai remontoijilla tullut? Miten olette niistä selvinneet?

// Anni-Maaria

2 kommenttia:

 1. Kuulostaa niin tutulta! Olin kirjoittamassa tulevista wc:n laatoista postausta blogiin ja samalla huomasin ettei kyseisiä laattoja ollutkaan enää saatavissa K raudan verkkokaupassa. Ja todellakin tilanne tuntui lohduttomalta ja juuri kuten kirjoitit,että "Ajatus siitä, että jonkun valmiiksi mietityn ja toimivan ratkaisun joutuukin miettimään taas alusta voi tuntua kaiken kiireen ja väsymyksen keskellä lohduttomalta."

  Kyynel silmäkulmassa asiaa lähdettiin selvittämään ja samalla takaraivossa ajatus siitä, että kaikki suunnitelmat menisivät aivan uusiksi juuri kun kaiken piti olla jo valmiiksi päätettyä ja selvää. ja totta se oli että kyseisten laattojen tuotanto oli lopetettu, eikä niitä ollut enää tilattavissa.

  Loppujen lopuksi kyseisiä laattoja löytyi kolmesta eri K-raudasta eri puolilta Suomea ja niistä kasaamalla saimme tarvittavan määrän kokoon. Onpahan meillä sitten suomen viimeiset kappaleet kyseisiä laattoja...

  Loppu hyvin, kaikki hyvin! Mutta sen stressin olisi voinut jättää kyllä väliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, muistankin lukeneeni tuosta teidän laattahässäkästä! Onneksi teillä kävi lopulta hyvä tuuri laattojen suhteen! Jälkikäteen saattaa nämä tilanteet tuntua jopa hieman huvittavilta, mutta kyllä nousee hikikarpalot otsalle kun tilanne on päällä.. :D Asioilla on onneksi tapana järjestyä ja kompromissienkin kanssa oppii elämään. Niitä joutuukin rakentaessa tekemään yllättävän paljon, niin pieniä kuin isompiakin.

   Itse olen jo ihan sinut tuon uuden vessan kalustussuunnitelman kanssa ja niin kuin tuonne jo kirjoittelinkin, siitä taisi tulla jopa alkuperäistä parempi! :)

   Teillä taitaakin olla jo projekti loppusuoralla. Tsemppiä loppurutistukseen! :)

   Anni-Maaria

   Poista

Olisi kiva kuulla kommenttisi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...