sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Raksaviikot 20-21 : pintakaasulla

Nämä kaksi edellistä raksaviikkoa ovat hyvin pitkälti menneet samoissa merkeissä kuin muutama edellinenkin. Eli uretaanilevyjen asenus on jatkunut. Nämä viikot 20-21 ovat olleet raksan suhteen hieman hiljaisempia viikkoja ja siellä ei ole tullut oltua kuin muutamia täysiä päiviä ja muutamia iltoja, on menty hieman pintakaasulla. Suurimpana syynä se, että aloitin viime viikolla uudessa työpaikassa, joka näin alkuun vie sen verran virtaa, ettei iltaisin ole jaksanut työpäivinä raksalle lähteä. Positiivistä kuitenkin se, että hommat ovat edenneet siinä määrin hyvin, että vihdoin on kaikki seinien eristeet saatu paikoilleen. Vielä on edessä teippaus-show, ja sen jälkeen pääsee koolailemaan kattoa ja seiniä sekä aloittelemaan väliseinien pystytystä! 

Raksalle on tullut nyt parin viime viikon aikana muutama tavarantoimitus, jotka tosin vielä joutuvat odottamaan muutamia viikkoja että niitä päästään asentamaan. Mukavin toimitus oli, kun iv-kone - ja putkiston toimittaja kävi itse Helsingistä asti tuomassa koneen ja osan putkistoja, koska haluasi käydä tutustumassa raksaan ja tervehtimässä minua ihan livenä. Tämmöinen suhtautuminen asiakkaisiin lämmittää aina. Kiitos Tommille, mukava oli tavata! 

Eclissen liukuovirungot

Eclissen liukuovien rungot saapuivat tällä viikolla. Niitä tulee kaikenkaikkiaan 6 kpl. Itse ovet ovat vielä lopullista päätöstä vailla ja ne toimitetaan vasta sitten myöhemmin kun ne saadaan suoraan paikoilleen. Hyvä näin, niin ei tarvitse niitä ovilehtiä pyöritellä ees-taas tieltä pois.

Paul-ilmanvaihdon toimittamat Comfo systemsin Comfo tube iv-osat saapuivat myös.

IV-kone tuotiin tontille maahantuojan toimesta, henkilökohtaisesti :)

Talotekniikan sydän saapui myös. Kysessää siis iv-kone! Kone on Comfo air Q 450.  Jostain kumman syystä odotan todella paljon, että pääsen näkemään tämän koneen käytössä, odotukset ovat todella suuret! Tätä konetta pystyy muuten ohjaamaan sen omalla sovelluksella vaikka puhelimella. Sovelluksen kautta konetta pystyy ohjelmoimaan ja siitä näkee kaikki mahdolliset tiedot. Tosin, säätöjä ei juurikaan tarvitse tehdä, vaan koneen 6 erillistä anturia hoitavat mittauksen ja kone säätää automaattisesti tehon ja lämmityksen. Lämmityksen tekee koneeseen kytkettävä erillinen esilämmitys- ja viilennyskone, jonka kautta kulkee maalämpöneste, joka taas kulkee talon alle ja sokkelin ulkopuolelle asennetuissa maalämpöputkissa. 



Tältä näyttää IV-kone. Tarkempia tietoja koneesta löydät täältä! Kannattaa tutustua! 


Meille tulee taipuisaa iv-putkea.
Comfotube IV-putkea saapui reilu 120m. Putki on kaksikerroksinen ja kuten kuvasta näkyy, taipuisa. Kerrosten välissä on ilmaa, joka tekee putkeen eristyksen, jolloinka putkea ei tarvitse lisäeristää ollenkaan. Meillä menee kaikki iv-putket lämpimässä tilassa, alaslasketussa katossa, ei eristeitä, ei villaa, JES! Edellisen talon iv-putkien villoitus oli nimittäin niin inhottavaa puuhaa, että hyvin mielelläni jätän sen tekemättä :).

Takka saapui myös tontille, toimitus oli sovitusta 1,5kk etuajassa. Noh, toimittajan mukaan takkaa voi säilyttää ulkona, joten onneksi se siellä mahtuu olemaan niin olkoon. Ei ongelmaa.

Takkatoimitus oli hyvin pakattu.


Asensin kattotuolien väliin muutamaan kohtaan myös puuttuvat tuulensuojalevyt. Niiden tehtävänä on tässä tapauksessa pitää puhallusvilla katolla.

Siinä se olisi, viimeinen levynpala seinään ja seinien eristykset on tehty!

Täytyy kyllä sanoa, että eristyksien asennukset olivat aika kova homma. Kaikki alkoi siitä, kun aloin asentamaan ensin tuulensuojalevyjä, sen jälkeen runkovilloja, sisäkaton eristelevyjä ja viimeikseksi seinien eristelevyjä. Voisi oikeastaan sanoa, että viimeiset kolme kuukautta ovat olleet pääasiassa eristeiden asennusta. Onhan siellä toki ollut paljon paljon muutakin, mutta viikoittain kuitenkin eristystä. Paljonkohan tämä olisi maksanut, jos olisi pitänyt teettää palkatulla työvoimalla, varmaan aika paljon.

Muutaman kerran on meinannut usko loppua, kun on tuntunut että hommat jurraa paikoillaan, ja ei saa mitään näkvyää aikaiseksi. No, ompahan tuota jotain saanut kuitenkin asenneltua, koska talo lämpiää jo nyt helposti 3kW lämpöpuhaltimella, vaikka ulkona on yli 20 astetta pakkasta ja kaikki tiivistykset eivät ole edes tehtyinä.

Nyt kun on tämä eristysvaihe lähes valmis, on tullut taas virtaa siirtyä seuraavaan vaiheeseen, kaasu pohjaan siis :).


Tässä vielä tuoretta videoa miltä meillä näyttää nyt ennenkuin lähdetään tekemään koolauksia ja väliseiniä.

//Mika

2 kommenttia:

  1. Tuohan on kiva, että tullaan tervehtimään ihan livenä. Meillä ilmastoiniputkissa alkanut olemaan jotain häikkää. Joten täytyy varmaankin putkistokuvauskameralla tarkistaa mikä putkistossa on. https://www.putkipiste.fi/tuotteet/tarkastuskamerat

    VastaaPoista
  2. Aikamoinen homma tuollainen talon rakennus. Itse ei ole tullut juurikaan rakenneltua, mutta nyt olisi tarkoitus vetää vedet ja sähköt mökille, jotta saisi sen ympärivuotiseksi asuttavaksi. Pitäisi pian aloitella putkistosuunnittelua. Kiinnostava tuo iv-kone, itselleni ihan uusi tuttavuus!

    VastaaPoista

Olisi kiva kuulla kommenttisi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...