sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Liukuvat väliovet valittu!

Jokin aika sitten pähkäilimme sitä mitkä väliovet korvattaisiin liukuovilla. Valittavien oviaukkojen lisäksi pähkäilimme valintaa myös eri valmistajien välillä. Aiheeseen liittyvän edellisen julkaisun voit lukea tästä: Väliovet aiheuttavat harmita hiuksia - ratkaisuja ongelmiin?

Perehdyimme liukuovitarjontaan Eclissen, Jeld-Wenin sekä Liunen osalta. Tarkempia tarjouksia pyysimme kaikilta kolmelta. Nyt voi näiltä osin huokaista helpotuksesta, sillä yksi valinta on taasen tehty! Päädyimme valinnassamme Eclissen liukuoviin ja liukuovikehykset on nyt tilattu. Ovet tilaamme myöhemmin, jotta ne eivät turhaan pyöri tiellä raksalla.

Eclisseen päädyimme useastakin syystä. Eclissen Pocket door-liukuovet taipuvat moneen eri tilaan ja valittavina on kattava valikoima vaihtoehtoja. Yhden oven kohdalla meillä oli harkinnassa Single Luce-malli, johon saa upotettua myös sähköjohdot ja näin ollen liukuovirungon kohdalle voi asentaa pistorasioita tai katkaisijan. Luce-mallissa kehys on kuitenkin hieman leveämpi ja hinta tietysti korkeampi. Me päädyimme kuitenkin siirtämään sähköjä ja näin ollen meille tulee joka paikkaan Single-liukuovikehykset. 


Eclisse Single Kuva: eclisse.muotolevy.fi



Yksi meidän mielestä tärkeä ominaisuus oli se, että Eclisse-liukuovet ovat helposti huollettavissa. Jopa liukukiskon saa irti purkamatta levytyksiä!  Eclissen tuotteissa on kumitiivisteet pysäytinkarmissa ja nukkaharjatiivisteet muualla. Tuotekehittelyssä on otettu huomioon erinkaariajattelu. Kehyksellä, liukukiskolla ja pyörästöillä on 12 vuoden takuu. Pyörästöt on myös testattu ja niiden on todettu kestävän kotikäytössä 30 vuotta. Toivotaan, että tämä pitää paikkaansa. Käytössähän nämä asiat vasta ajan kuluessa sitten konkreettisesti todetaan.

Eclissen oviin on saatavilla myös Soft Close -toiminto, joka sulkee oven hitaasti ja pehmeästi. Ovea suljettaessa pysäytin ottaa oven vastaan ja vie sen kiinni asentoon hitaasti ja pehmeästi. Luonnollisestikin valitsimme tämän lisävarusteen kaikkiin oviimme, koska lapset, koska toimiva arki. Saatavilla olisi ollut myös Self-Closing -toiminto, jolloin avattu ovi sulkeutuu itsestään. Ei kuitenkaan koettu tarvetta tällaiselle hifistelylle.




Hieman päänvaivaa aiheutti kehysten mitoitukset, mutta näistäkin saatiin hyvin lisätietoa ja vastauksia kysymyksiimme tarjouspyynnön yhteydessä. 

Eclisse Single mitoituskuva Kuva: eclisse.muotolevy.fi


Poikien huoneiden väliseen vaatehuoneeseen meillä on tulossa nuo 700x2030 kehykset. 



Aulan ja kodarin välistä ovea pähkäiltiin pitkään. Tilattiin se jo 800x2030 koossa, mutta muutettiin tilaus vielä seuraavana päivänä kokoon 900x2030. Arjessa tuo 800x2030 kokoinen olisi ollut varmaan ihan riittävä, mutta jotta arki on sujuvampaa on suurempi käyntivara ahkerasti käytettävään huoneeseen parempi. Suurempi oviaukko tulee tarpeeseen myös silloin, mikäli talossa asuu henkilö, joka käyttää pyörätuolia. Eclissen liukuovet voi muuten säätää menemään kokonaan kehyksen sisään, joten kulkuaukon käytön saa näin maksimoitua. Puuoven päädyssä on reunavedin, jonka avulla oven saa vedettyä pois seinän sisältä.



