torstai 26. lokakuuta 2017

Millainen keittiö meille tulee?

Lattiavalu on nyt tehty ja runko lähes jo pystyssä. Eilisen päivän aikana oli runkotolpat pystytetty kahta seinänpätkää lukuunottamatta. On siis aika alkaa pohtia jo hieman tarkemmin sisustamista, jes! :) Tämä viikko on perheen menojen vuoksi hurjan hektinen, joten ensi viikolla olisi tarkoitus alkaa miettimään keittiöasioita vähän konkreettisemmin. Ensi viikolla mennään käymään Mikan vanhalla työpaikalla Kuopion rakennustarvikkeella eli tuttavallisemmin RT-kalusteella. RT-kalusteen valikoimasta löytyy kaikki kodin kiintokalusteet kuten mittatilauskeittiöt, -liukuovikaapistot, wc-kalusteet, kodinhoitohuoneen kalusteet sekä asiakkaille täysin mittatilaustyöllä räätälöidyt kalusteet, jopa ovia myöden. Heidän valikoimaan kuuluu myös oman maahantuonnin laaja laattavalikoima. Voi olla, että keittiöideoiden lisäksi matkaan tarttuu siis muitakin ideoita!

Tällä hetkellä ajatuksena on, että keittiön kaappien rungot ovat valkoiset ja ovet täysmattavalkoiset, jotta pinnassa ei näy sormenjäljet ja lika niin herkästi. Täysmattapinta on kestävä ja helppo pitää puhtaana, kun pinta on toteutettu lakkaamalla. Ovimallia ei olla vielä päätetty, mutta varmaan aika pelkistetyssä ja selkeälinjaisessa pysytään. Krumeluurit ja koristeellisuus ei ole oikein meidän juttu. Kensapuulla on ovimalli nimeltä Sointu, joka on aika tyylikkään linjakas terävine reunoineen.

Kensapuun Sointu-ovimalli

Alunperin olimme sitä mieltä, että haluaisimme vetimettömän keittiön. Mikkelin asuntomessujen aikaan lehdissä kirjoiteltiin paljon vedikkeettömistä keittiöistä ja siitä, miten tärkeää on, että ura on riittävän syvä hyvän aukaisuotteen kannalta. Aloimme myös miettimään, kerääkö ura likaa ja miten valkoisessa keittiössä urat pysyvät valkeina.. Voi olla, että päädymme kuitenkin lopulta laittamaan vetimet. :D


Mahdollinen keittiönäkymä


Valkoisten kaapistojen kaveriksi kaipaamme hieman lämpöä. Mietimme jossain vaiheessa jopa puutasoa, mutta taitaa olla tällaiselle vauhdikkaalle lapsiperheelle vähän turhan riskialtis ratkaisu. Kuitenkin joltain jää (me aikuiset mukaan lukien) märkä vesilasi tasolle ja sitten sitä jälkeä katsellaan ja tuskastellaan pitkän aikaa. Helpommalla varmasti päästään laminaattitason kanssa. Voihan ne tasot sitten joskus myöhemmin vaihtaa, jos siltä tuntuu ja on ylimääräistä rahaa! 

Hahlella esimerkiksi näyttäisi olevan hyvinkin kattava valikoima erilaisia laminaattitasovaihtoehtoja. Ja varmaan löytyy muiltakin valmistajilta lukuisia hyviä vaihtoehtoja.

Hahlen laminaattitasomalleja, lisääkin löytyy sillä tässä vain osa!


Tässä vielä muutama täällä blogissa aiemminkin vilahdellut ideakuva, jotka edelleen toimivat hyvänä pohjana omalle suunnittelulle! Jos et vielä juttuja ole lukenut niin täältä löytyy: Sisustus- ja materiaalipohdintaa ja Ensimmäinen tapaaminen sisustussuunnittelijan kanssa.

Kuva lainattu Talo Askelma-blogista

Kuva lainattu Kalustetukun sivuilta

Kuva lainattu täältä



Kodinkoneet tulevat todennäköisesti olemaan valkoisia. Jääkaappi- ja pakastinhaaveena on ollut jo vuosia Festivo, mutta siihen emme ole kuitenkaan aiemmin raaskineet sijoittaa. Nyt ajattelimme vihdoin ja viimein panostaa! Väliseinien lopullisesta mitoituksesta riippuen (sisälle tulee kaksi kantavaa seinää) valinta kohdistunee joko 100cm tai 120cm leveään kylmiöpakastimeen.

Festivo 120 CF

Festivo 100 CF


Koska kaikki keittiön, ruokailutilan ja olohuoneen seinät tullaan todennäköisesti maalaamaan samalla rusehtavalla sävyllä on keittiöstä ajatus tehdä suht neutraali. Sävytetty seinä korostaa valkeita kaappeja, joten välitilankaan ei tarvitse olla kovin näyttävä. Yksi vaihtoehto olisi laittaa vaalea lasi, esimerkiksi valkoinen maitolasi välitilaan.

Kuva lainattu Something Small-blogista

Tässä sitä taas ollaan, ajatukset hajallaan. Ensin aina saa jonkin vahvan vision, sitten alkaa pohtimaan jotain muuta. Ja taas mieli muuttuu, tai ei olekaan enää niin varma. Onneksi monessa asiassa voi kääntyä myös ammattilaisten puoleen! Toki oma visio on hyvä olla, mutta itse ainakin olen valmis joustamaan tietyistä asioista, etenkin jos minulle perustellaan jonkin tuotteen toimimattomuus tai epäkäytännöllisyys. Toimiva arki ja laadukkaat tuotteet ovat meidän projektissa keskeiset ajatukset kautta linjan. Suuret linjathan meillä on kutakuinkin mietittynä, joten nyt sitten vaan hiotaan niitä pienempiä yksityiskohtia.

Saa nähdä siis mihin tämä keittiösuunnitelma tästä kehkeytyy. Niin kauan kuin mitään ei ole tilattu on vielä onneksi mahdollista muuttaa mieltänsä ja pähkäillä asioita. Jännityksellä itsekin seuraan tilannetta! ;D

// Anni-Maaria

P.S. Blogille on muuten tullut täyteen reilusti yli 11 000 lukukertaa - mahtavaa!!! Blogit.fi-sivustolla listataan Suomen eri blogeja aihepiireittäin. Meidän blogi on keikkunut Rakentaminen ja remontointi-blogien TOP10:n tuntumassa. Aika huikea juttu! Tavoite olisi joku päivä löytää meidänkin blogi TOP10:stä! Jos haluat auttaa meitä niin klikkaa alta <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi kiva kuulla kommenttisi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...