perjantai 6. lokakuuta 2017

Sisustussuunnitelma vol. 1 (osa 2)


Esittelyssä ensimmäisen sisustussuunnitelmaversion loputkin tilat. Tässä suunnitelma makuuhuoneestamme.



Lupasin viime viikolla esitellä loputkin sisustussuunnitelmamme ensimmämisestä versiosta. Viimeksi esittelin aulan, keittiön ja olohuoneen sekä kylpyhuoneen. Mikäli et ole vielä lukenut juttua löytyy se täältä. Tämänkin jutun kuvat ovat suunnitelman paperiversioista otettuja valokuvia. Idea taas varmaan välittyy, vaikka kuvat eivät kovin laadukkaita olekaan.

Aloitetaan meidän makuuhuoneesta. Alkuperäisenä ideanamme oli tehdä koteloitu sängynpääty ja paneloida se jollakin sisustuspaneelilla (vision näet täältä). Marin ehdotuksessa koko seinä paneloitaisiin samalla Siparilan Vire-paneelilla kuin aulan seinätkin. Muihin seiniin tulisi valkoinen maali, sävynä Tikkurilan Paperi. Alunperin toivoin makuuhuoneeseen jotain petroolia. Sitä ei nyt tässä ole, mutta pidän kyllä kovasti makuuhuoneen ilmeestä ja tunnelmasta! 



Ehkä toivomani petrooli saa väistyä makuuhuoneesta johonkin toiseen tilaan. Makuuhuoneeseenhan on suora näkymä keittiöstä ja olohuoneesta (mikäli ovi on auki, ja varmaan se aika usein onkin), joten ajatuksena on kiva, että makuuhuoneessa jatkuu sama raikas ja lämmin värimaailma kuin aulassa ja keittiö/olophuoneessa. Mari ihmetteli, että onko ikkunamme todella noin iso. Kyllä se on. Ajatuksenamme oli, että ikkunoilla on yhtenäinen ilme, kaikkien yläreunat ovat 230cm korkeudessa. Makuuhuoneen ikkunasta haluttiin myös leveä, jotta huoneeseen tulee reilusti luonnonvaloa. Ikkuna on tielle päin olevan julkisivun ainoa ns. normaali ikkuna, joten suuri koko toivottavasti hieman tasapainottaa muuten niin massiivista näkymää. :)

Julkisivu tielle päin. Makuuhuoneen lisäksi tielle näkyvät vessan ja kylpyhuoneen ikkunat.

Vinyylikorkki Lektarin Corkart CP736 ja malli Siparilan Vire-paneelista. Aika kivannäköiset yhdessä, vai mitä? :)

Takkahuoneeseen oli Mari suunnitellut myös suht hillittyä tunnelmaa. Seinään oli kaksi tapettivaihtoehtoa, joista toinen näytti livenä tosi kivalta! Ehdotuksena oli, että saunan vastainen seinä tapetoitaisiin ja muihin seiniin tulisi maali (Tikkurilan Paperi). Laatta näyttää tuossa kuvassa hieman rusehtavalta, mutta tarkoitus olisi käyttää samaa lattialaattaa kuin muuallakin. Sävynä ennemmin siis harmaaseen taittava antrasiitti/greigelaatta tai sitten tuo Pukkilan Loft White Beige, josta näkyy pilkahdus yläpuolella olevan kuvan yläreunassa. Tuo Pukkilan laatta taittaa hieman siniseen ja on ehkä hieman levottoman oloinen omaan makuun, joten noista vaihtoehdoista valitsisin mielummin antrasiitin sävyisen laatan.




Tapettivaihtoehdot. Vasemmanpuoleinen oli meidän suosikki!

Suuret ikkunat tuovat valoa. Oveen tulee kaihtimet ja ikkunaan on ajatus laittaa lamelliverhot.



Tässä päästiin jo hieman värien maailmaan, mutta aika pliisua vielä, eikö? Kylpyhuoneen laatat esittelin  jo viimeksi. Siellähän sitä väriä oli niin lattiassa kuin erityisesti seinissäkin. Seiniin oli suunnitelmissa laitettu samaa laattaa kuin lattiassa ja tehosteeksi ABL:n Trace Mint (tai vaihtoehtona Pukkilan Loft White Beige lattiassa ja tehosteena, muuten seinissä valkoinen laatta). Suunnitelmassamme yhtenäinen linja jatkui tilasta toiseen ja Mari oli suunnitellut myös erillisessä vessassa käytettävän samoja laattoja. Tehostelaattaa suunnitelmassa oli laitettu kahdelle seinälle, muihin seiniin suunnitelmassa oli laitettu valkoinen laatta.

Erillinen wc

Sama petrooli värimaailma jatkui suunnitelmassa lasten makuuhuoneissa sekä kodinhoitohuoneissa. Kaikkiin huoneisiin oli suunnitelmassa esitetty petroolin sävyistä maalia, jokaiselle seinälle!