Meidän makkarin ja pesuhuoneen välinen kehys tulee koossa 800x2030. Hieman alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen päätimme laittaa liukuvoet myös meidän makuuhuoneen ja kodarin väliseen vaatehuoneeseen. Ne tulevat myös koossa 800x2030. Vaatehuone on aika kapea, joten emme halunneet avautuvan oven vievän sieltä tilaa. Ovi olisi periaatteessa voinut avautua makkariinkiin päin, mutta siihen on suunnitteilla muuta kalustusta, joten hankalaksi olisi mennyt. Sama juttu kodarin puolella, liukuovi sujuvoittaa kulkua myös sieltä suunnasta. 


Nuo violetit ovet olivat alkuperäisessä suunnitelmassa, turkoosit ovet tulivat uutena lisäyksenä.

Ovimalleja pähkäsimme myös pitkään, erityisesti meidän makkarin vaatehuoneen ovia sekä pesuhuoneeseen menevää ovea. Poikien huoneiden vaatehuoneeseen valittiin jo aikaisemmin sileä malli. Eclissen sielä ovilehti on nimeltään 1S. Molempiin oviin laitamme myös lukot.


Aulaan ja pesuhuoneeseen tuleviksi liukuoviksi mietittiin ensin mallia, jossa on maitolasi. Eclissellä tämä malli on nimeltään 1L.


Meidän makkarin vaatehuoneen liukuoviksi vaihtoehtoina oli tuo Eclissen sileä 1S-malli tai "1-peilinen" 1P-malli.


Pitkän pähkäilyn jälkeen olemme nyt päätymässä siihen, että meidän makkarin vaatehuoneen liukuovet sekä pesuhuoneen viereinen liukuovi tulevat molemmat olemaan sileitä. Tämä siitä syystä, että Eclisseltä saimme tietoa, että nuo sileät ovet ovat huomattavasti paremmin äänieristäviä. Kaikki ovet saisi sävytettynä haluamaansa sävyyn, mutta me taidetaan mennä ihan "tylsällä" perusvalkoisella. Aulan liukuoveksi on tällä hetkellä tulossa tuo 1L-malli satiinilasilla, jotta saadaan kodariin hieman lisää luonnonvaloa.

Muut väliovet ovat vielä valitsematta, mutta esimerkiksi Jeld-Wenin Unique 501-malli miellyttää silmää kovasti. Ihan perinteisiä laakaovia en haluaisi. Eniten tuossa ovimallissa mietityttää se, että onko siinä miten paljon huonompi äänieristys kuin noissa laakaovissa. Jos on jollain kokemusta, niin mielelläni kuulisin käyttökokemuksia! :)

Noita ovia voidaan vielä pähkätä siihen asti kun ne tilataan. Ovien toimitusaika on 6-8 viikkoa, joten tämä täytyy ottaa huomioon. Liukuovikehykset sen sijaan tulevat parin viikon päästä. Liukuovikehykset tulevat meille kasattuina, mutta ne saisi myös irto-osina. Mikäli kehykset tilaa irto-osina tulevat ne perille muutamassa päivässä.

Nämä meidän valitsemat mallit ovat niitä perinteisiempiä, mutta Eclisseltä löytyy malleja ja toimintoja moneen lähtöön. Liukuovia saa myös ilman listoja, pariovina tai teleskooppiovina. Lisää tietoa löytyy eclisse.muotolevy.fi.







// Anni-Maaria

2 kommenttia:

  1. Paljonko maksoi - siis teille? Nämähän ovat maksettuja mainoksia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terve! Valinta tehtiin noiden kolmen toimittajan välillä ja päädyimme tässäkin tapauksessa puhtaasti meille parhaiten sopivaan ratkaisuun, mutta tässäkään tapauksessa, ei halvimpaan! Tarjous pyydettiin rautakaupan kautta ja sitä kautta kulkee laskukin. Jos luet blogiamme hieman enemmän, huomaat varmaankin, että mikä on tapamme kirjoittaa. Eli pyrimme tuomaan toimittaja/tuote valintakokemuksen mahdollisimman tarkkaan muiden tietoon, lisäten omalla mahdollisella käytännön- tai tietotason kokemuksella, jota sitten voi jokainen haluamallaan tavalla hyödyntää tai olla hyödyntämättä. Blogiyhteistyöt on mainittu erikseen ja tällä hetkellä niitä on julkaistu kolmen toimittajan kanssa. Mutta mukava on ollut huomata, että blogimme kiinnostaa ja yhteistyövirityksiä on käynnissä ja julkaisuja on tulossa lisää.
      //Mika

      Poista

Olisi kiva kuulla kommenttisi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...