lauantai 5. toukokuuta 2018

Raksaviikot 30-31

Huhhui, onpas ollut melkoinen kevät. Edellisestä raksaviikkopäivityksestäkin on aikaa yli kuukausi, pahoittelut tästä. Raksalla on vietetty kaikki mahdollinen aika ja puskettu hommia eteenpäin. Paljon on mennyt aikaa kaapeloinnissa, kattojen alaslaskuissa, iv-putkien asennuksissa sekä seinien ja kattojen levytyksissä. Paljon on toki ollut kaikkea muutakin ohjelmaa aina siivouksista tavaroiden hankintoihin ja kaatopaikkareissuihin. Oman aikansa on ottanut myös materiaalilaskennat ja suunnittelut. Meillä monet asiat ja suunnitelmat ovat eläneet tässä matkan aikana ja muutoksia on tehty suuntaan ja toiseen. Pikku hiljaa sieltä suunnitelmista on kuitenkin löytyneet ne oikeat ratkaisut ja ollaan saatu lukittua ratkaisut ja laitettua tavaroita tilaukseen. On ollut mukava huomata että projektimme kiinnostaa ihmisiä ja olemme saaneet hienoja yhteistyökumppaneita mukaan projektiimme. Näistä mainittakoon mm. kiuastoimittaja Tylo Helo, älylykko- ja hälytysjärjestelmä toimittaja Yale Doorman, hanatoimittaja Oras, valaisintoimittaja Airam sekä maali- ja tasoitetoimittaja Teknos. 

Teen seuraaviin muutamaan päivitykseen koosteet näistä perässä laahaavista raksaviikkopäivityksistä ja palaan myöhemmin tiettyihin työvaiheisiin, joista haluan kirjoittaa tarkemmin.

Tästä päivityksestä löytyy siis raksaviikot 30-31.


Raksaviikko 30:

Seinien levytys jatkui sitä mukaan kun ehdin vetämään kaapeleita. Pitkään pähkäiltiin ikkunoiden smyygejä ja alla kuva miten ne päädyttiin tekemään.


2x2,5 asennuskaapelia meni yli 200m kaikenkaikkiaan. Sitä käytettiin kaiuttimille sekä led-muuntajien ja led-nauhojen välillä.

Audiojärjestelmien ohjain paneelit ylhäällä. Vasemmalla monihuonejärjestelmän paneeli ja oikealla huonekohtaisen järjestelmän ohjain. Bixbox on ns. tuplakojerasia ja sen "koteloon" asennetaan tuon huonekohtaisen järjestelmän muuntaja ja näkyville jäävään osaan tulee sitten tuo ohjain. 


Asuintilojen ja varaston (jonka yhteyteen tulee tekninentila) välille puhkaisin reiän, josta vedetään ilmanvaihdon tulo- ja poistoilmat iv-koneen ja ilmanvaihdon jakoboxin välille. Kirjoittelen meidän iv-järjestelmistä tarkemmin erikseen, ne ovat hieman normaalista poikkeavat.

Seinien levytykset etenee ja hienoa kun tilat hahmottuvat.

Raksaviikko 31:

Tällä viikolla alkoi varsinaiset iv-putkien asennukset. Meillä käytettävä putki on zehnderin 90mm taipuisaa iv-putkea joka on rakenteeltaan kaksikerrosputkea.



Iv-putki on tulpaputkea, jossa on sielä ja antistaattinen sisäpinta. Sisäpinnan ja ulkopinnan väliin muodostuu eristävä ilmakerros ja tämän vuoksi nämä putket eivät tarvitse erillistä kondenssieristystä.

Ilmanvaihdon tulo- ja poistoilman jakolaatikot. Näihin tulee kanavat iv-koneelta ja näistä sitten jaetaan kanavat huoneisiin.

_todella_ yksinkertainen ja nopea asennustapa iv-kanavalle tähän iv-venttiilinpohjaan.

Iv-putki kiinnitetään pikakiinnitysklipsillä tähän runko-osaan kiinni.

Kattoa koolatessa neljään huoneeseen tehtiin katon alaslaskun yhteyteen ns. hylly johon tulee epäsuora led-valo.  Alla muutama kuva takkahuoneen katon teosta.





Olohuoneen seinät alkaa olemaan kaikki jo levytettyinä.

Anni toi maalimalleja seinille, jotta päästiin katsomaan värejä todellisissa valoissa.

Keittiön kalusteiden taustaseinälle asennettu tuennat kalusteita varten ja villat paikoillaan. Meidän makkari on keittiön seinän takana, seinä on onneksi 150mm paksu (koska on kantava), joten siihen saatiin hyvä kerros villaa ja täten myös hyvä äänieristävyys.

Kevät alkoi näyttämään ensimerkkejä ja lumet alkoivat sulamaan. Talven aikana oli mukava huomata, että tulevan terassin paikalle ei talven tuiskuissa juurikaan tullut lunta, eli oletettavissa on että valmiillakaan terasilla ei kauheita kinoksia olisi.



//Mika

2 kommenttia:

  1. Onko tuo putken koko standardi? Tuttu kertoi, että heillä myös ilmanvaihtokanava on tulossa lähiaikoina. Ovat jo rakentaneetkin hetken. Mukava vierestäkin seurata näitä raksaurakoita, itselläni on pieni talokuume menossa. Tottakai muistaa, miten raskasta se oli kun nykyistä rakennettiin, mutta jotenkin kaipaa sitä kokonaisprojektia.

    VastaaPoista
  2. Minkälainen ilmanvaihtokone teille tulee? Meidän omalla on jo ikää. Nyt kuitenkin olisi tarve IV-koneen huollolle tässä vielä mieluiten ennen kesää. https://www.ilma-ahti.fi/ilmanvaihto

    VastaaPoista

Olisi kiva kuulla kommenttisi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...