lauantai 5. elokuuta 2017

Tässä se nyt on!

Saammeko esitellä, meidän tuleva uusi kotimme! Kuvat ovat suunnittelijalta saadut pelkistetyt 3D-luonnosakuvat. Ulkoasusta puuttuu puinen vaakapanelointi sekä tummat nurkkalaudat. Muilta osin ulkoasu vastaa kutakuinkin todellista.

Tältä näyttää kotimme ulkoapäin:

                                          Talomme kadulta päin



                                          Talomme tontin takaosasta katsottuna

                                          Talomme autokatos ja sisäänkäynti

                                                   
                                          Autokatos


Ja tällainen on talon pohja:


Huoneista, tiloista sekä meille tärkeistä asioista ja tehdyistä kompromisseista tarkemmin omassa postauksessaan hieman myöhemmin.

Miltä näyttää? Mitä ajatuksia herää?

// Mika ja Anni-Maaria

4 kommenttia:

  1. Erittäin toimivan näköinen pohjaratkaisu ja tyylikäs talo! Neliöt on käytetty tehokkaasti ja toisaalta hulppean kokoinen tuo avokeittiö + oh -tila. Onnea projektiin, jään seurailemaan sen etenemistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommenteista Pia! Tyylikäs talo on teillekin tulossa ja voi miten ihanalle paikalle! Mielenkiinnolla seuraamme projektianne :) Tsemppiä raksailuun!

      Anni-Maaria

      Poista
  2. Pohjaratkaisu kyllä vaikuttaa kivalta. Pohjia tuli pyöriteltyä kyllä itsekin niin paljon taloa suunnitellessa, että kiinnitän moneen asiaan huomiota (ja yövuorossa sattuu nyt olemaan aikaakin pohdiskella :)). Ensinnäkin tuo 67m2 k+rt+oh on kyllä mahtavan kokoinen! Oletettavasti teillä on suuri terassi etelään päin, jolloin näyttäisi kyllä että ilmansuunnat on tosi osuvasti huomioitu koko talossa. Huvituin tuosta takkahuone-nimityksestä, kun vanhemmissa taloissa on usein ollutkin takat "saunan eteisessä", mutta nykyäänhän ne ovat olohuoneessa, kuten teilläkin. Mietiskelin, millä tavoin tuo takkahuone tulee teillä käyttöön, kun yhteiset oleskelutilat ovat muutenkin jo niin suuret. Usein taidetaan yhdistää pukeutumistila ja kodinhoitohuone, jotta neliöt hyödynnettäisiin tehokkaasti, mutta kyllä tuo teidän ratkaisunne on vierasystävällisempi ja varmasti viihtyisämpi. Katsoin myös, että on kivasti eriytetty vanhempien makuuhuone lasten makuuhuoneista omaan rauhaansa, luksustyyppisesti vaatehuoneella ja käynnillä wc:hen. Haittapuolena siinä toki on se, että makuuhuoneessa on monta ovea. Julkisivukuvissa näyttäisi, että tuon makuuhuoneen kohdalla olisi melko iso ikkuna aika matalalla, niin että se jäisi sängyn taakse. Se varmaan kuitenkin on optinen harha. Lastenhuoneissa on kivasti keksitty tehdä kulku läpi vaatehuoneen huoneesta toiseen.
    Siinäpä mietteitä. Odotan mielenkiinnolla tuota postausta teidän omista tärkeinä pitämistänne asioista sekä niistä kompromisseista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommenteista Karita! Paljon on tosiaan meilläkin tullut pohjia pyöriteltyä. Tuossa pohjassa suurin osa palasista loksahti kohdilleen, toki muutamia kompromisseja joutuu aina tekemään. Meidän edellinen talo oli kompakti 124m2 talo, jossa oli tooodella tehokkaasti käytetyt neliöt. Jopa niin tehokkaat, että lipastoille ei meinannut löytyä mistään tilaa. Nyt on sitten senkin edestä tilaa laittaa lipastoa, sohvaa ym. tuohon olohuoneeseen! ;D Olohuone olisi voinut olla himpun verran pienempikin, mutta haluttiin lasten huoneet vierekkäin ja olisi ollut hieman hassu jos huoneet olisivat olleet tuolla talon päädyssä ja olohuone poikittain eteiseen.

      Takkahuone huvitti meitäkin, eihän siellä takkaakaan ole. Se oli valmiiksi nimetty pohjaan ja jäi sitten muuttamatta. Edellisessä talossa oli samassa kohtaa hyvinvointihuone. En ole aivan varma onko noilla niemämisillä jotain yhteyttä rakennusmääräyksiin ja oven u-arvoihin jos takkahuoneet/hyvinvointihuoneet nimetäänkin makuuhuoneiksi. Meidän takkahuoneesta on tulossa vierashuone/työhuone. Toiminee osittain myös pukuhuoneena, etenkin jos isommalla porukalla iltaa istutaan.

      Tykästyttiin meidän makkarin sijainnissa juurkin siihen, että vaatehuone on vieressä ja vaatehuone puolestaan kodinhoitohuoneen vierssä, jotta vaatteet saa suoraan paikoilleen. Jää enää lasten vaatteiden kiikuttaminen hieman kauemmas, niilläkin onneksi on sama osoite. Vähän mietittiin meidän makkarin sijoittelussa sitä, kuuluuko kylpyhuoneen ja keittiön äänet häiritsevästi. Tuumattiin, että harvemmin meillä vietetään iltaa niin, että jompi kumpi olisi kotona menossa ajoissa nukkumaan ja kylpyhuoneessa olisi kovat karkelot käynnissä. Keittiössäkään kukaan tuskin kolistelee yöaikaan ja lapset kun kasvavat niin toivottavasti nukkuvat hieman pidempään niin ei tarvitse aina olla kukon laulun aikaan puuroa keittämässä.. :D Meidän makuuhuoneen ikkuna on 160cm leveä ja lähtee 90cm korkeudesta. Se on ikkuna, jota kaikkein eniten pyöriteltiin ja pähkäiltiin. Haluttiin ikkunasta sängyn levyinen. Alunperin se oli paljon pienempi, mutta tuumattiin, että kun se on huoneen ainoa ikkuna saa olla aika korkea. Tuumatiin myös, että mikäli huoneen käyttötarkoitus joskus muuttuu ja ikkunan edessä on esimerkiksi pöytä on tuo 90cm alareuna silloin ihan passeli. Meillä on ajatus millainen sängynpääty makkariin tulisi, kirjoitellaan siitä joskus tarkemmin. :)

      Anni-Maaria

      Poista

Olisi kiva kuulla kommenttisi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...