perjantai 22. syyskuuta 2017

Raksaviikko 2

Kakkosviikon suurin anti oli anturoiden valu. Viime viikolla anturamuotit oli jo viimeistelyä vaille valmiiksi asennettu ja tiistaille jäikin sitten pelkkä valu. Timpuri-Sepon mukaan muotit oli muuten todella nopea ja helppo asentaa, kaikkien noiden anturoiden asennukseen meni aikaa alle puoli päivää kahdelta henkilöltä. Hakkaavat perinteiset puumuotit tai "tee-se-itse" muovi/harkkomuotit asennusnopeudessa, helppoudessa ja tarkkuudessa 100-0.

Seppo kävi tekemässä valun ja aikaa siihen meni rapia tunti. Massaa meni 13,5m3. Valumassan meille toimitti Pielisen Betoni Oy. Massoissakin on kuulema todella paljon eroja ja tämä Pielisen massa on vastaavamestari/timpuri-Sepon mukaan tosi hyvää massaa koostumukseltaan. Meille saatiin vieläpä käyttöön jostain isommalta työmaalta jäänyttä massaa, jossa seoksessa oli mukana jonkinlaista terästä. On kuulema sellainen antura, että kestää :). Niin, tässä(kään) tapauksessa ei halvin ole se paras vaihtoehto! Itse olen oppinut työurani aikana siihen, että halvinta ei yleensä kannata ottaa, jos ei siis ole tuotteesta 100% varma vs. muut tarjoukset. Yleensä isolle hinnanerolle eri tuotteiden välillä on jokin syy! Mutta sanottakoon, että Pieliseltä saatiin kuitenkin todella hyvä tarjous, kannatti kysyä!

Anturat valettu. Säästetään jätteessä ja työssä kun muotteja ei tarvitse irroitella.


Torstaina, tutun kuljetusliikkeen Kettu Laitisen Antti kävi kuorma-auton kanssa siirtämässä meidän 10 lavaa harkkoja ja 3t laasteja anturan sisään naapuritontilta. Nyt harkot ovat, muutamaa lavaa lukuunottamatta, oikeilla paikoillaan ajatellen sokkelinmuurausta, joka alkaa muuten heti  ensi maanantaina. Ihan turhaa on kanniskella harkkoja kauempaa, vaan nopeampaahan tuo latominen on kun harkot ovat ihan anturan vieressä jo valmiina. Säästöä säästöä! Nuo muutamat lavat pitää vielä käsipelillä siirtää lähemmäs, kuorma-auton hiab kun ei ihan yltänyt tarpeeksi kauas. Onpahan viikonlopuksi lihasjumppaa istumatyöläiselle :).

Harkot siirretty


Harkkojen asennuksessa ensimmäinen kerros asennetaan muurauslaastilla, jolloin saadaan ensimmäinen kerros suoraksi. Toisesta varvista alkaen harkot kiinnitetään ohutsaumalaastilla, joka laitetaan vain vaakasaumoihin. Lakan harkot ovat päätypontattuja, eli tosi nopeita asentaa.


Alkuviikosta saatiin myös loput LVI-kuvat ja niiden myötä, määrien varmistuttua, tilaukseen viemäri- ja käyttövesiputket. Myös sähkösuunnittelijalta saatiin lattialämmityssuunnitelma ja sain kyseltyä hinnat lattialämmityksellekin. Meille tulee Raychemin T2Green-lattialämmityskaapeli. Se on suunniteltu nimenomaan matalaenergia- ja passiivirakennuksiin. Erikoista siinä on pieni teho/metri, eli tiheään asennettuna saadaan neliötä kohden enemmän lämmitystehoa. Meillä asennusväli kaapeleilla on n.110-140mm. Eli silloin kun lämmitystä tarvitaan, saadaan tasainen lämpö nopeasti. 



Tämän viikon pohdinnoissa ovat olleet myös kylpyhuoneen lattiakaivot (joista pohdintaa tässä julkaisussa). Puutavaran, kattotuolien, lattiaeristeiden sekä ikkunoiden ja ovien lopulliset tilaukset laitettiin menemään myös tällä viikolla. Hieman on myös tutkailtu kattoturvien ja rännien maailmaa. Huomenna lauantaina mennään tutustumaan Norpeis-takkatoimittajan valikoimaan, ja katsotaan päästäänkö asiassa yhteisymmärrykseen vai vieläkö jatketaan pohdintoja. Alla kuva yhdestä mallista, joka on harkinnan alla. Kuvassa takka maalattu, mutta sen voi myös laatoittaa tai pinnoittaa, oman mielen mukaan. Takka-pähkäilyistä Anni kirjoittelee juttua myöhemmin. 


Nordpeis Salzburg XL-takka, joka on varaava



Alustavasti jutskailin myös Gyprocin edustajan kanssa heidän uuden Habito-levyn hyödyntämisestä meidän talon sisäseinissä. Ainakin lastenhuoneisiin, eteiseen, keittiöön ja varastoon levy olisi todella hyvä! Siinä on nimittäin levy, joka ei tarvitse proppuja kun seinälle kiinnitetään jotain eikä siihen tule kolhuja jos vaikka siihen kolhaisee jollain! Suosittelen tutustumaan ja minäkin tarinoin levystä lisää kun sen aika koittaa!


Tämä oli mukava viikko niiltäkin osin, että saatiin sovittua hieno yhteistyökuvion laajennus erään tavarantoimittajan kanssa. Mukavaa kun tähän projektiin lähtee laajemmin mukaan Saksalainen iv-putkien ja koneiden toimittaja Zehnder, joka toimittaa comfosystems taipuisaa iv-putkea. Putki on siitä mahtavaa, että sitä ei tarvitse eristää, työstö onnistuu puukolla/sahalla ja ei tarvitse pelailla mutkien ja kulmien kanssa. Putki nimittäin asennetaan kelalta, kannakoidaan kattoon ja kytketään venttiiliin. Mahtavaa kun edes jokin asia tehdään helpoksi. Nimittäin iv-putkien eristäminen oli edellisen taloprojektin yksi inhottavampia hommia minun mielestä. Sama toimittaja siis toimittaa meille myös iv-koneen, joka on sekin huippulaite. Iv-koneesta koetan saada kirjoiteltua tarkemmin jossain vaiheessa. Idea tähän koneeseen ja iv-putkistoon saatiin Koti rakennetaan tunteella-blogista. Kumpaakaan näistä edellämainituista ei ole Kuopioon aikaisemmin toimitettu. Alla video siitä miten asennus tapahtuu.




// Mika

2 kommenttia:

  1. Iso projekti teillä käynnissä. Meilläkin on täällä Pohjois-Savossa talonrakannusurakka alkumetreillä. Tänään taas kuljetti kuorma-auto ison kasan materiaaleja tuohon pihaan. Pian pitäisi alkaa suunnitella noita viemäreitä ja lattiakaivoja.

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoinen kirjoitus. Tuo muottien asennus ja valu on kiva vaihe kun talo alkaa viimein muotoutua. Meidän talomme valmistui tänä kesänä ja on enää pieniä huoltotöitä vailla. Itsekin olen haaveillut hieman tuollaisesta takasta! Varsinkin näin talvella se on ihana tunnelman luoja.

    VastaaPoista

Olisi kiva kuulla kommenttisi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...