Lastenhuone 1 (kuvassa valitettavasti sävy hieman vääristyy)
Lastenhuone 2 (sama maalisävy kuin ylläolevassa kuvassa, tässä taittaa valitettavasti vihreään)

Kodinhoitohuone


Petroolin sävyinä kaikkiin kolmeen tilaan ehdotuksena Tikkurilan S366 tai N367. 

Idea petroolista lähti siis siitä, että sitä olisi kiva saada makuuhuoneeseen. Ja tästä Mari kertoi innostuneensa niin, että lähti ehdottamaan sitä useampaankin tilaan. Ei olla vielä Marin kanssa kuulumisia vaihdettu, mutta nyt kun suunnitelmaa on hetken sulatellut alan kallistua siihen, että ehkä ainakin kodinhoitohuoneessa voisi olla vähän joku hillitympi sävy. Poikien huoneet mietitään sitten lähempänä heidän (tai äidin ;) ) mieltymysten mukaan. Vanhempi poika kyllä kertoi ensin toivovansa mustaa ja keltaista, mutta kuvat nähtyään sanoi, että juuri tuota minä tarkoitin! :D Mieli saattaa siis itse kullakin muutta matkan varrella. Mietittäväksi jää myös se, että maalataanko lasten huoneisiin tehosteseinät vai heittäydytäänkö "hurjiksi" ja maalataan samalla sävyllä kaikki seinät.

Vaikka Mari meitä etukäteen hieman varoittelikin ei suunnitelmassa onneksi ollut mitään kovin shokeraavaa! Runsas värien käyttö seinäpinnoissa on ehkä hieman omalta mukavuusalueelta poistumista, mutta maaliahan on aina helppo laittaa uutta sävyä päälle jos mieli ajan kuluessa muuttuu. Todella monta huippuideaa oli tässä suunnitelmassa ja muutama asia, joita täytyy vielä hieman miettiä ja pohtia. Onneksi aikaa vielä on ja suunnitelmia voi jalostaa. Tämä on kuitenkin oikein hyvä alku ja lähtökohta!

Miltä suunnitelma vaikuttaa? Olisi kiva kuulla kommentteja. :)

// Anni-Maaria

2 kommenttia:

  1. Kivaa, kun jaat teidän mietteitä meille lukijoille - on kiintoisaa seurata teidän talon valmistumista:) minusta teidän mh:n paneeli on ihanan näköinen ja samalla vähän erilainen ratkaisu. Poikien makkareihin ehdotetut seinämaalit taas tuntuvat aika hurjilta. Ne on niin tummat, että taitavat helposti pimentää ja pienentää tiloja. Lisäksihän lastenhuoneessa tapaa olla monenlaista värikästä tavaraa, joten olisi ehdottomasti sitä mieltä, että niihin tulisi max. yksi seinä tehosteena. Meidän kuusivuotias olisi halunnut pinkin tai turkoosin tehosteseinän vielä viime keväänä, kun hänen huoneensa oli valmistumassa, mutta nyt on moneen kertaan sanonut, että onneksi seinät onkin valkoiset.. saatiin laitettua värikkäät verhot, tauluja jne. Ainakin hänellä mieli muuttuu kovin tiuhaan; nyt pinkki on kuulemma liian vauvamainen eikä turkoosikaan enää ole kovin kiva.. minusta khh:n petrooli sen sijaan on aika hauska, koska siellä on muuten valkoista. Toisaalta ymmärrän tosi hyvin mietteitäsi, että onko sittenkin liiian raju. Jälkikäteen maalaaminen uudestaan toki onnistuu, mutta onhan se työlästä, kun pitää kaikki suojata ja antaa kuivua ja etenkään makkareissa ei voi nukkua tai leikkiä hetkeen, ettei käryt mene keuhkoihin. Liputan rehellisesti sanottuna sielläkin valkoista:) takkahuone on minusta nätti suunnitelmissa, ja sinne tuo teidän tapettisuosikki on minustakin mainio kuvien perusteella. Niin, ja siitä ed. postauksen märkätilojen värimaailmasta tulee pirteä, wau:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Perhonen! Nuo poikien huoneet ja kodinhoitohuone ovat tosiaan juuri ne tilat, joita itsekin tässä suunnitelmassa vielä eniten sulattelen. Ideana hauskat ja erilaiset, nyt tätyy vaan puntaroida miten ne käytännössä toimisivat vai ovatko liian hurjat meidän makuun. Kodinhoitohuoneessa petrooli sävy olisi hauska piristys, mutta mietin jääkö tila pimeäksi. Ikkuna on aika pieni, joten luonnonvaloa tilaan ei juurikaan tule. Valaisus sen sijaan pitäisi olla ihan riittävä. Tyhjää seinäpintaa kodinhoitohuoneeseen ei juurikaan jää, joten sinänsä oli seinien sävy mikä tahansa ei sitä kovin paljoa näkyviin jää. Nuo 3D-kuvat helpottavat todella paljon pähkäilyä, sillä itse en ainakaan omassa päässäni aina kaikkea niin kovin hyvin hahmota. On mahtavaa kun kuvien avulla pääsee jo etukäteen "katsomaan" miltä valmis tila voisi näyttää!

      Anni-Maaria

      Poista

Olisi kiva kuulla kommenttisi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...