maanantai 28. toukokuuta 2018

Raksaviikko 37: Meillähän näyttää jo...valkoiselta!

Ylitasoitustyöt alkoivat todenteolla maanantaina, kun tasoitemies pääsi tekemään ruiskun kanssa hommia. Valkoista pintaa alkoi tulemaan hurjaa vauhtia ja tilat muuttuivat jälleen aivan erilaisiksi. Nyt voisi sanoa, että jo huonomallakin mielikuvituksella alkaa hahmottamaan tilojen todellista kokoa :).



Saumatasoituksien jälkeen kaikkien tilojen seinät ja katot tasoitetaan kertaalleen ennen seuraavaa työvaihetta.

Poikien huoneiden valoisuus lisääntyi huimasti kun seinät ja katot muuttuivat valkoisiksi.

Eteinen tuntuu paljon tilavammalta kun siellä on valkoista pintaa! Ei se olekaan niin ahdas :)

Ensimmäisen tasoituskierroksen jälkeen tehdään kevyt välihionta ja sen jälkeen levitetään toinen tasoitekierros tila kerrallaan. Tämän kuivuttua tehdään loppulinen hionta ja sitten pinnat ovatkin valmiita pohjamaalausta varten. Melkoinen kosteus ollut raksalla aina noiden tasoituspäivien jälkeen. Ilmankosteus ollut parhaillaan (pahimmillaan) yli 70 %. Onneksi läpivedolla ja kanavapuhaltimilla on yön aikana saanut kosteuden hyvin pois.



Meillä tasoituksessa käytetään Teknoksen SX-valmistasoitetta. Erikoisen tästä tasoitteesta tekee se, että säkissä on valmista tasoitetta, eli veden kanssa ei tarvitse läträtä ollenkaan. Eli säkistä pääsee suoraan ruiskuttamaan. Tasoitemiehen mukaan toimii hyvin levypinnoilla, mutta paksumpia täyttöjä vaativissa rappauspinnoissa ei kuulema ole niin hyvä kuin jauhetasoitteet.


Tässä hieman maistiaisia miltä raksalla nyt näyttää.


Itse olen pysynyt poissa sisältä ja askarrellut varastoa ja teknistä tilaa. Olen levyttänyt 3/4 seinistä ja värkkäillyt väliseinän varaston ja tt:n välille.


Myös ensimmäiset teknisen tilan koneet sain nostettua seinälle pois lattialta jaloista pyörimästä. Kuvassa oikealla iv-kone ja vasemmalla ilman esilämmitys/viilennyspatteri. Näppärä kyllä tuo osbi-levy kun siihen saa suoraan kannakkeet kiinni!


Perjantain kunniaksi piti käydä vielä työkaverin kanssa Kuopion LVI Dahlilla tutustumassa uusittuihin tiloihin ja syömässä pyttipannua ja juomassa täytekakkukahvit. Samalla tuli rupateltua muutamien edustajien kanssa ja näinköhän meillä sittenkin menee vielä hana- ja pönttövalinnat uusiksi.. Saas nähdä ;)!


// Mika

4 kommenttia:

  1. Oi, tuo oli kyllä yksi projektin mukavimpia virstanpylväitä, kun alkoi tulla valkoista pintaa!

    VastaaPoista
  2. Tää on kyllä ihan huippua! Ja on tätä odotettukin! :) Nyt voikin sitten alkaa maalailemaan pintoja taas ruskeiksi ;D

    Anni-Maaria

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Muistan myös kuinka koko tila alkoi hahmottua sen jälkeen kun oli nuo tasoitetyöt saanut tehtyä. Juurikin se että näytti paljon tilavammalta. Tästä on aikaa kymmenen vuotta. Tehtiin yksi seinä lisää juuri ja tulin tänne katsomaan mitä tasoiteainetta voisi käyttää.

    VastaaPoista

Olisi kiva kuulla kommenttisi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...