sunnuntai 30. joulukuuta 2018

Puisen passiivikodin vuoden 2018 luetuimmat jutut

Ajattelin tehdä näin vuoden loppuun koosteen siitä, mitkä ovat olleet blogimme luetuimpia juttuja tänä vuonna.


Selkeästi luetuin juttu on ollut Kylpyhuone- ja saunasuunnitelmien parhaat palat. Kävimme heti alkuvuodesta Pohjois-Savon opistolla, jossa sisustussuunnitelulinjan opiskelijat esittelivät meille laatimiaan suunnitelmia. Suunnitelmista saimme monta kivaa ideaa. Poimimme ideoista parhaat palat ja moni niistä pääsi toteutukseen asti.Toiseksi luetuin juttu tänä vuonna on ollut raksaviikkopäivitys, jossa Mika kirjoitti yhdestä keskeisestä ja tärkeästä vaiheesta passiivirakentamiseen liittyen eli eristeistä sekä niiden teippaamisesta. Teippaaminen oli hidasta ja pitkäveteistä hommaa. Nyt kun vihdoin asumme täällä ja saamme nauttia lämmöstä ja siitä, että täällä ei tunnu lainkaan vetoa, vaikka ulkona oli viime viikolla lähes -20 astetta pakkasta, on tuo aiemmin tehty työ osoittautunut kaiken vaivan arvioiseksi. Tässä vielä linkki tuohon juttuun: Raksaviikko 19: "Kenkälaatikon" rakentamista.Kolmanneksi eniten on luettu juttua, jossa kerrottiin vaiheittain Eclisse-liukuväliovien rungon asennuksesta. Rungot toimitettiin meille valmiiksi kasattuina ja niiden asennus oli nopeaa ja helppoa. Tarkemmin asennuksesta pääset lukemaan tästä: Ensimmäiset liukuväliovien rungot asennettu. Ovilehdet meille tilattiin myöhemmin. Niiden asentaminen ei käynytkään ihan yhtä vaivattomasti, mutta niin vain nekin saatiin paikoilleen. Mikalta on tulossa tarkempi selostus noiden ovien asentamisesta ensi vuoden puolella.


Pihasuunnitelmista oli toivottu juttua ja se nousikin vuoden neljänneksi luetuimmaksi jutuksi. Toivepostaus: Pihasuunnitelma tehtiin yhteistyössä Pihasuunnittelu Pirkko Tikan kanssa. Pirkolta saatiin hyviä ideoita pihan toteutukseen. Voi olla, että jonkun verran tuo suunnitelma tuosta vielä elää, mutta tarkoitus on käydä pihojen kimppuun keväällä. Nähtäväksi jää missä mittakaavassa suunnitelma ensi kesänä toteutetaan.
Toimimme työnantajana kahdelle kirvesmiehelle, jotka olivat meillä töissä perustus- ja runkovaiheessa. Alkuun noiden työntantajakuvioiden selvittäminen tuntui todella sekavalta ja vaikka Palkka.fi-palvelun kautta moni asia hoituikin näppäräistä ajattelin kirjoittaa ohjeistuksen, josta voisi olla hyötyä muillekin omaa työvoimaa palkkaaville rakentajille. Vinkit ja itse laadittu opas löytyy täältä: Rakentaja työnantajana.

Myös näitä juttuja luettiin ahkerasti:


Kiitokset kaikille lukijoille! Oikein ihanaa ja onnellista uutta vuotta 2019! Toivottavasti viihdytte blogimme parissa myös ensi vuonna. :)

// Anni-Maaria

2 kommenttia:

 1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua! Sori Pia, sähläsin ja painoin väärää nappulaa ja hävitin sun kommentin. :D Pitkä ja raskas vuosi oli kyllä! Hommaa riittää myös tälle vuodelle, mutta onneksi vähän erilaista puuhaa tiedossa. Ja ei tarvitse lähteä erikseen mihinkään, se on parhautta! Ihanaa uutta vuotta teille!

   Anni-Maaria

   Poista

Olisi kiva kuulla kommenttisi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...