lauantai 16. syyskuuta 2017

Raksaviikko 1

Niin vain starttasi meidänkin projekti hektisen suunnittelun ja pitkän odottelun jälkeen! Kaivurikuski Ari aloitti työt tontilla viime perjantaina poistamalla pintamaat. Maanantaina työskentelyn aloitti myös Seppo, joka on toinen kirvesmiehistämme. 


Tältä näytti maanantaina
Ensimmäisellä raksaviikolla tontilta vietiin pois maata x kuormaa. Täyttömaata ajettiin x kuormaa. Seppo, joka toimii myös vastaavana mestarinamme, soitti yhtenä päivänä ja kysyi, mitä tehtäisiin kun tontille pitäisi ajaa aika paljon soraa, jotta saataisiin talo piirustusten mukaiseen korkoon. Seppo ehdotti, että lasketaan talon korkoa 20cm alkuperäisestä suunnitelmasta. Pikaisen laskelman mukaan tämä säästi maiden osuudesta reilusti toista tonnia. Vastaavan mestarin harkinnan mukaan talon korkoa voi muuttaa puolisen metriä. Mahtavaa, kun tiimissä on mukana henkilö, joka ajattelee käytännöllisyyden lisäksi myös rakentajan kukkaroa! Seppo tuumasikin, että hän kun rakentaa taloa niin hän tekee sitä kuin omaansa. Upeaa!

Sorakasa odottaa levittämistä

Kaivuri hommissa

Vesijohdon liittämispuuhia
Tuntuu, että meillä on kyllä tehokas tiimi tontilla häärimässä! Tiistaina kävivät kaupungin miehet merkitsemässä talon nurkat ja keskiviikkona oli jo vesijohtokin kytketty. Eilen Seppo ja Pena  (se toinen kirvesmies) aloittivat asentamaan anturamuotteja. Reilussa puolessa päivässä oli muotit asennettu muutamaa pientä pätkää lukuun ottamatta. Ensi viikolla, tiistaina, olisikin sitten sokkelin valu! Edellisessä rakennusprojektissamme kirvesmies teki anutramuotit itse puusta ja sehän tietysti vei jonkin verran aikaa. Näin ensi tuntumalla nuo Lakan anturamuotit vaikuttavat kyllä äärettömän järkeviltä. Asennus on helppoa ja nopeaa. Lisäksi muotissa on harjateräkset valmiina, joten niitä ei tarvitse alkaa erikseen leikkaamaan ja asentamaan. 

Lainapaperit kirjoitettu, pian on taas velkaa vaikka muille jakaa :)

Ollaan tässä projektissa liikkeellä sellaisella mentaliteetilla, että tehdään itse niin paljon kuin pystytään, voidaan ja ehditään. Ajatus on kuitenkin panostaa rahallisesti muutamiin asioihin, mikäli ne jouduttavat projektia järkevästi tai ammattilaisen osaaminen (ja mukana tuleva välineistö) jouduttaa jotain osa-aluetta eteenpäin enemmän kuin se, että itse alkaisi harjoittelemaan ja hankkimaan tarvittavaa välineistöä (esim. laatoittaminen).

Käytiin perjantai-iltapäivänä koko perheen voimin tontilla ihmettelemässä. Nyt kun anturamuotit olivat paikoillaan alkoi talon muoto (ja koko) hahmottua ihan eri tavalla kuin kuvista katseltuna. Iso siistä tulee, mutta onneksi tilaa jää myös oleskeluun ja leikkiin. 

Tähän se tulee!
Kaivuri herätti ihailua kahdessa pienessä kaivurimiehessä

Pienempi kaivurimies tutkii kauhaa
Pieni raksa-apuri kävi myös vähän kivihommissa :)
Miesväki ihmettelee tulevan olohuoneen nurkassa ohiajanutta rekkaa :)

Tontin etureunaan täytyy istuttaa kaavamääräysten mukaan jokin iso havupuu. Sen läheisyyteen ajateliin laittaa muutama iso kivi, jotka löytyivät tontilla. Aika kivikkoista oli maa, joten pienempääkin kiveä olisi tarjolla.




Nämä kivet jäävät tontille. Lopullinen paikka ja sommittelu vielä mietinnän alla.

Vielä ei ole sen tarkemmin pihasuunnitelmaa tehty, vaikka ajatuksia onkin jo päässä pyöritelty. Täytyy nyt pikku hiljaa ottaa sekin työn alle ja harkita, palkkaisiko ihan puutarhasuunnittelijan kaveriksi ideoimaan. Itse en ole mikään hortonomi, joten vinkit kasvien valinnan ja sijoittelun suhteen tulisi tarpeeseen. :)

// Anni-Maaria

P.S. Tällä viikolla saimme projektiimme mukaan myös uuden yhteistyökumppanin kun sovimme blogiyhteistyöstä äänentoistojärjestelmiä toimittavan Cet groupin kanssa. Jos et ole vielä juttua lukenut niin se löytyy täältä.

1 kommentti:

  1. Maan tasoituksessa saa kyllä kärrätä kuormaa ihan huolella. Pihatöitä olen tähän asti vasta päässyt suunnittelemaan. Millaisia ovat nuo muotit?

    VastaaPoista

Olisi kiva kuulla kommenttisi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...