torstai 5. heinäkuuta 2018

Maalia pintaan!

Raksaviikot huitelevat jo jossain viikon 43 paikkeilla, olisi siis viikkopäivityksissä kiinni kurottavaa useammankin viikon verran. Edellinen raksaviikkopäivitys on viikolta 37. Tehdään niistä raksaviikoista sitten vaikka joku kuvapäivitys erikseen. Nyt on nimittäin ihan pakko hehkuttaa projektin etenemistä, sillä meillä on ensimmäisessä tilassa pintamaalit!


Aloitin maalausurakan kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Silloin maalasin isomman vessan pohjamaalilla. Siitä pikku hiljaa edeten maalasin huone kerrallaan pohjamaalin kattoon ja seiniin. Aika lailla ilta- ja yövuoroa on tullut tehtyä. Mika on päivät toissä ja minä lomalla poikien kanssa. Ollaan sitten iltapäivästä tai illasta menty poikien kanssa raksalle ja Mika on jossain vaiheessa lähtenyt poikien kanssa kotiin niin, että minä saan maalata rauhassa.

Tästä se lähti! Isompi vessa pohjamaalissa.

Joskus aiemmin täällä kirjoittelinkin, että odotan maalaamista ja se on se mun juttu. Maalasin meidän edellisen talon lähes kaikki pinnat ja tälläkin kertaa olen ottanut maalaamisesta vastuun. Se on asia, jonka osaan tehdä ja jota voin jäädä näppärästi yksin iltaisin tekemään. Ainoa paikka, jota en ole maalannut on meidän olokeittiön katto. Sen on pohja- ja pintamaalannut meidän tasoitemies. Tulipahan priimaa jälkeä!

Oma taidonnäyte katon maalamisesta. Ihan hyvin onnistui amatööriltäkin. :)

Maalaamisessa olen huomannut, että maalilla ja välineillä on todella iso merkitys! Maalasin alkuun aika lyhytnukkaisella telalla, mutta tasoitemiehen suosituksesta vaihdettiin astetta pidempinukkaisempaan telaan. Ei olla ostettu halvinta, mutta rahallinen panostus (ei nyt kuitenkaan kovin suurista euromääristä puhuta) on kannattanut ja työnjälki on ollut omaan silmään siistiä.

Eteinen pohjamaalattu

Olen aika hidas maalaamaan, mutta luonto ei anna periksi tehdä huonoa jälkeä. Edellisessä talossa maalasin suoraan kipsilevypinnalle ja nyt kun meidän seinät ja katto oli ylitasoitettu olikin maalaaminen vähän erilaista. Tasoitettu pinta imee maalia ihan eri tavalla kuin kipsilevy. Pohjamaalia menikin siis reilusti ja sitä piti hakea vielä yksi 18l pönttö lisää. Joissain huoneissa huomasi silti seuraavana päivänä, että on hieman liian kuivalla telalla tullut maalattua. No, taidot harjaantuu ja päälle tulee vielä pari kerrosta maalia. :)

Makkari pohjamaalattu. Ikkunaseinälle tulee osb-levyä, joka maalataan mustaksi.

Eilen sain maalattua meidän keittiöön toisen kerroksen pintamaalia. Sävynä meillä tulee koko keittiöolohuoneeseen Tikkurilan Ajopuu. Maalina käytämme Teknoksen TeknosPro 10:ä, joka on kyllä aivan huipputuote! Jo yksi pintamaalikerros tuolla tummalla sävyllä oli todella peittävä! Vain nurkista kuulsi hieman massat läpi. Huolellisemmalla maalaamisella olisikin riittänyt ehkä yksi kerros. Toisaalta, onpahan parempi peittävyys ja pysyvyys, kun on kaksi kerrosta maalia. Voin kyllä todella lämpimästi suositella noita Teknoksen maaleja!


Yksi kerros maalia pohjamaalin päällä

Tuon keittiön maalaamisen yhteydessä pääsin(/jouduin) käyttämään myös rajaajaa elämäni ensimmäistä kertaa. Todella hyvä oli harjoitella tummalla maalilla tilaan, jossa vietämme eniten aikaa. :D Ihan siistiä jälkeä sillä kyllä tuli ja nopea oli käydä rajat läpi. Uusia taitojakin siis opittu tämän projektin aikana!

Rajaajan käytön harjottelua

Toisinaan on mennyt maalauspuuhat aika myöhään. Parhaimmillaan olen lähtenyt raksalta klo 01.30. Siitä menee hetki, että pääsee kotiin, käy suihkussa ja syö iltapalan. Yleensä lapset herättävät klo 8, joten välillä on pakko nukkua lasten kanssa päiväuet. Montaa iltaa putkeen ei jaksa noita yötöitä tehdä vaan sitten tarvitsee jo vähän enemmän unta. Koska arki on niin kovin hektistä niin olen ollut todella iloinen matkan varrella olevasta ABC:stä, joka on auki läpi yön. Parhaimmillaan olen käynyt raksalta lähtiessä yhden huitteilla ruokakaupassa jos ei ole muuten päivän aikana ennättänyt ja tietää, että seuraavalle päivälle tarvitaan jotain (ts. jääkaappi tyhjänä). Vielä hetki tätä härdelliä ja pian elämä toivottavasti hieman rauhoittuu ja tasoittuu!

Rakentajan onnea on 24/7 auki oleva ruokakauppa :)

Ensi viikolla meille saapuu keittiö ja sitä toivottavasti päästäänkin sitten asentelemaan. Mikalla on nyt seuraavat kolme viikkoa vapaata/lomaa, joten toivon mukaan raksalla hommat etenevät vauhdikkaasti. Haaveena olisi, että päästäisiin muuttamaan elokuussa, mutta mitään stressiä asian suhteen ei olla otettu eikä aiota ottaa. Kaikki aikanaan. :)

// Anni-Maaria

2 kommenttia:

  1. Tuossa olen kyllä samaa mieltä, että välineillä on iso merkitys siihen miten helposti maalausurakka hoituu! Itsekin juuri hankin teollisuusmaalia ja pitäisi sitä laittaa piharakennuksen pintaan. Tosin nyt syksyllä tuo sateen riski on hieman turhan iso, joten jäänee nyt keväälle.

    VastaaPoista
  2. Mukava seurata projektia. Hienolta näyttää. Meillä alkaa myös maalaaminen lähiaikoina. Paljon onkin maalattavaa. Samalla saa viedä työkoneenkin teollisuusmaalaamoon. Hyvin keskeinen aihe siis tällä hetkellä meillä. Sujuiko teidän muuttoaikataulu suunnitellusti?

    VastaaPoista

Olisi kiva kuulla kommenttisi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...