lauantai 5. elokuuta 2017

Rytinällä eteenpäin

Huh, huh! Aikamoista härdelliä ollut viimeiset viikot! Päivät ovat menneet vauhdikkaasti lomaillessa ja pikkusälleille aktiviteettejä keksiessä. Tehokasta peliaikaa talon suunnitteluun on ollut lyhyt hetki päivällä poikien päiväunien aikaan (toisinaan tooodella lyhyt..) sekä illalla poikien mentyä nukkumaan. Useana iltana on tullut valvottua puolille öin ja väsyneillä silmillä yritetty tihrustaa pohjakuvasta ikkunoiden kokoja, mitattu väliseiniä, mietitty erilaisia ratkaisuja jne. Yllättävän paljon mietittävää ja sumplittavaa, vaikka ns. valmista pohjaa loppujen lopuksi suunnittelun pohjana käytimmekin. Alkuun näytti siltä, että löytämämme pohja on passeli juuri sellaisenaan, mutta niin vaan muokattavaa löytyi aina vaan enemmän ja enemmän, kun asioita alkoi miettimään aina vaan yksityiskohtaisemmin. Kärsivällisesti suunnittelija teki aina pyytämämme muutokset. Aikaa kuitenkin kului viikkoja, kun ensin mietimme itse muutokset ja sen jälkeen odottelimme, että suunnittelija ehtii piirtää muutokset pohjaan. Nyt ymmärränkin miksi puhutaan, että talon suunnitteluun kannattaa varata vuosi.. 

Jossain vaiheessa meinasi iskeä jo epätoivo muutaman ikkunan ja mitan kanssa, mutta yön yli nukuttua asiat olivat selkiytyneet ja virkeillä aivoilla asiat ratkesivat aamulla kuin itsestään. Yllättävän vaikeaa oli päättää millaiset ikkunat taloon haluamme, erityisesti meidän makuuhuoneen ikkuna tuotti harmaita hiuksia. Nyt on asiat kuitenkin yritetty miettiä mahdollisimman monelta kantilta niin hyvin kuin tässä tiukassa aikataulussa on ollut mahdollista. Myöhemmin selviää sitten, ollaanko osattu ajatella viisaasti ja ottaa kaikki huomioon vai ei. :D Talon pohjaa ja meille tärkeitä asioita esittelemme sitten vähän myöhemmin omassa postauksessaan.

Alkuviikosta saimme pääsuunnittelijalta lopulliset lupakuvat ja niiden myötä pääsimme tekemään myös naapurikuulemiset. Torstaina jätimme rakennuslupahakemuksen käsittelyyn ja kovasti toivomme, että ensi viikon lupakäsittelyssä meille myönnettäisiin jo rakennuslupa! Projektin olisi tarkoitus startata konkreettisesti syyskuun toisella viikolla, joten muutama viikko on pelivaraa, mikäli lupakuvissa olisi jotain huomautettavaa tai korjattavaa. Nyt on hetki aikaa hengähtää, suunnitella, pohtia materiaalivalintoja sekä ennen kaikkea päivittää blogia!

//Anni-Maaria

P.S.Onko lukijoiden joukossa muita, joilla rakennusprojekti alkamassa ? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi kiva kuulla kommenttisi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...