sunnuntai 22. heinäkuuta 2018

Sneak peek: sauna ja kylpyhuone

Vaikka maalaushommat eivät nyt etene on raksalla onneksi muut hommat edenneet. Tässä kaikessa hiljaisuudessa on nimittäin meidän sauna ja kylpyhuone edennyt mukavasti, kuten  meitä Instagramin puolella seuraavat ovatkin jo varmaan huomanneet. Taidankin nyt tässä välissä tehdä tällaisen pienen sneak peek-katsauksen meidän saunaan ja kylpyhuoneeseen :)

Kylpyhuoneen paneelit ovat lämpöhaapaa. Moni tällä hetkellä remontoiva/rakentava onkin varmaan huomannut, että lämpöhaapaa ei ainakaan keväämmällä saanut ihan tuosta noin vain. Mekin selviteltiin useammalta tavarantoimittajalta, mistä saataisiin tilattua riittävä määrä haluttua leveyttä ja profiilia sopivalla toimitusaikataululla. Tilaus onnistui onneksi paikallisen K-Raudan avulla ja sitä kautta saatiinkin tilattua Suomen Tervalepän toimittamaa lämpöhaapaa.


Halusimme jatkumon saunasta kylpyhuoneen ja wc:n  puolelle, joten sama paneeli on meillä seinissä sekä katossa. Myös lauteet tehdään lämpöhaavasta. Halusin myös yhden paneeliseinän jatkuvan kylpyhuoneen puolelle. Se tuokin mielestäni kivaa vaihtelua ja kontrastia tilaan. 


Siirsimme väliseiniä tehdessä saunan takkahuoneen vastaista seinää n.40cm saunaan päin. Sauna oli todella leveä, joten kaventaminen oli jopa ihan järkevää. Samalla saimme takkahuoneen puolelle (jonne ei siis ole tulossa takkaa) pienen syvennyksen, jonne saa liukuovien taakse hyllyjä mapeille ym. paperitavaralle. Ajatuksena on tehdä liukuoven taakse myös pieni työskentelypiste.

Tuolla pienellä seinän siirrolla saimme lisää seinäpintaa myös kylpyhuoneen puolelle. Tuolle kuvassa näkyvälle laatoitetulle seinänpätkälle laitamme Fiskebäckin pyyhekuivaimen kuudella kuivausputkella. Siinä on tarkoitus sekä kuivattaa että säilyttää pyyhkeet.


Kiukaan takana tehosteseinä tummasta laatasta

Sähköt valmiina kiukaan ohjausyksikölle sekä saunan kaiuttimien ohjauspaneelille

Näkymä saunasta

Laattakulmalistaksi valitsimme Dionen kantikkaan laattakulmalistan, sävynä nordic graphite.

Suihkujen yläpuolelle tulevan epäsuoran led-valaistuksen kotelo

Näkymä takkahuoneen ovelta

Pieni pätkä seinää maalattu paneeliseinän vierestä. Sävynä Tikkurilan Piazza. Tällä maalataan kauttaaltaan edellisessä kuvassa näkyvä vessa.

Helteiden luvataan jatkuvan, joten maalaushommien ollessa edelleen jäissä aiomme seuraavaksi hakea keittiön kalusteet. Ehkäpä niitäkin päästään pian asentelemaan!


Oletko muuten lukenut jo nämä aiemmat aiheeseen liittyvät jutut?



// Anni-Maaria

P.S. Jos haluat pysyä paremmin ajan tasalla projektin etenemisestä niin ota @puinenpassiivikoti seurantaan Instagramissa ja / tai Facebookissa. :)



4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Jep, huomasin itsekin, että lipsahti typo otsikkoon. Korjattu on, mutta linkkiin ei päivity. Ei tämä varmaan nyt niin kovin vakavaa ole, eihän? :)

      Anni-Maaria

      Poista
  2. Kylläpä näyttää upealta! Teillähän on oikeasti sauna valmiina muuttovaiheessa tätä tahtia. Tsemppiä aherrukseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pia! Tätä vauhtia sauna on meillä ensimmäinen valmis tila ;D Lattian kuivatus on loppusilausta vaille valmis, sitten päästään laatoittamaan loputkin osiot. Ja toivottavasti maalaamaan ne loputkin maalia kaipaavat seinät! :D

      Anni-Maaria

      Poista

Olisi kiva kuulla kommenttisi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...