maanantai 12. helmikuuta 2018

Raksaviikko 22 : Vihdoinkin seuraava työvaihe

Viime viikon alku meni (edelleen) seinälevyjen saumoja teippaillessa. Teippiä meni seiniin reilu 300m, eikä ihan vielä ole edes kaikki teipattu. Sain kuitenkin teippaukset siihen malliin, että torstaina päästiin kaverin kanssa koolaamaan kattoa, jiiihaaa. Ette kyllä arvaa miten mukavaa oli siirtyä seuraavaan työvaiheeseen :). Alkoi jo tuo eristeiden kanssa pelaaminen tylsistyttämään.







Maisema muuttui jälleen kertaheitolla. :)

Katto koolattiin läpeensä 25x100 laudalla k400 jaolla. Tuon laudan tehtävä on pääasiassa sitoa katossa olevat eristelevyt kunnolla kattoon kiinni. Ammuttiin lauta ensin 90mm naulalla kiinni ja kunnon kiinnitys 120mm ruuvilla jokaisen kattotuolin kohdalle. Oh- ja kt-tilaan tulee ristiinkoolaus toisella laudalla, muualle tulee sitten n.30cm alaslasku. Me pähkäillään edelleen kattomateriaalia kahden välillä; joko tasainen levykatto tai 315mm leveä mdf-paneeli. Hyviä ja huonoja puolia löytyy molemmista, joten hetken vielä pähkäily jatkuu. Tämä vaan pitäisi kohta tietää, koska se vaikuttaa koolaustiheyteen.

Perjantai ja lauantai olivatkin sitten vapaapäivät raksalta. Käytiin silloin kahdestaan hra 4v:n kanssa katsomassa Disney On Ice-esitys Helsingissä. Oli kyllä hieno show! Edellisestä kerrasta olikin jo aikaa sellainen 25v.



Torstain kurottelun ja perjantain pitkän ajomatkan seurauksena sain itselleni oikein mojovan päänsäryn ja niska-hartiajumin, joka valitettavasti vielä tänään maanantainakin oireilee. Noh, toivottavasti menee pian ohi. Ei kyllä olisi muutenkaan haittaa käydä hierojalla vähän paikkoja avaamassa . Koko raksa-ajan on ollut melkoinen "kestokolotus" joka puolella kroppaa. Ei ole oikein istumatyöläisen lihaksisto tottunut noin fyysiseen ja monipuoliseen työhön :).

Aloitin jokunen viikko sitten uudessa työpaikassa ja nyt jälleen ollaan tekemisissä kalusteiden kanssa. Tänään piirsin nopeasti ensimmäisen luonnoksen meidän keittiön kalusteista, jotta päästään pähkäilemään mikä toimii ja mikä ei. Tämä eroaa aika tavalla meidän ensimmäisestä suunnitelmasta ja mielestäni parempaan suuntaan. Katsotaan nyt, kuinka monta versioita näitä tulee piirrettyä :).

Huom. tämä luonnos ja kuvassa olevat mitoitukset ja toiminnot eivät ole vielä lopullisia! Jos siis jollakulla pistää silmiin ovikoot tai toiminnot :).

Tämän viikon agendana on vielä eristys- ja teippaustouhuja varaston osalta, sitten olisi nekin valmiit ja tehty kokonaan!

Parin viikon päästä on muuten Kuopiossa Rakenna Ja Asu - messut ja kuukauden päästä Jyväskylän Rakennusmessut. Näihin molempiin olisi tarkoitus mennä kuluttamaan aikaa ja hieromaan kauppaa (ostohousut jalassa) :). Jyväskylän messut on minulle merkki kevään tulosta ja niistä onkin muodostuneet jo perinne. Olen käynyt Jyväskylän messuilla ainakin viimeiset 8 vuotta. Siellä näkee tuttuja ja kavereita ja siellä on kaikin puolin mukava tunnelma! Suosittelen käymään!


//Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi kiva kuulla kommenttisi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...