maanantai 25. syyskuuta 2017

Jännitystä ilmassa - diapamit kehiin?

Pistäydyttiin lauantaina koko perheen voimin Mikan työpaikalla Carlsonilla, kun siellä oli Synttärit-tapahtuma. Lapsille oli järjestetty paljon mukavaa aktiviteettia. Oli mm. kaverikoiria, kasvomaalausta, tarkkuusheittoa kivoilla palkinnoilla ja Muumi-aiheinen piirrustuskilpailu. Meidän pojat odottivat paikalle myös paloautoa sekä Serla-oravaa, mutta olimme liikkeellä heti aamupäivästä ja ainakaan silloin kumpaakaan vielä näkynyt. 

Spideman-fani ei halunnut maalausta koko naamaan, mutta kuva kädessä oli hitti!
Lapsille mieluisia palkintoja

Paikalla oli eri esittelijöitä ja tavarantoimittajien edustajia mm. OP:lta, GVK:lta, Karitmalta ja Pukkilalta. Karitmalta tilasinkin jo aiemmin niitä näytepaloja, joista täällä kirjoittelinkin. Nyt vielä edustajan kanssa malleja katseltiin ja jäin miettimään voisiko Oak Rocks olla yksi vaihtoehto lattiaan. Edustaja lupasikin lähettää vielä sen. Valittelin, että pienistä malleista on niin vaikea saada selkoa siitä, miltä jokin kuvio näyttää isolla pinnalla, joten edustaja lupasi lähettää meille hieman isomman mallipalan. Hyvää palvelua! :)

Oak Rocks-malli Karitman Ecoline-mallistosta

Karitman edustajan kanssa jutellessa minulle selvisi myös muutama lisäominaisuus vinyylilattioista. Lattialämpötila on kuulema sama parketissa, laminaatissa sekä vinyylissä. Laminaatti ja parketti kuitenkin "imevät" lämmön paljaasta jalasta itseensä, jolloin lattia saattaa tuntua jalalle viileältä. Vinyylin kanssa tällaista ei kuulema tapahdu, joten sen vuoksi se materiaalina tuntuu jalalle lämpimämmältä. Vilukissalle ja villasukkien suurkuluttajalle tämä oli oikein mukavaa kuultavaa. Meidän valinta lattiaan tulee olemaan joko vinyyli tai vinyylikorkki. Luulen, että panostamme vinyylikorkkiin, sillä se on jalalle pehmeämpi.


Tein Carlsonilta samalla reissulla myös muutaman löydön. Olen jo pitkään etisinyt konetiskitableteille katseen kestävää säilytysrasiaa ja nyt se osui kohdalle. Löysin pienen peltirasian, jossa on puinen kansi. Peltirasia mätsää aika kivasti jo aiemmin Prismasta löytämiini Housen keraamisiin säilytyspurkkeihin. Tällä hetkellä eivät varsinaisesti pääse oikeuksiinsa meidän nykyisessä tavarantäyteisessä vuokra-asunnossa, mutta toivottavasti uudessa keittiössä sitten.

Juuri passeli rasia konetiskitableteille <3


Nämä ostettu aiemmin syksyllä Primasta, ovat Prisman omaa House-sarjaa


Eivät nyt aivan samanlaisia ole, mutta sopivat samaan keittiöön kuitenkin, eikö vaan? :)

