perjantai 11. elokuuta 2017

Väliaikatietoja

Missäs sitä mennäänkään...

EDIT: Tänään 11.8 tuli tietoa alla olevaan asiaan, julkaisun lopussa tarkempaa tietoa.

Viikko sitten, eli torstaina 3.8.2017 jätettiin rakennuslupa. Maanantaina 7.8 tuli valvonta-arkkitehdiltä viestiä, että talon päämakuuhuoneista kaksi on liian lähellä rajaa (4m kun pitäisi kuulema olla 6m). Tätähän me ihmettelemään, koska naapuritontilla rakenteilla olevan talon kaksi huonetta olivat rajalle päin ja matkaa ei ollut kuin se 4m. Pääsuunnittelijalle puhelu ja kyselemään, että mikäs juttu tämä on. No selvisi, että koska naapuri oli osannut nimetä nämä kaksi huonettaan työhuoneeksi ja askarteluhuoneeksi, ei ollut ongelma että sijainti oli 4m rajasta. Tässä kohtaa alkoi hiukan korpeamaan, koska sanomattakin on selvää, että naapureiden asunnossa noiden huoneiden käytöttarkoitus on taatusti jotain muuta.
Meillä asia siis meni hankalaksi pelkästään sen takia, että huoneiden nimet olivat mh1 ja mh2. Näin jälkiviisana voidaan todeta, että olisipa tässä suunnittelija pelannut varmanpäälle ja nimennyt huoneet niin, että oltaisiin saatu suunnitelma tällaisenaan läpi. Vai oltaisiinko, sitähän ei tiedä. Nimittäin tämän määräyksen tulkinta on kuulema hyvin vaihtelevaa Kuopiossa, ja ilmeisesti siistä syystä ei suunnittelija siihen hoksannut puuttua ja nimetä huoneita erilailla.
Selvityspyyntö valvonta-arkkitehdille on tehty vedoten alueen tasavertaisuuteen suunnittelussa ja johonkin pykälään, joka antaa oikeuden poiketa kyseisestä säännöksestä, jos se hankaloittaa suunnittelua. Nyt sitten odotellaan herrojen vastausta mitä huoneille tehdään vai tehdäänkö mitään. Viikko odotettu ja vielä ei ole mitään kuulunut..

Jos me joudumme muutoksia tekemään, vaihtoehtoja on oikeastaan kaksi:
Vaihtoehto 1. mh1 nimetään uudelleen vaikka askarteluhuoneeksi ja mh2:een lisätään/siirretään pääikkuna takapihalle päin.
Vaihtoehto 2. kokoa taloa siirretään 2 metriä toiseen suuntaan (onneksi on juuri sen verran tilaa).

Jälkimmäinen vaihtoehto on myös se huonompi vaihtoehto, koska tällöin meidän "oleskelupihat" pienenevät ihan hurjasti. Tilaa tulee juuri väärälle puolelle taloa. Sinne ei olla suunniteltu kulkua, oleskelua eikä mitään muutakaan, koska on pohjois puolta ja täysin erillään terassin/oleskelupihojen puolelta.
Onko ideoita mitä tuolle puolelle keksitään, jos taloa joudutaan siirtämään? Olisi hyvät ideat tarpeen, ihan varmuuden vuoksi jo tässä vaiheessa!
Koetamme toki ajatella positiivisesti, mutta Kuopion valvonta-arkkitehdin tuntien ja tietäen, hän laittaa meidät kuitenkin siirtämään taloa :/.

asemakaava


Muuten projekti etenee hyvin. Rakennekuvat ovat piirrossa, kaikki urakoitsijat ja suunnittelija ovat selvillä ja pankkikin antoi todella hyvän tarjouksen, no hätä.
Useammat naapuritkin tulivat tutuiksi kun naapureiden kuulemisia tehtiin. Ilo oli todeta, että alueella asuu paljon oman ikäistä, mukavaa porukkaa ja lapsia on paljon. Eli muksuille on leikkikavereita tiedossa.

Pikkuhiljaa ollaan nyt alettu miettimään sisäpuolen suunnitelmia tarkemmin, kun tuo rakenne, talotekniikka ja talon ulkopuoli alkaa valtaosin olemaan suunniteltu. Eli siis pintamateriaaleja, kalusteita, takkaa, vesikalusteita ja valaistusta.
Meille valaistussuunnitelma tehtiin ensimmäistä kertaa ja täytyy kyllä sanoa että kannatti. Tuli nimittäin hyvä ja onnistunut. Pieniä viilauksia toki ensimmäiseen luonnokseen piti tehdä, mutta ei mitään isoa. Huomaa kyllä, että kun on kyseessä henkilö,joka on suunnitelmia paljon tehnyt, osaa ottaa ihan erilailla huomioon jo tässä vaiheessa sellaisia asioita, mitä itse ei tosiaankaan ole osannut miettiä. Yllättävän moni asia vaikuttaa valaistukseen ja toisinpäin! Suosittelen jo tässä vaiheessa käyttämään valaistuksen suunnittelussa ammattilaista, vaikka en lopputulosta ole vielä valmiina nähnytkään!

Piakkoin pitää meidän pitää sisustussuunnittelija Marin kanssa myös palaveria ja antaa hänelle lähtötietoja suunnittelua varten. Ollaan kerätty Marille ideakuvia talteen niin lehdistä kuin netistä. Pinterest on muuten älyttömän hyvä idepankki, suosittelen!
Taloautomaation suunnittelu on aloitettu tovi sitten ja nyt pitäisi vielä loput mietinnät saada sitä varten tehtyä. Olennaisimpana valaistusryhmät, eli miten pystyy mitäkin valaisimia säätämään.

Toivotaan, että saadaan tämä huoneasia mahdollisimman pian selväksi. Mukava olisi se saada pois kaihertamasta mieltä ihan senkin takia, että saataisiin varmistettua aloitusaikatailu. Ja toki, jos joudutaan jotain muutoksia tekemään, niin niidenkin teko oman aikansa vie. Syyskuun toisella viikolla pitäisi nimittäin alkaa tapahtumaan. Aikaahan sinne onneksi on "vielä" 4 viikkoa .


//Mika

edit. tänään 11.8 tuli tietoa tuosta huoneiden nimeämisestä. Homma menee nyt niin, että mh1 nimetään uudelleen ja mh2:een tehdään takapihan puolelle uusi pääikkuna. Ikkunarumban kanssa tehdään nyt joko niin, että lisätään toinen ikkuna tuonne mh2 huoneeseen nykyisen kaveriksi (nykyisen koko mietitään uudelleen) tai vaihtoehto 2. siirretään nykyinen ikkuna tahapihan puolelle. Tämä pitää nyt viikonlopun aikana miettiä kuntoon.
Kylläpä henkisesti helpotti kun sai tähän suht järkevän ratkaisun ja saadaan nyt toivottavasti lupa jo ensi viikolla kuntoon. Ilmoitellaan kun on lupa näpeissä. //Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi kiva kuulla kommenttisi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...