sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Voihan kiire ja päättämisen vaikeus

"Ai ihanaa, saatte valita itse kaikki materiaalit ja kalusteet!" Tämä on aika tuttu lausahdus, jonka olen moneen otteeseen kuullut, kun on rakennusprojekti tullut puheeksi. Kyllä, ihanaa tosiaan, että itse pääsee vaikuttamaan kaikkeen. Mutta voi elämä sentään, kun sitä päätettävää riittää!

Meidän projektissa tehdään paljon itse, tehdään lähes kaikki ja kaikkea itse. Teimme aikoinaan sähkösuunnittelun itse, teimme pääasiassa kaikki pohjaratkaisuun liittyvät asiat itse. Nyt teemme kalustesuunnittelua kuvien piirtämistä myöten itse. Tai siis lähinnä Mika tekee. Tällä hetkellä Mikaa tarvitaan siis sekä raksalla, jotta projekti etenee ja kotona, jotta suunnitelmat saadaan paperille ja kalusteetkin sitten aikanaan tilaukseen. Minun rooli on pyörittää perhearkea, vastata ruokahuollosta sekä tehdä materiaalivalintaa ja -suunnittelua. Välillä tuntuu, että aika on kortilla ja päivään tarvitsisi lisää tunteja. Ja mielellään sellaisia rauhallisia tunteja, jolloin vauhdikkaat pikkupojat eivät pyörisi jaloissa. :D

Takkahuoneen maalisävyt pohdinnassa


Tällä hetkellä tuntuu, että on paljon päätettävää ja moni asia on samaan aikaan työn alla. Itselläni on usein jokin visio, mutta sitten se muuttuukin matkan varrella. Vaakalapsen valinnanvaikeus.

Nyt raksalla on onneksi sellainen vaihe, että voidaan olla siellä myös poikien kanssa. Viime viikonloppuna pojat etsivät innoissaan "timantteja" eli keräilivät kojerasioiden kansia ja toivat niitä yksitellen pahvilaatikkoon. Sain sentään imuroitua. Meillä on myös terassin kohdalta lumi vihdoin sulanut ja siinä onkin poikien hyvä tehdä hiekkahomima. Tämä helpottaa suuresti, sillä siten on saatu  Mikan kanssa rauhassa visioida eri vaihtoehtoja pääkallopaikalla.

"Timantti" odottaa löytäjäänsä

Pojat saivat kerättyä ison saaliin "timantteja aarrearkkuun".

Ruokatauko

Olen viime viikot pähkäillyt maalisväyjen kanssa. Suurilta osin sävyt on päätetty, mutta poikein huoneiden tehosteseinien sävyt ovat vielä työn alla. Kotona valitut suosikit eivät näyttäneetkään paikan päällä yhtä hyviltä. Valaistus on tietysti aivan erilainen sekä huoneet paljon pimeämpiä, sillä kipsilevyn pinta ei suoranaisesti valoa kovin hyvin heijasta. :D Täytynee odottaa lopullisen valinnan hioutumista siihen, että seinissä on pohjamaali. Ehkä sitten todelliset sävyt tulevat malleista parhaiten esiin.

Yksi vaihtoehto monien joukossa sävy-yhdistelmäksi toiseen lastenhuoneeseen

Mietimme pitkään laitammeko takkahuoneeseen laatan vai vinyylikorkin. Käyttömukavuus veti tällä kertaa pidemmän korren, joten päädyimme vinyylikorkkiin. Se tulee myös halvemmaksi hankintahinnaltaan kuin myös ylläpidoltaan. Vinyylikorkki on jalalle lämmin, joten laittialämmitystä ei tarvitse pitää päällä kuin kylmimpinä aikoina. Täytyy hommata vaikka joku matto lattan suojaksi jos alkaa näyttää siltä, että saunasta ulos vilvoittelemaan mennessä lattialle jää suuria lammikoita.


Takkahuoneen sävyt pohdinnassa. Suosikkina tällä hetkellä oikeassa reunassa oleva Valamo.
 Visiona olisi maalata kaikki seinät samalla sävyllä. Tai sitten vain yksi tehosteseinä.

Suunnitelmat alkavat olla (ainakin omassa päässä) suht hyvällä mallilla, joten ehkäpä voisin tässä lähiaikoina alkaa kirjaamaan suunnitelmia huonekortteihin myös tänne blogin puolelle. Tarkoitus olisi kirjoittaa myös Messulippujen arvonnassa esiin nousseista aiheista toivepostauksia. Muutenkin, mikäli teillä lukijoilla tulee mieleen jotain kysyttävää tai haluaisitte tietää lisää jostain aiheesta niin laittakaa ihmeessä toivetta ja vinkkiä tulemaan vaikka kommentteihin tai sähköpostiin! :) 

// Anni-Maaria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi kiva kuulla kommenttisi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...