perjantai 29. syyskuuta 2017

Sisustussuunnitelma vol. 1


Visiot konkretisoituvat! Kuva "meiltä" :)

Tiistaina koitti suuresti odotettu ja jännitetty päivä. Kävimme Carlsonilla tapaamassa sisustussuunnittelijaamme Maria ja saimme käsiimme ensimmäisen version sisustussuunnitelmasta. Mari oli meitä jo etukäteen varoitellut, että kannattaa varautua rohkeisiinkin ehdotuksiin. Hyvin pärjättiin ilman rauhoittavia ja ideat olivat oikein mieluisia. Toki nyt kun on muutaman päivän suunnitelmaa sulatellut on alkanut mieleen tulla asioita, joita voisi vielä hieman työstää. Pääosin ollaan kyllä erittäin tyytyväisiä ja suurimmaksi osaksi suunnitelman mukaan varmaan mennäänkin! Yleisilme oli toivottu ja shokeraavin ehdotus oli varmaan runsas värien käyttö (joka ehkä on se eniten sulattelua/miettimistä vaativa osa-alue).

Täältä se löytyy, meidän sisustussuunnitelma!



Koska suunnitelma on niin laaja, täytyy jakaa esittelyä muutamaan eri postaukseen. Tässä vaiheessa esittelen eteisen, keittiön ja olohuoneen sekä kylpyhuoneen. Kaikki kuvat yksittäisiä laattoja lukuunottamatta on otettu sisustusuunnitelmakansion huonekorteista. Mari oli piirtänyt kaikki tilat 3D-kuviksi, joka auttoi hahmottamista todella paljon, huippua! Valitettavasti blogissa olevat kuvat eivät ole kovin tarkkoja (ei ollut mahdollista saada kuvia sähköisinä), mutta ehkä keskeisin idea välittyy.


Tervetuloa meille!

Ihastuin Mikkelin asuntomessuilla Siparilan Vire-paneeliin, joten esitin Marille toiveen, että sitä olisi kiva laittaa esimerkiksi eteiseen. Suunnitelmassa sitä onkin laitettu nyt kahdelle seinälle, sisään tullessa vasemmalle ja siitä jatkuen aulan ns. päätyseinään. Muut seinät oli ajatus maalata valkoisella, sävynä Tikkurilan Paperi F497. Lattia on ajatuksena laatoittaa liukuovikaappiin asti, näin ollen lattia ikkunalta olohuoneeseen ja keittiöön on yhtenäinen.

Laataksi Mari esitti kahta eri vaihtoehtoa, molemmat kokoa 60x60. Lattialaatan kaveriksi Mari oli miettinyt sitten esimerkiksi kylppärin laatoituksen vaihtoehdot. Ideana oli, että laatoitus olisi yhtenäinen kaikissa tiloissa, joissa laattaa käytetään. Laattaa on ajatus laittaa aulan lisäksi isompaan vessaan, kodinhoitohuoneeseen, kylpyhuoneeseen ja luultavasti myös takkahuoneeseen. 


Pukkilan Loft White Beige


ABL:n Lounge Warm Anhtracite, matta

Mikäli valinta olisi Pukkilan Loft White Beige tulisi se kylppärissä niin, että laatta nousisi lattiasta suihkuseinälle ja muut seinät olisivat valkoista laattaa. ABL:n Lounge-laatan kaveriksi Mari oli valinnut saman valmistajan Trace-mallin, jossa oli sitä kaipaamaani petroolin sävyä.

Trace Mint (ABL)

Kylppäri, leijuva rättipatteri on tulossa saunan vastaiselle seinälle

Tehostelaattaa myös vessan seinässä

Yksi toiveistamme oli, että paneeli jatkuisi saunasta kylpyhuoneen puolelle

Kuten ensimmäisen tapaamisen jälkeen kirjoitinkin (täällä) keittiöön on tarkoitus laittaa valkoiset rungot ja valkoiset ovet, kiiltoaste vielä auki, mutta mahdollisesti täysmatta. Taso on vielä hieman auki, aletaan ehkä lämpeämään tammitasolle. Ei olla koskaan ajateltu puutasoa, mutta hitto, miksei? :)









Takka on tarkoitus pinnoittaa tai maalata valkoiseksi. Sohva tuskin tulee olemaan valkoinen, mutta suht vaaleilla huonekaluilla varmaan mennään. Seinät on ajatus maalata kauttaaltaan samalla sävyllä esim. Tikkurilan Vanamo tai Tuhka. Lattiaan yhtenä hyvänä vaihtoehtona olisi Lektarin Corkart-malliston CP736. Mikroviisteet ei enää näyttäneet mallissa niin suurilta, ja suureen tilaan uskoisin niiden jopa tuovan hieman ilmettä ja ryhtiä.

Corkart CP736


Täytyy kyllä sanoa, että oli aivan huikea fiilis kun näki tulevan kodin kuvina! Marille vitsailtiinkin, että hän on käynyt meillä ennen meitä! Vähän kyllä tuli sellainen fiilis, että olisipa ollut aikaa aloittaa sisustussuunnittelu jo talon pohjan suunniteluvaiheessa. En kyllä tiedä mitä olisi muuttanut, jos olisi talon 3D:nä aikaisemmin nähnyt. Tiedettiin kyllä, että meidän ikkunat ovat aika isot, mutta näiden kuvien myötä se ehkä vielä enemmän konkretisoitui. Ei me niitä kyllä silti oltaisi muutettu pienemmiksi. Vinkkinä siis kaikille taloa suunnitteleville: käyttäkää suunnitteluun aikaa (me itse haluttiin aikaistaa projektia vuodella, joten "hoppu" oli kyllä ihan itse aiheutettua) ja jos mahdollista niin pyytäkää suunnittelijalta 3D-kuvia. Tai pyytäkää sisustussuunnittelijaa mukaan projektiin jo hyvin varhaisessa vaiheessa!

Tässä oli lyhyt katsaus suunnitelmaan. Seuraavassa osiossa esittelen sitten meidän makkarin, poikien huoneet, takkahuoneen sekä ison wc:n. Vaatehuoneita ei vielä ollut tässä ensimmäisessä suunnitelmassa mietitty. Toisessa osiossa onkin sitten luvassa se väripläjäys!

// Anni-Maaria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi kiva kuulla kommenttisi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...