tiistai 12. syyskuuta 2017

Kuvaa ja ääntä

Blogiyhteistyö Cet groupin kanssa.

Tänään lyötiin lukkoon yhteistyö äänentoistojärjestelmiä toimittavan Cet groupin kanssa. Ei olla mitään hifistelijöitä, mutta musiikki on meillä läsnä päivittäin jossain muodossa. Tykkäämme, lapset mukaan lukien, kuunnella paljon musiikkia. Päätimme siis panostaa musiikkijärjestelmään ja löydettiin tähän meidän tarpeeseen ennemmän kuin täydellinen paketti, niin ominaisuuksiltaankin kuin hinnaltaankin.

Cet group toimittaa siis integroituja äänentoistojärjestelmiä niin yksityiselle- kuin julkiselle sektorille. Jos kävit asuntomessuilla Mikkelissä, saatoit siellä kuulla kahdeksassa kohteessa heidän toimittaman järjestelmän soittamaa musiikkia.

Järjestelmävalikoimaan heillä kuuluu useita erilaisia valmiita kokoonpanoja tai itse räätälöityjä kokonaisuuksia, joita sitten ohjataan joko bluetooth- ja/tai wifi-tekniikalla.

Trend: Huonekohtainen äänentoistoratkaisu, jossa yhdistät puhelimesi, tablettisi tai PC:si huoneeseen kiinteästi seinään asennettuun Bluetooth-Audio-vastaanottimeen. Valitsemasi musiikki tai nettiradio kuuluu kattoon, seinään tai pintaan asennetusta kaiutinparista.



Classic: Monihuoneratkaisu, jossa soitettavissa musiikkia niin perinteisistä audiolaitteista kun Bluetoothin tai WI-FI suoratoistolaitteen kautta. Kuunneltavissa 1–4 äänilähdettä samanaikaisesti 2-8 tilassa, jossa ohjaus huonekohtaisista seinään asennettavista käyttöpaneeleista.

CEThome Prestige: Langaton monihuonejärjestelmä, jossa musiikin striimaus ja ohjaus tapahtuu älylaitteellasi langattomasti WI-Fin tai vaihtoehtoisesti myös Bluetoothin kautta. Järjestelmään liitettävissä kiinteästi seinään-, kattoon- tai pintaan asennettavia kaiuttimia. Lisäksi järjestelmä helposti laajennettavissa WI-FI ”standalone” irtokaiuttimilla.

Meille on tulossa neljän huoneen monihuonejärjestelmä Prestige, johon kuuluu olohuone, keittiö, sauna ja terassi. Näissä kaikissa pystyy soittamaan samaan aikaan samaa, tai eri musiikkia tai valitsemaan mistä kaiuttimista musiikkia kuuntelee. Myös eri huoneissa voi kuunnella eri musiikkia samaan aikaan.  Kaiuttimien ja musiikkilähteen säätö tapahtuu esimerkiksi tabletilla wifin tai bluetoothin kautta . Teknisessä tilassa sijaitsee "boxi", joka toimii myös vahvistimena, ja se ohjaa kaiuttimien soittoa. Boxilta menee kaiuttimille kaapelit, eli kaiuttimet ovat kiinteästi kytkettävät, jolloin päästään monikanavaisuuteen. Lisäksi kunkin huoneen kaiuttimiin pystyy liittämään myös bluetoothilla erillisen musiikkilähteen seinään tulevan ohjausyksikön kautta. Tarvittaessa siihen voi kytkeä myös perinteisen 3,5mm audio-liittimen, mutta sille tuskin on enää tänä päivänä kauheasti käyttöä meillä. Järjestelmästä lisää tietoa täällä. Alla myös video järjestelmästä, näppärää, eikö :)?


Kaiuttimet ovat olohuoneessa ja keittiössä 6,5" B&W, saunassa 4" ja terassilla 5,25" ja niitä tulee luonnollisesti joka tilaan 2 kpl, jotta saadaan stereoääni. 

Lisäksi meillä tulee molempiin lastenhuoneisiin huonekohtainen järjestelmä, eli Trend. Siinä pystyy kuuntelemaan vain huonekohtaisesti valittua musiikkia, jota toistetaan bluetoothin tai 3,5mm-liittimen kautta. Nämä kaiuttimet ovat 5", riittävät mainiosti n.10m2 huoneisiin.

Jos järjestelmä kiinnostaa, olkaahan yhteyksissä Cet groupin Kim Lindstedtiin 020 743 5890



Täytyy myös mainita paikka nimeltä raksakuvat.fi.
Vastaavamestari Seppo pyysi työmaalle säänkestäviä kuvia, kun näin syksynä saattaa tuota vettä sataa (tai nyt näyttää siltä, että saatta olla päiviä jolloin ei sada), jotta kuvat pysyvät lukukelpoisina huonommassakin kelissä. Googlettelin etsiäkseni mistä niitä Kuopiosta saisi ja törmäsin kyseiseen sivustoon. Sivulta pystyy tilaamaan kaikki tulosteet suunnittelijan piirtämässä koossa, tai tarvittaessa pyytämään skaalausta johonkin tiettyyn kokoon. Kuvia saa mustavalkoisina tai värillisinä. Raksakuvat.fi:stä pystyy tilaamaan myös lupakuvat seläkkeillä, eli sellaisina kuin rakennusvirasto ne vaatii toimitettavaksi. Hinta lupakuvalle seläkkeellä on vain 3,45€! Ei paha!

Ja mikä parasta minun kannaltani, sieltä pystyi tilaamaan myös niitä säänkestäviä kuvia. Kuvat tulostetaan muoville, jonka pystyy taittelemaan normaalisti nippuun. Ensiksi epäilin, että näinköhän muste kestää muovilla, mutta koetin pikkuisen raaputella mustetta kynnellä niin hyvin tuo pysyi eikä lähtenyt mihinkään. Säänkestävän työmaakuvan hinta oli 13€, riippumatta siitä, minkäkokoinen kuva on. Meille tuli 1:50 kokoinen kuva, ja mielestäni tuo ei ole tosiaankaan paha hinta. Postikulut olivat 5€. Tilasin useampia muitakin kuvia samalla, niin tuo postikulukin oli kappaletta kohden tosi siedettävä. Tilauksen tein torstai-iltana ja kuvat tulivat postissa maanantaina. Suosittelen!

Vasemmalla 1:100 ja oikealla 1:50 säänkestävät työmaakuvat tulostettuna muoville

3 kommenttia:

  1. Moi. Meilläkin on rakennusprojekti käynnissä ja olen miettimässä upotettuja kaiuttimia. Oletteko olleet tyytyväisiä noihin 6,5" B&W kaiuttimiin (onko teillä malli 362?) ja järjestelmään yleensä?

    VastaaPoista
  2. Moikka. Suosittelen kyllä ehdottomasti noita upotettuja kaiuttimia. Tuo 6,5" koko riittää oikein hyvin isompaankin tilaan. Meillä on noita nuo 4 kpl n. 70m2 tilassa, mutta toisenlaisella sijoittamisella, pärjäisi oikein hyvin kahdellakin. Juu malli on juurikin tuo 362. Ohjaus puhelimen softalla tai pelkällä spotifyllä on myös tosi helppoa.

    VastaaPoista
  3. Oletteko vielä tyytyväisiä kaiuttimiin? Toisiko isompi kaiutin ääneen jotain lisää? Esim B&W 382: https://www.kuvajaaani.com/ccm382-uppokaiutinpari-p-2545.html

    VastaaPoista

Olisi kiva kuulla kommenttisi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...