Uudesta keittiöstä ja sisustamisesta puheen ollen, törmättiin lauantaina Carlsonilla myös sisustussuunnittelijaamme Mariin. Jo ensimmäisessä tapaamisessa Mari kysyi meiltä, että saako lähteä revittelemään ja tehdä vähän rohkeampiakin ehdotuksia. Annettiin aika vapaat kädet (tietyissä aiemmin keskustelluissa raameissa) ja sanottiin, että antaa mennä vaan. Nyt oli Marilla kuulema lähtenyt ajatus lentoon ja Mari vitsailikin, että kannattaa käydä hakemassa diapamit työterveydestä ennen kuin tiistaina tavataan ja käydään ensimmäistä kertaa läpi hänen laatimaansa sisustussuunnitelmaa! Ei ole kuulema tulossa kovinkaan paljoa valkoista. Hieman alkoi kyllä jännittämään ja innolla odotamme tiistaita, että pääsemme näkemään mitä Mari onkaan meille ideoinut! Sillä halusimmekin antaa suht vapaat kädet, jotta ammattilainen saisi ideoida meille jotain uutta, kuitenkin meidännäköistä ja toisaalta pääsisi pois siltä omalta, hiukan ehkä tylsältäkin, mukavuusalueelta. Marista ollaan kuultu monelta eri taholta paljon hyvää ja hän on tehnyt sisustussuunnitelmia niin pienempiin kuin isompiinkin projekteihin (mm. asuntomessut). Uskomme hänen osaavan asiansa. Mikäli ideat ovat sellaisia, että ne eivät tunnu meille sopivilta niin ainahan niitä voi työstää ja muuttaa!


Tähän loppuun vielä muutama poiminta lauantaiselta vierailulta Kuopion Uuniin ja Kaakeliin. Kävimme liikkeessä katsomassa takkoja (takkavalinnoista kirjoittelin aiemmin täällä), mutta sieltä löytyy myös laattoja ja kylpyhuonekalusteita moneen lähtöön. Bongasin ovensuusta idea ceramican Out&in-laatat. Laatat sopivat sekä sisä- että ulkolaatoitukseen. Ollaan mietitty miten tehtäisiin kulku autokatoksesta ulko-ovelle ja yksi vaihtoehto olisi laatoittaa kulkuväylä. Joka tapauksessa valetaan laatta betonista, joten sen voi sitten pinnoittaa/päällystää myöhemmin jollain tavalla.



Näistä vaihtoehdoista vaalein sopisi parhaiten meidän ulkokuistille

Laatoitettava alue olisi varaston nurkalta ulko-ovelle

Yritettään ehtiä kirjoittamaan ajatuksia sisustussuunnitelmasta mahdollisimman pian tapaamisen jälkeen. Ensitunnelmia laitetaan varmaan ensin Instagramiin/Facebookiin, joten seurailkaahan somea mikäli kiinnostaa nähdä mitä meille on suunniteltu! :)

// Anni-Maaria


2 kommenttia:

  1. Moi Anni-Maaria! Postausta sisustussuunitelmasta odotellessa, vinkkaisin Paradorin vinyylikorkeista! Tilasin pari näytettä Novafloorin kautta ja tosi kivoja sävyjä sain ihasteltavaksi! Meillä oli jo suunnitelmissa laittaa sitä Corkartin cp736:sta mistä kirjoittelitkin aiemmin (mikroviiste on muuten todella huomaamaton, siinä kuvassa on kunnon viiste), mutta saas nähä mihin päädytään. Pian pitäisi päätös tehä, sillä väliseinät ovat jo pystyssä. Onko teillä kokemusta Paradorin tuotteista? Tsemppiä raksaprojektiin! T. Hannele

    VastaaPoista
  2. Moikka Hannele! Tässä juuri on työn alla kirjoitus sisustussuunnitelman ensimmäisestä versioista. Toivottavasti jo tänä iltana saadaan se julkaistua. Mari olikin itse asiassa valinnut meidän suunnitelmaan lattiaan yhdeksi vaihtoehdoksi tuon Corkartin cp736:n, johon kyllä suuresti ihastuttiin. Oli todella hyvä sävy livenä eikä taittanut mihinkään erityiseen. Ja ne mikroviisteetkin olivat tosi mikrot! Toinenkin vaihtoehto oli, mutta se näytti hieman likaisemmalta.

    Novafloorin tuotteet on varmaan Mikalle tutumpia. Täytyy pyytää kommentoimaan niitä. Itse en ole sen kummemmin perehtynyt, nettisivuilla on tullut kyllä käytyä.

    Tsemppiä teidänkin projektiin! Teillä onkin uusi koti jo aika hyvässä vaiheessa! :) Terveisin, Anni-Maaria

    VastaaPoista

Olisi kiva kuulla kommenttisi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...