perjantai 18. elokuuta 2017

No nyt se tuli!

Kuopiossa pientalojen luvat käsitellään keskiviikkoisin ja torstaisin. Torstaina odoteltiin luvasta tietoa kun viime viikonloppuna laitettiin menemään valvonta-arkkitehdin tiedoilla korjatut kuvat. Mitään ei kuitenkaan kuulunut ja tänään sitten otin ja soitin kysyäkseni että mikä kestää. Valvonta-arkkitehti kertoi, että hänellä pitää olla lupahakemukset edellisen viikon perjantaihin mennessä, jotta ne käsitellään seuraavalla viikolla. Hieman jo ehdin masentua, että vielä joudutaan viikko odottamaan käsittelyä, kunnes valvonta-arkkitehti sanoi että hänpä katsoo mitkä muutokset ollaan tehty ja miltä ne kuvat muuten näyttää. Eikä mennyt kuin minuutti niin hän totetesi, että nämähän ovat ihan ok, hän puoltaa lupaa. Olipa mahtava homma! Teki mieli tuulettaa, mutta ei kehdannut kun oli niin paljon ihmisiä ympärillä :).

Siltä seisomalta alettiin järkkäämään lupakuvia tulostukseen, jotta saadaan ne paperisina maanantaina rakennusvirastoon. Kuvat saatiinkiin pienten vastoinkäymisten jälkeen liikkeen sulkemisajan jälkeen tulostukseen, kiitos Kuopion kopiopojat todella hyvästä palvelusta ja venymisestä perjantai-iltapäivänä! Voimme suositella, todella joustavaa ja asiakaslähtöistä palvelua!

Alla vielä päivitetty ja hyväksytty kuva. Oikeassa yläkulmassa olevaan huoneeseen lisättiin iso ikkuna takapihalle päin ja toinen makkari nimettiin työhuoneeksi. Näillä muutoksilla saatiin lupa läpi, JESH!
päivitetty kuva

Tänään sain myös ensimmäiset luonnokset rakennekuvista. Sieltä bongasin muutaman virheen ja huomion, joista olin heti rakennesuunnittelijaan yhteydessä. Laitoin kuvat katsottavaksi myös Sepolle (vastaava mestari). Maanantaina käydään Sepon kanssa kuvat läpi ja ilmoitan mahdollisista tarvittavista muutoksista rakennesuunnittelijalle. Hyvältä näyttää rakennekuvienkin suhteen! Ensi viikolla pitää meidän varata aloituskokouksen aika, ettei vain tule sen kanssa kiirettä. Pitääpä myös tässä vaiheessa selvitellä liittymien kytkentäjuttuja ja aikatauluja. 

Meillä on tällä hetkellä työnalla sähkösuunnitelman tekeminen. Eli pitää suunnitella pistorasioiden, kytkinten ja valaistusryhmien määrät ja yksityiskohdat. Nämä kun ollaan mietitty, laitetaan kuvat valaistussuunnittelijalle joka antaa vielä oman näkemyksen valaistusryhmistä. Kun nämä on hierottu kuntoon, lähtee kuvat sähkösuunnittelijalle joka meidän suunnitelman ja toiveiden perusteella suunnittelee yhdessä ABB:n kanssa meidän kotiautomaation komponentit. Meille on siis tulossa ABB-free@home automaatio. Tähän olen hieman perehtynyt ja asuntomessuilla pääsin järjestelmään tutustumaan tarkemmin asiantuntijan kautta ja vakuutuin järjestelmän yksinkertaisuudesta. Myös meidän sähkösuunnittelija sanoi järjestelmän olevan kustannustehokas kokonaisuus, joka ei välttämättä juurikaan nosta sähkötöiden ja laitteiden yhteiskustannusta. Tämähän oli musiikkia minun korvilleni :). Kirjoittelen järjestelmästä lisää kun saadaan siitä suunnitelma tehtyä ja mietittyä tarkemmin komponentit mitä laitetaan. Onko kellään tätä järjestelmää käytössä tai tulossa? Mielelläni kuulisin kommentteja/ajatuksia.

Tällä viikolla nytkähti myös muutamien tavarantoimittajien kanssa keskustelut mukavasti eteenpäin. IV-järjestelmä on lähestulkoon kätelty, eristeasiat myöskin. Katsotaan vielä yksityiskohdat ennen kuin toimittajia julkistetaan. Mutta näytäisi siltä, että saadaan aika komeaa näkyvyyttä muutaman yhteistyökuvion kautta.. Näistä myös lisää myöhemmin! 

//Mika

2 kommenttia:

  1. Sähkösuunnittelusta en muuten ymmärrä mutta pistokkeita ei ole ikinä liikaa!

    VastaaPoista
  2. Samaa mieltä asiasta! Kovasti niitä yritettiin viikonloppuna miettiä ja näyttää siltä, että niitä on kyllä tulossa aika monta.. :)

    Anni-Maaria

    VastaaPoista

Olisi kiva kuulla kommenttisi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...