tiistai 18. joulukuuta 2018

Raksaviikkopäivitykset jatkuvat; Raksaviikot 38-39

Tervehdys pitkästä aikaa! Paljon on virrannut vettä Kallavedessä tänä aikana kun olen viettänyt blogihiljaisuutta. Edellinen postaus minulta näyttää olleen tehty toukokuun lopussa, melkein 7kk sitten, huh. 

Täytyy kyllä sanoa että on tämä aika mennyt aivan valtavan nopeasti, on nimittäin ollut melkoisesti tekemistä. Niin kuin se muuton lähestyessä tahtoo olla. Tähän päälle vielä hyvänolontunne muuttamisen jälkeen jolloin kierrokset (ja samalla motivaatio) laskee melkoisesti ja ne kuuluisat jalat nousevat kohti kattoa.

Mutta kirjoitellaanpa näistä tuntemuksista hieman tuonnempana, nyt koitetaan saada tämä menneen kesän ja syksyn saldo nippuun ja raksapäivitykset tehtyä. Jos haluat palauttaa mieleen, mitä tapahtui raksaviikolla 37 niin pääset lukemaan jutun painamalla TÄSTÄ.


Eli itse asiaan, raksaviikot 38-39:

Tasoitustyöt saatiin tasoitemiehen osalta päätökseen. Näiden hommien jälkeen meidän hommat jatkuivat suursiivouksella. Tulee nimittäin melkoisesti "kuraa" tuosta roiskerappauksesta ja pölyä hionnasta.

Tässä kohtaa kannattaa olla aktiivinen ja siivota hyvin, koska tasoitepöly on villapölyn kanssa haitallisinta pölyä hengitykselle. Se kantautuu helposti kengissä ja pöllyää ympäriinsä, jos sitä ei kunnolla poista.


Kävinpä hakemassa rautakaupasta myös lisää maaleja. Maalien ominaisuuksista lisää myöhemmin, mutta täytyy nyt jo etukäteen sanoa, että maaleihin kannattaa sijoittaa, eikä todellakaan kannata valita edullisimpia tuotteita! Tiedätte kyllä, kuinka niiden kanssa tuppaa käymään! Me panostimme ja käytimme Teknoksen ammattikunnan tuotteita sekä parhaita sisäpuolen kuluttajamaaleja. Käytössä meillä mm. Biora Balance, Timantti 20, TeknosPro Katto ja TeknosPro 10. 


Tasoitustöiden valmituminen merkitsi myös sitä, että päästiin aloittelemaan jo pintahommiakin. Aloitettiin maalaminen meidän vaatehuoneesta. Olipa muuten aika mahtava fiilis päästä heiluttamaan telaa ensimmäistä kertaa (ja minun kohdalla myös viimeistä) kertaa. Tästä eteenpäin nimittäin Anni otti telat ja siveltimet käteen ja hoiti maalauksen. Kyllähän tuo maalaaminen alkuun hieman hakemista oli, edellisestä kerrasta oli kuitenkin jo 7 vuotta :).



Anni kun siirtyi pintojen kimppuun, kävin minä "ostoksilla". Vihdoin ja viimein sähkökeskus oli tullut Onniselle ja ei muuta kuin sitä hakemaan. Olipa muuten aikamoinen kapistus. Juur ja juur mahtui peräkärryyn. Tuli itselle yllätyksenä kaapin fyysinen koko, vaikka olihan minulla mitat jo tiedossa. Kotiautomaation palikat vievät paljon tilaa ja siksi keskus on paljon isompi kuin normaalit sähkökeskukset omakotitaloissa. Samaan syssyyn saatiin tontille myös lähetys Helolta, nimittäin kiuas kivineen saapui. Vähän hassua oli tilata kiuas tontille jo tässä vaiheessa, mutta tämä piti tehdä että saatiin ohjausyksikön piuha vedettyä ennen panelointia. Vielä hassumpaa oli ottaa kiuaskivetkin jo tontille, mutta kun sopivasti samassa kuormassa tuli niin pitihän ne ottaa :).

Kiukaaksi meille tuli Helon Rocher ja ohjainyksikkö T1. Nämä valittiin toki ominaisuuksien, mutta myös ulkonäön vuoksi. Kiuas on pilarimallinen ja siihen menee 100kg kiviä. Ohjainyksikkö on tyylikäs musta hipaisunäytöllä. Harvian kiukaat on tuttuja ja niitä on ollut kolmessa edellisessä asunossamme. Niistä ei ole meillä huonoa sanottavaa. Nyt vaan haluttiin ulkonäöllisesti jotain vähän muuta kuin mitä Harvialla oli tarjota.


Sähkökeskus kannettiin sähkärin kanssa paikoilleen ja sähkäri pääsikin heti asennushommiin. Mukava oli huomata että ammattilaiselta homma hoituu. Saatiin JOB Kiinteistötekniikalta (meidän sähköurakoitsija) oikea automaatioasentaja asennushommiin. Vaikka hän ei ollutkaan koskaan tällaista järjestelmää asentanut, sujui hommat hienosti. Minäkin jopa sain kehuja siitä miten hyvin oli kaapeloinnit vedetty ja merkattu :). Seuraavalle viikolla saadaan ehkä jo ensimmäisiä pistorasioita käyttöön ja loppuu jatkojohtojen kanssa pelailu.



Kylppärin puolella myös hommat pikkuhiljaa etenee, suihkuseinälle tulevan pesuainehyllykön hyllyt on tehty. Siellä on puurunko taustalla ja päällä wedi-levy. On kyllä näppärää levyä asentaa, työstää ja käsitellä!


// Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi kiva kuulla kommenttisi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...