lauantai 3. maaliskuuta 2018

Kuopion Rakenna Ja Asu -messujen parhaat palat

Pidimme viikko sitten lauantaina raksavapaapäivän ja kävimme treffeillä Kuopion Rakenna ja Asu-messuilla. Treffeillä? Todellakin!  Hektinen lapsiperhearki ja rakentaminen asettaa aika pitkälti raamit sille, että parisuhdeaikaa kahden kesken on hyvin niukasti. Niinpä yritämme ottaa kahdenkeskeisestä ajasta kaiken irti ja kävimme siis treffeillä rakennusmessuilla. :D Oli ajatus, että käymme messujen jälkeen jossain ravintolassa syömässä, mutta koska meidän messuilu hieman venähtikin päätimme käydä romanttisella aterialla messuravintolassa syömässä kanaa ja riisiä pahvilautasilta. Ruoka oli kyllä hyvää ja seura myös. Kiitos mummulle, kun tuli lapsia hoitamaan ja lasarettia pyörittämään (kuinka ollakaan nuoremmalle lapselle nousi juuri silloin kuume).



Nyt sitten niihin messuihin. Meidän agendana oli etsiä mahdollisesti pintamateriaaleja, erityisesti laattoja sekä kysellä lämminvesivaraajasta. Ulkona oli rapsakka pakkassää, melkein -20 astetta pakkasta, joten ilmainen vaatesäilytys oli erittäin miellyttävä yllätys. Reippailimme messuille kävellen, joten oli mahtavaa kun sai kaikki toppavaatteet säilytykseen. Purkauduttuamme vaatevuoren alta astelimme ensimmäisenä Kuopion Uunin ja Kaakelin osastolle. Saimme heidän kauttaan liput messuille, joten täytyihän sitä pistäytyä osastolla kiittelemässä ja katselemassa tarjontaa. Heidän osastollaan oli takkoja (myös meille tuleva Nordpeisin Salzburg L Basic) sekä erilaisia lattiamateriaaleja. Tarkistettiin samalla Lektarin edustajalta, pitääkö meille tulevan vinyylikorkin alle laittaa erillinen askelvaimennus. Askelvaimennus tulee kuitenkin itsestään kun materiaalissa on korkkia, joten alle riittää ohut muovikalvo.

Kuopion Uunilla ja Kaakelilla oli mukana muutamia laattamalleja. Meillä ei siis vieläkään ole päätetty laattoja, koska en ole päässyt niitä rauhassa katsomaan. Meidän pesuhuoneeseen oli alunperin tarkoitus laittaa 60x60 laattaa, mutta kaatojen vuoksi sitä ei voikaan laittaa. Perus 10x10 ei todellakaan houkuttele, joten vaihtoehtoina oli hexagon-laatta tai jotain muuta. Löysimmekin tilalle nyt sitten sitä jotain muuta. Messuosaston lattiassa oli Islan Eden Rock-sarjan laattaa. Samasta sarjasta oli malleja eri sävyistä ja eri kokoisista laatoista. Malleja ja mallilattiaa katsellessa koin ahaa-elämyksen. En tiedä mikä siinä on, mutta 60x60 laatta ei jotenkin vaan sytytä minua. Sen sijaan mallilattiassa ollut 40x80 laatta oli aivan ihana puolikkaalla tiililadonnalla. SE on mun juttu!



Tuosta Eden Rock-sarjasta meillä on nyt harkinnassa kaksi sävyä Blond Rett ja Stratus Rett. Ensin mainittu on sävyltään hieman tummempi ruskea ja jälkimmäinen enemmän harmaaseen taittava ruskea. Messuosaston valaistus oli todella lämmin keltainen ja Kuopio-hallin valaistus muutenkin kaikkea muuta kuin luonnollinen. Täytyy mallata noita molempia tuon vinyylikorkin kanssa sekä nykyisessä kodissa että raksalla. Vielä ei ole laattoja lukkoon lyöty, mutta aika hyvä ehdokas löydetty! 

Tuota laattaa on muuten saatavilla useaa eri kokoa. Mikäli päädymme tuohon tulisi sitä meillä aulaan, isompaan vessaan ja takkahuoneeseen 40x80 koossa. Kodinhoitohuoneeseen ja kylpyhuoneeseen lattiaan sitten 15x15 koossa (joka muuten on ihan eri asia kuin 10x10, eikös vaan? :D ). Kylpyhuoneen seiniin tulisi todennäköisesti sitten tuota isompaa laattaa ja suihkuseinän syvennyksiin saman sarjan mosaiikkilaattaa 5x5 koossa. 

