tiistai 17. heinäkuuta 2018

Liian kuuma, hommat ei etene!

Tätä aurinkoa ja lämpöä on koko pitkä talvi odotettu ja kaivattu. Ja onhan se ihanaa, mutta meidän kannalta ihan väärään aikaan! Minulla on nyt raksalla maalausprojekti ihan jäissä. Viime viikolla yritin pariin otteeseen hieman maalata, mutta tultiin siihen tulokseen, että ei mitään järkeä. On aivan liian kuuma sää maalamiseen, sillä maali nahkottuu todella nopeasti ja pintaan jää ikävät telan jäljet. Ei hyvä. Ehkä onnistuisi ammattilaiselta, mutta amatöörinä en ala kikkailemaan ja hermojani menettämään. Ja turha tehdä asioita moneen kertaan. Nyt on siis maalaaminen tauolla siksi aikaa, että nuo helteet hieman hellittävät.

Tarkenee.. Ilmankosteuslukemat olleet väliaikaisesti lähempänä 60% maalausurakan jälkeen. Huh huh.

Tällä hetkellä meillä on kaikki katot maalattu pintamaalilla kodinhoitohuoneen kattoa lukuun ottamatta. Keittiöolohuoneesta puuttuu pintamaali kahdelta seinältä. Tila on maalattu osissa sen vuoksi, että tarvittaessa pääsemme asentamaan keittiön kalusteita. Myös takan takana oleva seinä maalattiin lopulliseen pintamaaliin ennen asennusta. Kaksi seinää maalattavana siis ja sitten olisi tila lattiaa vaille valmis!

Olkkarin pitkä seinä yön hämärässä kuvattuna

Takka asennettuna

Ehdin maalaamaan myös meidän makuuhuoneen kertaalleen. Sävynä makuuhuoneessa on Tikkurilan Piazza. Sävystä on vaikea sanoa onko se harmaa vai ruskea, ei oikein kumpaakaan eli todellinen greige. Ja sitähän me haettiinkiin. Ikkunoissa on vielä muovit, joten maalien lopulliset sävyt tulevat esiin vasta kun muovit on poistettu ja luonnonvalo pääsee tilaan. Ihan hyvältä on tehdyt valinnat ainakin tähän asti näyttäneet!



Makkari täytyy maalata vielä toiseen kertaan ja sen jälkeen päästäänkin asentamaan ikkunaseinälle osb-levy. Se täytyy maalata vielä ennen asennusta mustaksi. Sain äidiltäni alun perin mummollani olleen kampauspöydän ja siihen kuuluvan penkin. Ne tuotiin raksalle odottelemaan talon valmistumista äitini muuttaessa uuteen kotiin. Oli pakko vähän jo mallailla kampauspöydän penkkiä makkariin ja ihan kivalta näytti.


Mika aloitti loman viime viikolla, joten on ollut joka päivä raksalla hommissa. Tekemistä kyllä on löytynyt, vaikka hänelläkin on muutama homma odotellut hieman viileämpää keliä. Ei ole kuulema ihan hirveästi hotsittanut lähteä kuumalle katolle tekemään kattopelteihin takan läpivientejä tai välipohjaan eristämään villalla iv-putkia. Kumma juttu.. :D

Lämmin sää innoitti meidät pitämään myös vapaapäivän raksalta ja käytiinkin sitten koko perheen voimin viime sunnuntaina Suonenjoen mansikkakarnevaaleilla Hevisauruksen keikalla. Lapset (ja aikuiset) tykkäsi kovasti ja oli mukava viettää kesäpäivää rauhassa koko perheen kesken.




Ei ole onneksi meidän talon valmistuminen parista viikosta kiinni, joten täytyy ottaa näistä aurinkoisista kesäpäivistä nyt kaikki ilo irti, kun näitä kerrankin on! Toivotaan vaan, että ehtisin tekemään nuo maalaukset loppuun ennen kuin loma loppuu.. :D

// Anni-Maaria

4 kommenttia:

  1. Itselläkin ollut samanlaisia maalausongelmia. Ratkaisin ongelman maalaamalla yöllä kun kosteus on korkea ja lämpötila matalampi. Kannattaa kokeilla jos mahdollista. Sama juttu tuohon villotukseen ja kattohommiin, yöllä vaan tekemään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tehdään vielä viimeisiä lattiankuivatuksia eli lattialämmitys isolla ja tohotin poistamassa kosteutta. Lämpöä riittää siis! Jospa nämä helteet pikku hiljaa hellittäisi, tai sitten täytyy tosiaan koittaa tehdä enemmän yöhommia (tai mennä aikaisin aamulla, että yöaikaan olisi talo vähän viilentynyt paahteisen päivän jäljiltä). Aika lailla yöpainotteisesti olenkin tähän asti maalannut: aloittanut illalla klo 18-21 välillä ja parhaimmillaan maalannut klo 02 asti :D

      Anni-Maaria

      Poista
    2. Kosteudenpoistaja kantsii myös sulkea maalaamisen ajaksi ja ikkunat toki myös kiinni jotta saa hidastettua maalin kuivumista. Toivottavasti helteet helpottais niin saatte joskus talon valmiiksi :)

      Poista
    3. Juu, näin onkin tehty. :) Eiköhän tämäkin ilo tästä kohta lopu ja talo jouluksi valmistu ;) Tämä pieni huili on kyllä toisaalta tullut myös ihan tarpeeseen, nyt on ollut hyvä viettää laatuaikaa lasten ja perheen kesken! Ja samalla on tullut kerättyä raksaintoa loppumetreille! :)

      Anni-Maaria

      Anni-Maaria

      Poista

Olisi kiva kuulla kommenttisi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...