sunnuntai 18. helmikuuta 2018

Kiinteiden ikkunoiden verhoratkaisut

Meille on tulossa isot kiinteät ikkunat keittiö-ruokailutila-olohuoneeseen sekä takkahuoneeseen. Isoja 20x23 kokoisia kiinteitä ikkunoita on tulossa näihin tiloihin yhteensä viisi. Lisäksi aulassa on yksi 12x23 kokoinen ja takkahuoneessa yksi 20x6 kokoinen kiinteä ikkuna. Isot ikkunat tuovat ihanasti luonnonvaloa tilaan, mutta asumme taajama-alueella niin, että molemmin puolin taloa sekä takapihan puolella on naapurit. Näin ollen toisinaan voi olla ihan kiva saada hieman yksityisyyttä ja sen vuoksi ikkuinoihin on tarpeen asentaa jonkin sortin verhosysteemit.

Pinta-asennuksella olevat sälekaihtimet tai tavalliset rullaverhot eivät jotenkin ajatuksena houkuta, joten tällä hetkellä vaihtoehtoina ovat lamelliverhot tai screenkaihtimet. Kokemusta ei ole kummistakaan, joten täytynee vielä perehtyä tarjontaan ja ominaisuuksiin sekä tietysti hintoihin.

Päässäni on mielikuva, että lamelliverhot olisivat jotenkin ilmavan raikkaat ja valo pääsi pilkahtelemaan väleistä. Käsittääkseni lamelliverhoilla saa kuitenkin blokattua näkyvyyttäkin aika hyvin. Monesti tuntuu, että mikäli sälekaihtimet ovat alhaalla ja auki antaa se jo hieman suojaa ja näköestettä. Ajattelisin, että lamelliverhoilla päästään vähintäänkin tähän samaan tunnelmaan.

Screenkaihtimet ovat ikäänkuin rullaverhot, jotka suodattavat ja säätelevät auringonvaloa, mutta säilyttävät silti näkymän ulos. Meidän isot ikkunat ovat pääosin katetulle terassille, joten aurinko ei pääse porottamaan suoraan ikkunoista sisälle. Screenkaihtimia voi asentaa sekä ikkunan sisä- että ulkopuolelle ja niihin on saatavilla myös moottoriohjaus, jonka voi liittää kotiautomaatioon. Ominaisuuksiltaan screenkaihtimet/-verhot olisivat varmasti todella hyvät, mutta jotenkin minulla on sellainen mielikuva, että ne ovat aika arvokkaat. Lisäksi en ihan syty ajatukselle, että verhot joko ovat auki tai kiinni. Voihan verhot laittaa osittain aukikin, mutta mielestäni se näyttää jotenkin hieman tökeröltä.

Kuva: www.kaihdinliikesandberg.fi/screenit

Kuva: www.kaihdinliikesandberg.fi/screenit

Mikäli kiinnostuit screenkaihtimista niin käy lukemassa lisää tietoa täältä tai täältä.


Lamelliverhojen valikoimiin en ole vielä sen tarkemmin perehtynyt, mutta niitä näyttää olevan myynnissä monessa paikkaa ihan Jyskistä alan erikoisliikkeisiin. Kokoja on hyvin saatavilla ja malleja on mahdollista muokata omiin mittoihin sopivaksi eli lamelleja voi joko kaventaa tai lyhentää. Pystylamelleja on saatavilla eri väreissä sekä erilaisilla ominaisuuksilla valoaläpäisevistä pimentäviin.

Löysin Arctic Storen sivuilta muutamia ideakuvia, jotka vahvistavat omaa visiota. Meille on siis tällä hetkellä tulossa hyvin todennäköisesti lamelliverhot kiinteisiin ikkunoihin!

Valoa tulee, mutta näkyvyys on blokattu!

Näkyvyyttä pystyy hyvin säätämään.

Tässä lamellit on asennettu kattoon. Tätäkin vaihtoehtoa on pohdittu. 

Väriä elämään! Saatavilla sateenkaaren kaikki sävyt, mutta me pitäydytään kuitenkin (tylsästi) valkoisessa. :)
Tässä myös yksi kiinnitysvaihtoehto, kisko seinään asennettuna.


Huomasin, että Arctic Storella on liike myös Kuopiossa, joten täytynee käydä kyselemässä vähän hintoja ja selvittää olisiko Kuopiossa muitakin alan liikkeitä. Luulen, että näissäkin tuotteissa on eroja käytettävyydessä ja kestävyydessä sen mukaan ostaako ne Jyskistä vai alan ammattilaiselta. Saisivat olla meidän verhotkin sen verran vahvaa tekoa, että pysyvät särmänä koira- ja lapsiperheen arjessa!


// Anni-Maaria

P.S. Jos teillä on käytännön kokemuksia lamelliverhoista niin mielellämme kuulisimme niistä! Saa myös vinkata mistä saa parhaat lamelliverhot parhaaseen hintaan! :)


2 kommenttia:

  1. En hirveästi ole nähnyt tuollaisia pystypoikittaisia säleverhoja, mutta sopii kyllä hyvin. Ja hyvin tulee valo läpi. Tuttava kertoi että heillä kaihtimet hakusessa, mutta veikkaan että aivan perinteiset tulee. Itse myös kiinnitän laatuun paljon enemmän huomiota kuin hintaan. Pysyväthän ne hyvänäkin sitten pidempään.

    VastaaPoista
  2. Siistin näköinen verhoratkaisu. Meillä on kaihtimet tulossa, semmoiset puiset. Sopii hyvin meidän tyyliin. Ja varmasti tosiaan kannattaa olla kovaa tekoa, mikäli on koira sekä lapsiakin. Hyvältä näyttää, kiva lukea suunnitelmista!

    VastaaPoista

Olisi kiva kuulla kommenttisi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...