Mallina meidän vinyylikorkki sekä Islan Eden Rock- sarjan laatat. Tummempi laatta on Blond Rett ja alla oleva laatta Stratus Rett.

Tällä hetkellä suosikkina tuo oikean puoleinen. Vaikka sävy taittaakin enemmän harmaaseen niin varmasti toisi paremmin valoisampaa fiilistä. Tuohon on myös helpompi yhdistää sekä ruskeaa että harmaata.


Käytiin jututtamassa myös Geberitin edustajaa seinä-wc -mekanismeista sekä katselemassa pönttöjä ja vetimiä. Näistä kirjoitellaan sitten erikseen, mutta pakko sanoa jo tässä vaiheessa, että päätettiin upgreidata meidän seinä-wc -mekanismit sellaisiin malleihin, joissa on itsessään hajunpoisto. Hintaero ei ole suuri, mutta asumisviihtyvyyteen tällä on paljonkin vaikutusta! Edustajan kanssa jutellessa meille selvisi myös, että tälläkin rintamalla rahalla saa vaikka mitä. Nähtävillä oli seinä-wc-istuin, jossa on tunnistin, joka sytyttää istuimen alle valot kun joku saapuu vessaan. Istuimessa on lämmitin sekä haunrille huuhtelu ja kuivaus. Sen lisäksi kaukosäätimellä voi ohjelmoida jokaiselle perheenjäsenelle oman ohjelman, joten aina saa omalle hanurille optimoidut pesut ja kuivaukset. Wc-painikkeen saisi myös kultaisena. Kuultiin hintakin tälle, ja oli aika rapsakka yhdestä wc-painikkeesta. Näitä settejä on kuulema mennyt Suomessa muutamia, mutta ei taida ihan meidän hoodeilta löytyä. Tai mistä sitä tietää! :)

Millainen huuhtelu ja kuivaus saisi olla?


Messuilla oli myös Oraksen osasto, jossa vietimme pitkän tovin edustajien kanssa jutellen. Koin pienen ihastumisen, ellen jopa rakastumista! Tämäkin kokemus ansaitsee oman julkaisunsa. Nyt on täällä menossa hiihtoloma, joten yritän päivitellä blogia tulevalla viikolla vähän ahkerammin.

Mika kävi jututtamassa Jäspin edustajaa ja selvitteli käyttövedenlämmittimen ominaisuuksia. Meidän talossa suurin yksittäinen energiasyöppö on käyttöveden lämmitys. Parin vuoden asumiskokemuksen jälkeen meillä on tarkempaa tietoa siitä, kuinka paljon sähkä  tarvitaan talon ja veden lämmittämiseen. Ajatuksenamme on, että hankkisimme käyttövedenlämmittimen, johon on myöhemmin mahdollista liittää aurinkokeräimet. Näin ollen käyttöveden voisi lämmittää keväästä syksyyn auringon avulla. Näistäkin asioita kirjoitellaan lisää kun saadaan lopulliset päätökset tehtyä.


Yhteenvetona todettakoon, että oli ihan antoisa messupäivä! Kehitysehdotuksena tulevia vuosia varten toivoisin, että messuilla olisi enemmän myös sisustuspuolen näytteilleasettajia. Aika vähän oli tarjontaa pintamateriaalien suhteen. Myös sisustusesineitä ym. voisi myös tarttua helposti messuilta matkaan. Meidän kannalta tämä oli tietty hyvä, että mitään ostettavaa ei löytynyt, sillä ei meillä olisi ollut tällä hetkellä tilaa mitään ylimääräistä säilyttääkään! :)

Ei meidän tarvinnut messuilta kuitenkaan ihan tyhjin käsin kotiin lähteä. Ostettiin säkillinen herkkuja monilta messuilta tutuksi tulleelta Snack2You-kojulta. Mika löysi myös aihepiiriin passelisti sopivat pipot, joten pitihän sitä rakentajalle uudet raksapipot ostaa!

Kyllä nämä päässä passaa taloa rakentaa!


// Anni-Maaria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi kiva kuulla kommenttisi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...