perjantai 9. maaliskuuta 2018

Kodinhoitohuoneen materiaalivalinnat

Hei sisustuksen ystävät, nyt on kuulkaa blogissa tulossa lähiaikoina paljon juttua materiaalivalinnoista! Mitään ei (ehkä) ole vielä lukkoon lyöty, mutta aika lailla alkaa materiaalivalinnat pikku hiljaa hahmottumaan. Viime aikoina on metsästetty lähinnä laattoja, kiintokalusteita sekä sopivia maalisävyjä. Näistä kaikista on tarkoitus kirjoitella lähiaikoina ja tänään aloitan kodinhoitohuoneesta.

Kävin muutama viikko sitten Mikan työpaikalla Foremalla perehtymässä eri kalustemateriaaleihin. Tarkoitus oli katsoa keittiön materiaaleja, mutta homma lähti vähän lapasesta ja loppuseltaan oltiinkin päätetty vahvat ehdokkaat kodinhoitohuoneen materiaaleiksi.



Ovimallina on eläväpintainen mikrolaminaatti, sävynä valkoinen saarni. Kävin läpi kaikki myymälän tasovaihtoehdot ja loppuseltaan tuo tumma malli kolahti kaikkein eniten. Kuviointi on rauhallinen, mutta eläväinen. Lisäksi tummassa tasossa on vähän rusehtavan sävyjä, joten vaikka se on tumma on se myös sävyltään lämmin. Mika löysi myös tason sävyjä toistavan titaanivetimen, joten siinäpä olikin sitten kokonaisuus valmiina!



Tässä vielä kuva vetimestä Hahlen sivuilta:



Laminaattitasoista oli nähtävillä kahta eri paksuutta kahdella eri reunavaihtoehdolla. Paksu taso pyöristetyllä taivereunalla on se perinteisempi ja enemmän käytetty vaihtoehto. Tasoa saa myös ohuempana 20 mm paksuna suoralla reunalla. 

Ecolam tasomallit

Tuo ohuempi suorareunainen taso oli noista se, joka puhutteli minua enemmän. Ihastuin siihen jopa niin paljon, että taitaa mennä meidän keittiösuunnitelma uusiksi ainakin tason osalta.. ;)

Hanaksi on alustavasti mietitty Oraksen Signa-sarjan keittiöhanaa. Instagramissa tuli kuitenkin pari päivää sitten vastaan Lapetekin Sneak peek-kuva kevään uutuuksista. Joukossa oli yksi hana, jonka voisin kuvitella oikein mainiosti sopivan meidän kodinhoitohuoneeseen. Jään siis jännityksellä seuraamaan tilannetta..


Oras Signa Keittiöhana Kuva: Oras.com

Kuva: Instagram lapetek
Lapetekin nykyiseen hanavalikoimaan pääset tutustumaan tästä
Allasta ei olla vielä päätetty, mutta jos budjetti antaa myöten niin musta allas olisi se ykkösvaihtoehto ja kakksovaihtoehtona sitten ihan perinteinen rosteriallas. Tasotilan maksimoimiseksi pyöreä allas olisi varmasti paras vaihtoehto.

Otsosonin pyöreä allas Kuva: otsoson.com

Stalan pyöreä allas Kuva: stala.fi


// Anni-Maaria




2 kommenttia:

  1. Kannattaa varmistaa keittiön keraamisen liesitason yhteensopivuus ohuen työtason kanssa. Meillä oli liesitasolla minimivaatimukset työtason paksuuteen ja jouduttiin hylkäämään kaikista ohuimmat mallit työtasoista. Voi olla että näissä on valmistajakohtaisia eroja kyllä, en ole sen tarkoin perehtynyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä huomio, täytyy pitää tämä mielessä kun valintoja viimeistellään! Ollaan mietitty Savon Bora Basicia tai Basic Plussaa, joiden mitoituskuvia nyt tarkemmin katselin. Jos oikein kuvia osasin tulkita niin sen voi asentaa 10-40mm paksun tason kanssa. :)

      T:Anni-Maaria

      Poista

Olisi kiva kuulla kommenttisi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...